Baju colorblast yang cantik seragam ofis


Cantik ke tidak?
Baju kurung jenis peplum ber'layer

Berbaloi2 harganya. Cuma RM39 Ssepasang tidak termasuk postage.
Material swiss cotton. Best!!!



Masing2 beli warna feberetla kan... janji design sama. Sebenarnya kat ofis ni ada 5 ketul mak dara. Tapi sorang lagi tu bahagian teknikal. So, jarangla pakai baju kurung ni. Dia takmau join beli baju sekali. So, jadilah photographer kami pada hari ini. TQ Janah yer sudi melayan kerenah kami ni.

KOrang2 bolehlah usha kat website tu sebab baju2 kurung memang cantik dan murah ajer. Saya dah beli kali ketiga kat colorblast ni. so far semua puas hati...
Read more ...

Beli Set Gelongsor di Shopee


Kebahagiaan anak2 bila dapat tengok diorang hepi...suka sangat masing2 kalau dapat main kat taman. Sempat bawak anak2 main kat taman sementara menunggu abah habis kerja. Taman permainan ni kat kawasan Hotel Inderapura Lake Resort. Actually taman ni tak buka untuk pengumjung luar sebab dalam kawasan resort tapi ada pagar yang boleh dilalui. Ramai yang jogging kat tasik tu. Yang main pun ramai. Saya pun lepas jerla anak2 main. Bukan main gembira sekali mereka. Al maklumlah jarang saya bawak semua anak2 ke taman. Sebab fikir payah nak handle kecik2 semua. Tapi entahlah kenapa aritu saya semangat nak bawak mereka. Fikir boleh je nak kawal anak2.. confident is important!

Ni taman yang berdekatan dengan resort tasik tu jugak tapi yang public punya. Kebetulan aritu abahnya cuti. Saya ajakla incik hubby bawak anak2 main sekejap kat taman. Tapi, tak puas main. Yela... budak2 tengah excited.
Jadi, saya pun ambil keputusan untuk beli slide for kid ni. Beli kat shopee dengan harga rm99 inc postage. Pastu guna voucher code dapatlah diskaun 11% lagi..berbaloi2 beli... Saya memang pengguna online shopee yang tegar...setiap hari mesti nak usha barang kat website tu. Berhantu sungguh...
Memang suka sangat2lah diorang main sampai tak kira masa. Tapi tak cukuplah satu jer.. anak2 ada 4orang..takdan nak gelongsor...haha
apapun saya puas hatilah sebab dapatlah jugak anak2 main dalam rumah. Nak bawak ke taman banyak kekangan jugak. Masa....lagipun sekarang musim hujan.





Read more ...

Nak kurus dengan diet eat clean atau diet atkin?

Bila cakap pasal nak kurus ni, semangat memang berkobar2... keinginan tu teramatlah tinggi...
Saya start naik badan sejak lahirkan anak yang bongsu ni... sebab dalam masa berpantang kurang jaga pemakanan..jadi, memang susahlah nak turun..Berat pun naik melambung2...dasyat sungguh kali ni.
Baju pun banyak sangat dah tak muat. Kena beli yang baru.

Saya nak start slow2 ni. Kurangkan pengambilan susu pekat tu dulu...
Malam pulak kurangkan makan nasi atau tinggalkan terus nasi tu...Gantikan dengan menu lain yang lebih berkhasiat...

Nak buat eat clean? Masa tu tak berapa nak cukup...al maklumlah anak2 kecik kat rumah tu...Membuatkan badan jadi letih...pastu mulalah semua ke laut. Nak masak pun jadi malas. Kalau tengok menu diet yang eat clean tu sedap2 belaka. Mengancam jiwa dan raga.

Esok kita start breakfast dengan oat...Jauhkan makanan berat2...harap2 berjaya sampai dapat berat idaman.
Tengahari boleh makan nasi secara berhemah... Malam makan roti wholemeal dengan telur rebus.

Sebelum pernah try diet atkin tapi dan seminggu jer. 

Susahnya nak kurus...

Ya Allah..berikan kekuatan pada hambaMu ini untuk berdiet secara sihat....

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...