Tragedi November : Eksiden & Denggi

Hidup ni memang akan ada pasang surutnya kan.. Sekejap kat atas, sekejap di bawah.. Kadang senang, kadang susah...itulah yang dinamakan warna warni kehidupan.

Bagi saya, bulan November lepas adalah bulan yang sangat mencabar dan memberi dugaan besar buat saya.

Al kisahnya... ada majlis Asperesiasi Iman. Pagi tu saya tak boleh pergi lagi..jadi, abahnya ganti sekejap sementara saya pulak sampai. Malangnya takdan lagi saya sampai, si abahnya call inform yang dia eksiden kat depan kedai. Saya ni antara percaya atau tidak jer...sebabnya tengah2 dok wasap sebelum tu. Pastu dia yang call sendiri bagitau. Jadi, saya takdelah nak gabra dan cemas sangat. Saya pun pergilah ke tempat kejadian.

Allahu... terok jugak keadaan moto. Suami pulak ada kesan luka di bahu dan belakang dek terseret di atas jalan. Koyak jugaklah baju tu...Motor pulak banyak nak kena baiki tu.

Ekdisen  tu berlaku sebab budak tu langgar lampu isyarat. Tak tahulah kenapa dia langgar lampu yang tengah merah tu. Bila selidik rupanya dia tu perah ada kes di Jempol. Sebab dia, habis orang lain pun sama terlibat. Dah suami tak boleh nak kerja sebab masih sakit. Ambil ubat kat hospital pun tak berapa nak jalan. Pergi berurut dah 2x. Tapi still sakit sendi. Pendek kata sebab eksiden tu habis semua tak berjalan dengan lancar. Banyak yang tak dapat dijelaskan pada waktunya. Dengan motor kat bengkel lebih kurang 2 minggu.

Selepas kisah eksiden, meh nak cerita kejadian denggi pulak.

Hari Khamis, motor siap. Suami bawak balik motor masa tengah hujan. 
Dan2 jer esoknya suami demam!
Panas yang amat suhu badannya. Esoknya masa my aba dan ma datang, kami ikut balik kampung. Tujuan balik kampung tu sebab nak berurut...Tapi 3 hari demam tu belum surut. So, Isnin depan tu pergilah kecemasan. Rupanya suami dijangkiti demam denggi. Terus kena admit sebab platlet rendah sangat. 37 jer!

Jadi, Isnin tu balik semula ke Pekan bersama ma dan abah...Mujurlah masa tu time oncall pastu anak2 cuti.

Nanti sambung Part 2 plak


Read more ...

Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com


Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com bermula pada hari ini, 20 November 2019, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga 11.59 malam 20 November 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

5 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan akan dimasukkan ke bloglist Mia selama setahun pada tahun 2020. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2019.

** jom support Mia Liana....


Read more ...

Surprise untuk ma dan abah yang menjadi


alhamdulillah... ma abah hepi sangat....
anak2 hadiahkan tv 40 inci sempena anniversary mereka yang ke-36
actually dah lepas tarikh tapi masa tu duit collect tak cukup lagi...so, postpone sampailah minggu lepas. Baru berkesempatan menghadihkan buat mereka...


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...