Rumahku syurgaku

Melawat kawasan jap...
 dah tanam pokok pelam...semoga membesar dengan jayanya...nanti boleh kait jer buah pelam depan rumah
ni kawasan belakang rumah. Luas kan??? InsyaAllah akan dipenuhi dengan sayur2an dan buah2an

Ni view yang diambil dari ruang tamu..lorong nak kedapur.Kat tepi kiri tu toilet awam.

No.rumah saya....kedudukan no.3 dari hujung. Pintu sliding jenis buka ke tepi.

Ni sinki top yag pemaju memang dah siap buat. So nanti just sambung jerla kan nak buat kabinet. Tapi kena cari warna yang sama macam tu jugakla baru ngam kan

Seluas pandangan ke hujung sana.
Diambil dari dapur ke belakang. Tanah belakang...

My Iman... Masa ni dia sorang jer ikut. Singgah tengok rumah selepas balik dari Kuantan.
Mu husband...
Read more ...

Lirik Lagu YA MAULANA Nissa Sabyan



Lirik Lagu YA MAULANA Nissa Sabyan

Bidadari didadam
Bidadari didadam
Bidadari didadam
Didam
Dengan kasihmu ya Robbi
Berkahi hidup ini
Dengan cintamu ya Robbi
Damaikan mati ini
Saat salahku melangkah
Gelap hati penuh dosa
Beriku jalan berarah
Temuimu di surga
Terima sembah sujudku
Terimalah doaku
Terima sembah sujudku
Izinkan ku bertaubat
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
***
Saat salahku melangkah
Gelap hati penuh dosa
Beriku jalan berarah
Temuimu di surga
Terima sembah sujudku
Terimalah doaku
Terima sembah sujudku
Izinkan ku bertaubat
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
***
Terima sembah sujudku
Terimalah doaku
Terima sembah sujudku
Izinkan ku bertaubat
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana
Maulana ya maulana
Ya sami’ duana (*)
Read more ...

Bahagia vs duit

Biasa kita dengar kan 'duit tak boleh bagi kebahagiaan pun...
Betul ke yer?


Keperluan di zaman sekarang sangat mencabar. Hampir semua perkara memerlukan duit. Tiada duit banyak hal yang akan tergendala. Banyak hal yang tidak akan selesai. Paling mudah, takde duit, tak boleh beli makan..tak boleh beli keperluan rumah... Pastu mulalah kan..hal macam tu boleh jadi gaduh. Bila iman tak kuat di dada..terpaling sikit jer...rasa syukur tu hilang seketika...
Ada duit boleh beli hadiah...bila dapat hadiah,mestilah gembira kan...secara tak lansung, selit bahagia tu sikit. Pastunya dari segi pendidikan pulak...kalaulah takde duit macammana nak bayar yuran sekolaha nak? macammana nak tempah baju dan keperluan lain2 tu?
Bagi saya, duit adalah sangat penting...duit tak boleh beli kebahagiaan tapi dengan adanya duit boleh mencipta kegemberiaan... 

Jangan kecam saya yer...

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...