Kek minyak yang gebu

dah lama sangat dah.. tak ingat resepi..kena google la...
so, resepi yang saya guna pakai adalah :

telur 5biji
secawan gula kasar pastu blendla
susu pekat sikit (ikut resepi kena secawan tapi saya takot manis sangat.
secawan minyak masak
2 cwn tepung penaik+tepung gandum sikit
esen vanilla
baking soda
1sb ovalette

cara : 
pukul gula dgn telur sampai kembang. 
masukkan minyak dan ovalette serta esen vanilla. pukul lagi.
masukkan tepung sikit demi sikit.
masukkan dalam loyang dan bakar 40min
siap!!!


 inilah rupa kek yang lepas deko2 sikit.
 ni dah tarik dgn garfu...

ini pulak adalah hasil bila dah siap bakar...

macam kek span jer... lembut yang teramat.
Read more ...

DIY Hantaran Kahwin Adik


Ha..inilah hasilnya selepas bertungkus lumus bekerjasama dengan incik asben dan adik ipar menyiapkan hantaran kahwin adik saya. Adik saya kahwin tahun lepas.. masa raya China.. ni dah dapat anak sorang...hihi
entri baru nak up...haha...
Gambar sirih junjung jer takde.. tak jumpa dah cari katner.
Bantal tu guna yang saya punya dulu..zaman dari saya bertunang tau.. kahwin pun pakai yag sama jugak.. cuma tukar balut jer.. 
konsep still sama.. guna bantal.. Bunga2 yang kat hantaran tu pun recycle jer semula.. ha! kan jimat.. masih elok lagi semua... tak perlu nak membazir beli yang baru. bukan nak guna lama pun... pastu tersadai dah..
Read more ...

Penangan Entri Warung Pekan Lama



Semalam saya ada buat entri pasal Warung Pekan Lama ni pastu post kt page diorang... Owner gurau2 kata leh claim makan free!! hahaha.. saya xde niat apapun.. kebetulan pagi semalam saya datang kedai untuk breakfast. Ada ambil gambar nasi lemak diorang tu. Terfikirlah nak buat entri pasal WPL... Saja nak review sikit2 jer pasal kedai tu... Tapi.... tengoklah......


Bukak dashboard...tengok entri tersebut mencecah 454 view... hihi...
Kalau tak nak cecah 30 view pun susah.. al maklumlah dah tak aktif nak berblog walking sekarang... 
Apapaun terima kasih pada semua yang berkunjung ke blog saya ni... Dalam usaha untuk memperbaiki kekurangan yang ada...

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...