Jantung hatiku

Ni waktu pagi sebelum nk saya nak pergi kerja. Tengoklah si kembar tu...muka habis sedih dah... si kakak kalau dh ralit dengan sesuatu takpela... main masak2la tu. Kecik jer kan rumah kami... rumah sewa yang baru...yela..rumah sewa lama bertangga...tak larat nak turun naik...abaikan bawah table top tu yer agak serabut..rumah ekcik..barang2 pun main sumbat jerla...

mereka2 jantung hati.... 
kakak Iman dah 2 tahun setengah
Abang Hamka dan adik Iman 1 tahun 3 bulan
Baby???? dah masuk 9bulan dalam kandungan....

Seronok dapat tengok sendiri perkembangan anak2 depan mata... setipa pagi, tengahhari dan malam dengan diorang... kalau hantar pengasuh nanti hantar pagi jumpa petang jerla...macam tak biasa pulak dengan situasi macam tu... dah terbiasa balik waktu pagi dan tengahhari untuk suap makan diorang.

tapi yela...tahun depan kena jugak cari pengasuh untuk mereka berempat...urmmmm...
Read more ...

Anemia semasa mengandung

Alhamdulillah...kandungan dah mencecah 34minggu.
Tak lama dah nak menimang baby ni...
Teruja jugakla...sebab scan perempuan... adakah sama macam kakak Iman atau tak...

Tapi kandungan kali ni, saya memang betul2 tak boleh nak telan ubat/vitamin yang dibekalkan... efeknya HB saya rendah sangat sehingga anemia...
Aritu nyaris2 nak kena tahan wad untuk masuk darah tapi saya mintak dengan doktor another choice. So, doktor pun kesian...
Saya kena ambil venofer..ataupun bahasa biasanya cucuk masuk iron sukrosa ke dalam darah. 5X saya kena ulang alik ke kkia untuk dimasukkan ubat tu... satu dos ambil masa dekat 3jam jugak... dahla setiap kali datang, mesti kena cucuk sampai 2x...cucuk kali pertama tak menjadi. Bengkak...huhu...sakit tau nurse... yang last baru ni sampai 3x cucuk baru berjaya.... kesian kat saya

Harap2 lepas ni HB naiklah... HB sekarang 7.7 jer..lagi 2 minggu akan ambil darah untuk ujian FBC... hope okeyla...

So, kekawan yang sedang mengandung tu, jangan lupa makan ubat yer....
Read more ...

Santai : Anak2 Permata Hati

Hari Jumaat ni mood bekerja tu dah lari... mikir nak balik kampung jer...hehehe.. so entri petang Jumaat ni layan gambar2 jerla... 


 Ni kat ofis...time oncall kot... si twin HH xboleh berdiri lagi masa ni.

Ni kat rumah tok kt Chini Timur. Tak pasang mozek lagi ni. Now rumah tok dah siap pasang mozek.
My anak yang sulung, Iman. Kakak yang banyak celoteh. Rajin jugak membuli adik2... tapi selalu jugak dibuli..kuang kuang

 Ha tengok tu anak jantan. Sekarang ni rak tu dah patah...dikerjakan oleh si twin ni la.

 Maunya tak patah. hari2 terbalik terpukang macam tu.

 Ni time baikla ni...main sama2...tapi sekarang ni payahla nak tengok main sama2 gtu Bergaduh ajer...Si adik kuat menjerit. Abang pulak kuat membuli. Tak boleh tengok adik elok main...mesti nak serang.

 Tengok perangai tu. Manalah tak boleh sakit..huhu

Iman peneman ibu. Coming soon ada gengla yer kakak..InsyaALLAH...Tak lama dah...
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...