Cara semak scammer online


bukak website https://scam.my

Lepas tu masukkan info seperti nama, no akaun bank atau no telefon untuk semakan samada penjual tersebut pernah ada case atau belum

Hati2lah bila membeli secara online. Dah banyak sangat kes penipuan sekarang. Jadi, sebelum nak bank in ke akaun penjual tersebut, semak dulu pasal dia yer...

Melalui website tersebut jugak terdapat senarai scammer. Klik jer "SCAMMER LIST"


klik pada nama tu, akan keluar detail scammer tersebut. Serta detail case penipuan yang telah berlaku tu.


Read more ...

Perkembangan si kembar Hamka dan Hakim

 Khemah yang abah baru belikan kt Mr.DIY untuk anak2 kesayangan. Main dengan anak2 yang tengah lasak, tek berupa khemah jadinya. Tunggang langgang jadinya. Mujurlah jenis yang tak mudah koyak. Kena rmpuh pun okey jer...cuma terbalik jerla...

Ni masa awal2 beli...depan abah, molek jerla belaka main2...kalau abah takde abeh tunggang langgang jadinya. Anak2 ni pandai berlakon depan abah..bila abah takde belaka tunjuk ragam. Dah macammna ibu tak jadi singa...huhu
Ni gambar masa bawak anak2 santai kat Taman Esplanade Kuantan. Tapi kitrang panggil benteng jer. Excitedla si kembar main berlari. Al maklumlah kena kurung sokmo dalam rumah. Apakan daya anak2 ibu... tak mampu nak kawal korang.
 
Hamka...abang yang sangat lasak tapi jiwa kecil. Mudah sangat merajuk...Dah pandai panggil 'IBU'
Suka sangat dengar...hihi...

Ninja!!! Abah punya kerjala ni...
Read more ...

Set baru pam susu Lacte dan anak

Tara...akhirnya beli jugak set baru body ni ha.. Payah sangat nak beli kan...
sebenarnya saya punya tubing dan adaptor hilang. Eh salah... tubing tu anak saya main aritu letak foundation dalam tu. Saya buang terusla...huhu masa tu tak terfikir yang tubing tu just as connector..Tak efek pun susu. Saya dah beli set pam murah baru. Jenama Real Bubbee tu tapi tak sesuai dengan saya. Tak boleh guna pulak. Maka, saya kena pinjam yang member ofis punyala...part yang takde tu... Takkan nak pinjam jer kan..so, gaji baru ni belilah satu set senang bagi menggantikan set lama. Cuma adaptor jer belum beli lagi... just beli usb cable dulu. tu pun baru jer order semalam.

Misi kali ni nak susukan Ayra sehingga 2 tahun! Takmau campur dengan susu botol. Cukuplah kakak dan abang2 dia minum susu formula. Nak menjimatkan yang mana kita boleh control.
So far, berjaya lagi buat masa sekarang. Alhamdulillah..berkat kerajinan dan usaha ibu Ayra yang kental ini. Semoga Ayra mendapat khasiat susu ibu yang sewajarnya.


Saja nak selit 2orang botak ni ha...pening kepala dengan perangai si kembar ni. Al maklumlah tengah lasak. Sel2 otak sedang berhubung. Time baik tu okeyla kan... seronok sangat tengoknya gelak sakan masing2. Tapi bila bergaduh,menjerit sehingga stress tau... Semoga Allah sentiasa menitipkan kesabaran buatku menjaga anak2 yang masih kecil ini.

Kakak Iman yang bijak pandai. Dialah ketua buat segalanya kat rumah tu. Sifu bagi adik2.. Iman ni garang orangnya. Macam ibunya jugaklah...kelakar tengok dia bila marah adik2. Umur sedang ni mudah mengikut... Jadi, berbuat baiklah depan dia...hihi
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...