Wordless Wednesday : Anugerah Terindah



Harta akhiratku
Syukur alhamdulillah
Kakak Iman...
Abang Hamka
Adik Hakim
Read more ...

Beli ebook untuk Iman

Mak mana yang taknak tengok anaknya pandai dan bijak kan..
So, beli ebook learning yang tengah glamor tu...

Kebetulan cari kat online dapat yang harga murah... rm35 sahaja termasuk pos...
Kat Shoppe...masa tu beli dengan member ofis jugak...
Beli ari Jumaat, minggu depan Isnin tu dah sampai tau...




ebook ni bagus sangat... ada bunyi2... tapi step nak belajar tu Iman tak reti...main tekan je button yang ada kat luar tu... takdan habis dengar yang tu, tekan dah yang lain. Lantak ajerla... memang budak2 suka tekan2 tambahan yang ada bunyi.
Read more ...

Kes penipuan online USA

Baru ni saya ada terima wasap dari seorang ni. Berminat nak beli cincin silver dengan saya kononnya. Offer price yang dia bagi adalah 500k USD!!! Kat situ pun dah nampak pedooohnya... takkanlah nak beli cincin pastu offer giler2... tak bagitau pun nak baper pcs borong. Saya pun teruskan lagi wasap... dia kata dia boleh bank in terus aritu jugak. Dia siap send passport dia lagi tu ha..entahla yang sapa punya kan...


Okey...lepas dah setel bagi no akaun kat dia untuk transfer duit, saya pun tunggu... dan dia kata dah siap transfer ke akaun saya. Resit macam kat bawah tu...
Activation needed!!! Fee rm500
Fine!!! Bila saya dah mula nak kena keluarkan duit saya sendiri, teruslah saya malas nak layan dah... Okey...kena bayar activation fee sebanyak rm500 tu kepada 'activist' yang ada kat Malaysia. Namanya macam kat bawah tu. Lepas tu baru duit 500k USD yang pending tu masuk ke dalam akaun. Bila saya kata nak refer dengan Cimb dulu, boleh pulak dia jawab bank CIMB tak tahu pasal duit yang pending ni. Urusan nak activate ni biar dia jer yang guide. Jst bayar kat 'activist' tu jer... Memang takkalah kan... banyak ooooooo!!!! mana mungkin nak perdaya aku macam tu jer.Esoknya dia wasap lagi mintak saya buat activation tu. Berulangkali... siap ugut saya nak report kt FBI sebab dah buat bayran kat saya. Malas dahla layan. Terus saya block no dia....


Ada tak yang pernah mengalami insiden macam saya ni? Apa yang korang buat lepas tu?? cerita sikit pengalaman korang...
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...