Sabar

Sabar itu indah...
Sabar itu separuh daripada iman

Bukan senang kita nak tanamkan sifat sabar dalam diri ni kan. Tambah2 lagi seorang ibu yang punyai anak kecil. Anak kecil yang lebih daripada seorang. Macam sayala...hihi

Just nak cerita based on my experience.
Anak2 saya tengah melasak. Sangat2lah...tambah2 pulak dua ketul tu jantan...berdua pula tu kn. Ada geng! Memang menjadi jela kan. Kalau seorang tak jadi pulak. Ini idea datang daripada dua kepala. Diketuai pulak seorang ketua yang geliga jugak otaknya. Adoi..bikin panas jugak...kesabaran memang menipis.

Ni salah satu projek yang mereka buat. Sebelum ni banyak lagi. Tapi takdan nak snap sebab nak marah punya pasal. Haha..setelkan cepat2 hal yang dbuat oleh mereka.


Kita bagi biskut suruh makan elok2..last2 jadi abu yang bertaburan macam ni. Yang nak jadi singa tu sebabnya sebelum tu dah buat...Dah kena marah..tapi pastu buat lagi... kita ni sibuk kat dapur... tengok kat luar jadi macam tu. Ayya... yang nak marah sebab nanti adik Ayra tu mengutip...kalau setakat si kembar dan si kakak je ada takpe lagi...risau ke Ayra tu masuk mulut...

Kesimpulannya..jadi ibu yang beranak kecil dan ramai ni memerlukan jiwa yang kental..semangat yang kuat... 

Ya Allah Ya Tuhanku..kurniakanlah kesabaran yang tinggi buatku...Berikan aku jiwa dan semangat yang kuat demi anak2ku...
Read more ...

Duplicate kunci kereta



Kes kunci masuk dalam lubang bilik air aritu. Sparepart kunci pun xde...Finally... buat jugak pendua untuk kunci tu. RM12 sahaja buat kat kedai Cina.. Lega sikitlah rasa...

Pasni tukar kereta pulak. Urmmm...doa2la yer...
Read more ...

Kasih sayang untuk anak2

salam
slmt tengah hari... sy ni tetiba teringat satu soalan my bff tanya masa datang beraya aritu.

Lin, macammana lin bahagi sama rata kasih sayang kat semua anak yer?
ha...alamak soalan...tak terfikir pulak akan muncul soalan macam tu. maybe sebab anak2 saya lebih kurang sebaya je belaka..tu yg dia terfikir kot. 

Rasanya as ibu yang mithali ni, saya tak bersikap bias punkat diorang. semua sama je tahap layanan..tahap manja...kalau buat salah, memang kena...tak kirala iman atau kembar. si ayra jela tak kena sebab dia cinonet lagi.

even time nak tidurkan diorang pun saya akan pastikan tangan saya dapat sentuh belaka keempat2 anak bertuah tu. boleh imagine tak macammana keadaan mereka.. ibaratnya sekeliling sayala...saya biasanya akan bf ayra sambil tepuk2 yang lain. secara bergilir2 tepuk...kalau tak tepuk karang masing2 dok terjerit merengek..ibi..ibu...tepuk...adehhh

barulah sedar kelebihan mempunyai tangan yang panjang...boleh capai semua anak2...



Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...