Dah dapat tarikh untuk operate

Isnin baru ni saya pergi appointment pakar berkaitan dengan pregnancy la... Al maklumlah less 2y dah pregnant even ceazer..so, dktor nk tgklah kesan ceaser tu dah ok atau belum...
So, macam biasa...bawak nine jer pergi sekali. Twin kenalah tinggal dengan tok... kesian tok kena jaga twin... insyaAllah besar nanti twin akan ingat segala jasa dan pengorbanan tok dan wan jaga sejak dari kecil lagi...sebak pulak rasa...bersyukur masih ada ma abah yang sentiasa bersama susah dan senang anak sulung ni...
Sampai kat Specialist Clinic dalam pukul 10 lebih... 
Register attendance dulu kat Jabatan Hasil baru ke Specialist Clinic...LOkasi : Hospital Pekan...
Buat ujian saringan dulu pastu baru dapat no giliran...Okey fine... takdelah lama mana nak menunggu giliran sebab nurse kata patient untuk hari tersebut cumalah 25orang.

 Ini gambar hiasan ajer.. nak bagitahu yang nine suka makan roti canai macam ibunya jugak.

Ni kat Taman Esplanade Kuantan. Singgah kejap jer sebelum balik.
 
Ni kat Specialist Clinic. Sementara menunggu giliran, selok nine main playhouse tu... Nak beli pun mahal sangat...tunggulah ibu dapat rezeki lebih yer.

Alamak...lupa nak bagitau... Saya akan operate pada 29hb ni (Selasa depan) 
Doakan semoga urusan saya dipermudahkan yer.

Read more ...

Jantung hatiku

Ni waktu pagi sebelum nk saya nak pergi kerja. Tengoklah si kembar tu...muka habis sedih dah... si kakak kalau dh ralit dengan sesuatu takpela... main masak2la tu. Kecik jer kan rumah kami... rumah sewa yang baru...yela..rumah sewa lama bertangga...tak larat nak turun naik...abaikan bawah table top tu yer agak serabut..rumah ekcik..barang2 pun main sumbat jerla...

mereka2 jantung hati.... 
kakak Iman dah 2 tahun setengah
Abang Hamka dan adik Iman 1 tahun 3 bulan
Baby???? dah masuk 9bulan dalam kandungan....

Seronok dapat tengok sendiri perkembangan anak2 depan mata... setipa pagi, tengahhari dan malam dengan diorang... kalau hantar pengasuh nanti hantar pagi jumpa petang jerla...macam tak biasa pulak dengan situasi macam tu... dah terbiasa balik waktu pagi dan tengahhari untuk suap makan diorang.

tapi yela...tahun depan kena jugak cari pengasuh untuk mereka berempat...urmmmm...
Read more ...

Anemia semasa mengandung

Alhamdulillah...kandungan dah mencecah 34minggu.
Tak lama dah nak menimang baby ni...
Teruja jugakla...sebab scan perempuan... adakah sama macam kakak Iman atau tak...

Tapi kandungan kali ni, saya memang betul2 tak boleh nak telan ubat/vitamin yang dibekalkan... efeknya HB saya rendah sangat sehingga anemia...
Aritu nyaris2 nak kena tahan wad untuk masuk darah tapi saya mintak dengan doktor another choice. So, doktor pun kesian...
Saya kena ambil venofer..ataupun bahasa biasanya cucuk masuk iron sukrosa ke dalam darah. 5X saya kena ulang alik ke kkia untuk dimasukkan ubat tu... satu dos ambil masa dekat 3jam jugak... dahla setiap kali datang, mesti kena cucuk sampai 2x...cucuk kali pertama tak menjadi. Bengkak...huhu...sakit tau nurse... yang last baru ni sampai 3x cucuk baru berjaya.... kesian kat saya

Harap2 lepas ni HB naiklah... HB sekarang 7.7 jer..lagi 2 minggu akan ambil darah untuk ujian FBC... hope okeyla...

So, kekawan yang sedang mengandung tu, jangan lupa makan ubat yer....
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...