Masak siakap 3 rasa sempena birthday


Happy belated birthday to me...
8 Mac setiap tahun saya akan meraikannya...

Untuk tahun ni, my husband celebrate awal sikit. Sehari sebelum birthday kitorang dating ke Kuantan.. Masa tu saya oncall so takdelah nk kena apply cuti kn..
Jalan ke KCM jer...Nak tengok wayang hajatnya tp takde cerita yang berkenan pulak. So, abaikan jerla... husband ajak pergi kedai jam sebab sebelum ni saya memang nak jam. Jadi, buat hadiah birthday jerla... okey... tu lah pilihan kami...Masa beli tu ada diskaun 20%...
terima kasih husband... esoknya husband beli kek kat SR yang slice...anak2 suka makan kan. Masa birthday tu saya masak ikan siakap 3 rasa. Ikan tu beli kat Giant Kuantan masa keluar dating tu la. RM9 seekor. First time tu masak special...haha

Happy birthday to me
Moga diberikan kesihatan yang berpanjangan demi menjaga anak2 untuk menguruskan keluarga seharian. Semoga sentiasa istiqomah dalam membuat sebarang pekerjaan. Semoga berada dalam rahmat Allah sentiasa.
Read more ...

Popia Sayur untuk anak

Sedapnya... tetiba suka pulak makan popia sayur yang member buat aritu. Oleh yang demikian, saya pun google resepi na k buat macammana. Akhirnya tertunailah hasrat di hati nak buat popia ni. 

Bahan-bahan utama inti popia yang digunakan adalah :

Sayur kubis (sagat halus)
Carrot (sagat halus)
Sengkuang (sagat halus)
Udang kering
Isi ayam racik halus2 jugak
Bawang Besar dimayang halus
Bawang Putih dimayang halus

Cara : Tumiskan bawang besar dan bawang putih dulu. Pastu masukkan isi ayam. Dah agak masak tu masukkan sayur2 yang disagat tadi. Agak2 layu dahlah kan. sebab nanti nak goreng jugak.




Sedap... anak2 pun suka makan. Pagi dan petang saya buat. Hujung minggu ni nak buat lagi. Sebab stok bahan semua masih ada.

Read more ...

Main game di aplikasi Maybank untuk dapat duit cash


MAYBANK BAGI DUIT FREEE ❣️


Korang dah try belum e-wallet version Maybank? Dipanggil MAE. MAE ni ialah “My Absolutely E-Wallet”. .Iaitu E-Wallet Maybank dan kita boleh daftar sepantas 5 minit tanpa perlu pergi ke cawangan Maybank!.Tahu tak, MAE ni 1-1 nya E-Wallet yang ada sekali banking account which is account Maybank kita lah..Account number ni tak sama tau dengan akaun number saving MAHUPUN current. .Apa yang kita boleh buat dengan MAE ni? Ni antara ‘special features’ mereka:.+ boleh split bill dengan kawan-kawan kalau kita lepak ramai-ramai.+ Boleh request duit juga. Ni sesuai kalau nak minta hutang tapi malu..+ Boleh juga request duit dari husband korang ke kan, lepas tu boleh terus dapat. Itu pon kalau tak kena reject. Haha!.+ Paling best! Main game boleh dapat duit! Game ni kena fokus dan cepat tekan coin yang jatuh sebanyak yang boleh tapi jangan sampai tersentuh bom!

  1. Kena download apps maybank dulu, kalau dah ada, boleh update dulu APPS #MAYBANK yang dah ada tu
  2. Log in, tekan dekat "Say Hello to MAE"
  3. Daftar MAE, letak email, negeri dan masukkan invitation code : nab030832
  4. Tekan confirm
  5. Sampai kat topup MAE tu korg skip je, log out, pastu log in balik
  6. Ok dah boleh main, tekan kat logo MONEY MAE-HEM tu, tekan la smua coin coin tu, jgn kena kat bom pulak, dapat DIAMOND dapat extra 5 saat

Duit hasil main game.. Auto masuk ke akaun korg tau 💪🏻💪🏻
Yang penting ini bukan SCAM tauu !! official dari maybank.. Tak percaya boleh cuba dulu.


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...