Aidilfitri 2019




Susahnya nak dapatkan gambar yang elok kan..macam2 ragam anak..
Aidilfitri kali ni tema kaler gold mustad. Last minute decide...masa beli baju raya tu, terus je pilih warna tu sebab lawa di mata my husband. saya ni follow ajer... kaler apapun saya okey...janji takmau hitam...hihi

disebabkan rumah kami dekat2 jer, pagi raya tu bolehlah beraya kat rumah kami sama2. ni kat rumah mak saya. dalam jam 10 lebih tu kitorang pun gerak ke rumah belah mertua.

alhamdulillah...masih dapat beraya. bersyukur selalu...
Read more ...

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.

SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh mengakses aplikasi ini untuk menyemak keputusan peperiksaan pelajar.

Semakan ini boleh dilakukan dengan melayari laman web seperti berikut :



Antaramuka SAPS IBUBAPA

Inisiatif kerajaan ini patut dipuji ini kerana ianya memudahkan banyak pihak untuk mengetahui markah peperiksaan pelajar/murid.



Giveaway ini dianjurkan oleh SapsIbuBapa.net dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM400 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Jomlah join sesiapa yang masih belum joinkan diri. Manalah tahu...dapat duit raya... lalalala... amin...

Hadiah Giveaway - Wang Tunai berjumlah RM400
Pertama : RM50 x 5 orang pemenang
Kedua : RM30 x 5 orang pemenang


Read more ...

Tengok Upin dan Ipin di MBO KECIL Kuantan City Mall

Jumaat lepas, bawak anak2 tengok wayang. Tapi pergi dah lewat.sebab ada orang kat rumah. takkan nak keluar kan.. Booking pun masa on the way ke Kuantan tu. Si ayra tinggal dengan pengasuh. Memang tak bawaklah dia sebabnya rasa dia masih kecik...lagipun kesihatan agak kurang baik. 

Amik yang hall KECIL, sesuai nak bawak anak2... saya ambil yang jenis Bed. 
ToTAL rm59 termasuk popcorn dan 2 air. Order mbo online kat apps jer. Takyah nak beratur kan. Mujur ada 2 be dyang tinggal masa tu. 

Tayangan start jam 2:20 petang. Sampai kat KCM awal sikitlah.. so, isi perut dulu yang ringan2 ajerla...Beli donat big apple, sushi dan minum kat Restoran Taj yang dekat dgn MBO Cinema tu.





Sumber : Facebook Page MBO Cinema 

Gambar kat atas tu rupa dalam hall KECIL. Saya ambil yang jenis katil tu. Muat untuk saya 5 beranak!!! Kedudukan katil tu di bahagian belakang sekali di pintu masuk hall. Ada 4 katil jer...Yang kat depan kerusi macam sofa...memang selesa kalau duduk kan... Yang tengah seat macam kat hall biasa kot...masa saya pergi tu memang banyak kosong. Budak2 pun bebas nak g sana sini. 





Kesimpulan : Cerita upin ipin tu best! Tak jemu tengok. Anak2 pun suka...tengok tv besar...tempat yang sangat selesa. Boleh pergi lagi nanti. Bawak Ayra pulak...tapi bila dia dah besar sikitla...

Habis je cerita tu, terus keluar dari KCM untuk bergerak balik sebab dah dekat pukul4... nanti nak makan lagi..nak ambil si kecik tu lagi. On the way balik tu singgah makan kat restoran baru kat Tanjung Selangor. Restoran daging bakar daun pisang namanya. Try menu special diorangla kan. Daging bakar daun pisang. ok sedap!!! Ambil set pakej 3orang makan.
Ada siakap masma manis, kailan, tomyam dan telur dadar. Set RM45. So far, menu lain tu biasa2 jer. Tapi makan jerla kan...





Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...