DIY Hantaran Kahwin Adik


Ha..inilah hasilnya selepas bertungkus lumus bekerjasama dengan incik asben dan adik ipar menyiapkan hantaran kahwin adik saya. Adik saya kahwin tahun lepas.. masa raya China.. ni dah dapat anak sorang...hihi
entri baru nak up...haha...
Gambar sirih junjung jer takde.. tak jumpa dah cari katner.
Bantal tu guna yang saya punya dulu..zaman dari saya bertunang tau.. kahwin pun pakai yag sama jugak.. cuma tukar balut jer.. 
konsep still sama.. guna bantal.. Bunga2 yang kat hantaran tu pun recycle jer semula.. ha! kan jimat.. masih elok lagi semua... tak perlu nak membazir beli yang baru. bukan nak guna lama pun... pastu tersadai dah..
Read more ...

Penangan Entri Warung Pekan Lama



Semalam saya ada buat entri pasal Warung Pekan Lama ni pastu post kt page diorang... Owner gurau2 kata leh claim makan free!! hahaha.. saya xde niat apapun.. kebetulan pagi semalam saya datang kedai untuk breakfast. Ada ambil gambar nasi lemak diorang tu. Terfikirlah nak buat entri pasal WPL... Saja nak review sikit2 jer pasal kedai tu... Tapi.... tengoklah......


Bukak dashboard...tengok entri tersebut mencecah 454 view... hihi...
Kalau tak nak cecah 30 view pun susah.. al maklumlah dah tak aktif nak berblog walking sekarang... 
Apapaun terima kasih pada semua yang berkunjung ke blog saya ni... Dalam usaha untuk memperbaiki kekurangan yang ada...

Read more ...

Warung Pekan Lama - Glamour habis kt Pekan Pahang

Warung Pekan Lama... Kedai kat simpang 4 nak masuk umah sewa saya jer... Deretan kedai kayu lama...ada 3 pintu kedai.. Warung ni hujung belah kanan nk ke bandar... Kecik jer ruangan dalamnya... Kalau tengahri penuhla... tapi yang bestnya sebab masakan kat situ memang best dan sedap... Menu sama jer setiap hari tapi tak jemu kalau makan... sebab sedap..untuk tahun ni dha da penambahan menu.. ada jual buah potong...

Kedai ni boleh dikatakan agak legend la.. dah lama beroperasi... selalu dikunjungi orang2 besar dan artis.. Malah tahun lepas Jalan2 Cari Makan pun ada buat shooting kat situ...

inilah pandangan depan... nampak old kn... ada photoshott apa ntah...


kuih keria antarabangsa... ada jugak kat warung ni... 50sen sebiji :) hihi
sedap kan.... Inilah donat gebu gebas gedebus yang selalu menjadi idaman hati kami kat ofis...seringgit satu... besar... tapi kalau makan sebiji memang tak cukup!!! hahaha.. bab menggemukkan bdan memangla...


Ni menu pagi tadi... hehe... incik asben suka nasi lemak ayam... katanya sambal warung ni memang sedap...

ha.. ni menu sarapan pagi... ada pulut sambal...kuih bakar (memang sedap).. ada tapai...


 ni pulak menu tengahari... nampak sangat menyelerakan kan...

Kesimpulannya.. kalau kalian berkunjung ke bandar diraja Pekan Pahang, meh singgah kat warung ni...berbaloi dan berpatutan harganya...

Gambar2 kredit to : Page WPL
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...