5 barang nak beli di Rakuten

Website rakuten.com.my sudah tidak asing lagi di kalangan pembeli online. Ada pelbagai kategori di rakuten yang boleh anda pilih. Apa yang bestnya setiap kali pembelian anda akan mendapat point yang boleh digunakan untuk pembelian seterusnya.
Tapi point tu untuk member jer tau. So, daftar jerla. Kalau tak jadi member pun boley jer nak membeli tapi rugila..banyak keistimewaan yang tak dapatla.


Apa lagi yang best???

Untuk kaki bisnes macam saya ni, nak bukak bisnes kat rakuten pun boley. Untuk info lanjut jom tengok video di bawah. 



Kat bawah ni antara item yang saya nak beli sangat kat rakuten. Untuk info selanjutnya boleh klik pada gambar yer.

1. TV Samsung.
Rumah saya takde tv sekarang. Sebab tu la nak sangat beli. Sedang kumpul harta ni nak membeli. Nak memenuhkan aset di rumah.


2. Sofa mudah alih
Tengok macam best jer. Nak landing depan tv sambil menyusukan baby nanti. hehe



3. Kabinet cantik
Tengok colorful. Siyes cantek giler. Kalau tengok pada info, boleh susun ikut suka yang kita nak. Nak letak baju2 baby. Takpun letak di ruang tamu.


4. Fisher price
Yang ni untuk baby saya nanti. Bagi dia duduk diam2 dalam tu. Main benda yang gayut2 tu. Harap2 dia ralit main.


5. Bantal menyusu
Ha!!! Yang ni memang saya nak sangat2.. kalaulah ada yang nak bagi as a gift alhamdulillah sangat. Nak guna untuk menyusukan baby nanti supaya baby selesa nanti. Lagipun bantal ni besar. Untuk baby baring pun boleh.


Ni jerla yang saya teringin. Kalau diikutkan hati memang macam2 nak tapi syarat 5 item jer. Hehe...

Terima kasih rakuten sebab jemput saya untuk join peraduan ni.

Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.
Read more ...

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 16 April 2015 hingga 11.59 malam 30 April 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 425.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
DJH | JULIA | KAKITRAVEL | AZREEN | ANA | SOLEHAH | SALINA | SITI | MASZULL | AZNEY | JAJA | SAYIDAH | QEELA | HIDAYU | PAPAGLAMZ | ENY | FARHANA | ADDA | 
2. Wajib Like Fanpage Sponsor
3. Follow  Instagram Sponsor
DJH | SALINA | NURUL | MASZULL | JAJA | 
SAYIDAH | QEELA | FARHANA | ADDA |
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+julia jamaludin  +Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :



Kredit Untuk +Mia Liana 


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

 Sekian Terima Kasih.


Read more ...

Suka taman cantik ni

Semalam cerita pasal kebun sayur.. arini nak cerita pasal taman bunga pulak. Kat rumah saya ni ada kolam ikan. Abah buat kat bawah pondok. Ada buaian kat situ. Tempat menenangkan jiwa...hehe... Tepi jalan jer... Tengok orang lalu lalang.
Cantik kan.. tengok bunga kembang sepuluh tu. Ada pelbagai warna.










Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...