Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest - Last Week

Ha!!! Minggu terakhir dah ni kalau korang nak join tau. Rugila kalau tak mencuba nasib...kot2 menang duit raya kan...Untuk minggu last ni TEMA : BALIK KAMPUNG.

Menarik kan topik tu..bagi yang dah berkahwin la...kalau yang belum tu tak memberi makna apa pun. Confirm2 raya rumah mak sendiri. hehe

Okeyla...sesi mejawab soalan pulak ni.

a. Raya kat mana tahun ni?

Macam tak best jer nak jawap soalan ni. hahahahaha...sebab tahun ni beraya kat rumah incik asben. Kronologi sikit eh...
2014 : Kahwin lepas raya Aidilfitri. So, raya rumah sendirila...last beraya single.
2015 : 2 hari sebelum raya melahirkan Nur Iman. Jadinya beraya kat rumah mak sendiri. Terpaksalah kan...dalam mood berpantang. First day raya keluar hospital.
2016 : Mengandung si kembar. Sarat giler dah masa tu. Sangat2 sampaikan raya ke berapa entah saya kena admit ward. Gara2 berjalan sakan. Sakit macam contraction masa tu. Serik rasanya.

Kesimpulan raya tahun ni kenalah giliran raya rumah mertua. First time ni nak beraya di sana. Tapi rumah kami dekat jer. Satu kampung kan. 5 minit drive sampailah....

b. Keperluan2 yang di bawa balik kampung

Nak bawak balik apa yer... rumah sewa dengan kampung bukan jauh mana pun. Dalam 40 min jer... boleh ulang alik jer...Apa yang pasti kena bawak balik baju2 raya la untuk 3 hari beraya. Keperluan anak yang paling utama. Parent tak kisah mana. Keperluan anak macam minyak angin, pampers,mandian dan lain-lain. Cuma tak kisah mana sebab kat rumah mak sendiri memang saya dah standby. Tapi disebabkan nak beraya rumah mertua, keperluan yang hendak dibawa baik tu lebih sikitla... pakaian saya dan asben kena bawak lebih sikitla. 

c. Barang nak beli kat Lazada untuk balik kampung 

http://www.lazada.com.my/high-quality-get-started-makeup-sets-make-up-cosmetics-gift-settool-kit-makeup-giftblack-18895253.html?ff=1
 Nak raya kan... mestilah nak melawo...nak beli set mekap.


Nak iron baju raya. Kalau ada mende alah ni senang sikit kan.

Ok! Siap!!! Jom submit....moh korang...jom join jugak...Jangan lupa shopping sekali sempena Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale 

Semoga ada rezeki kali ini nk merasa duit raya daripada Lazada.

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/?offer_id=493&affiliate_id=5003&offer_name=MY+-+PB+Data-feed&affiliate_name=Involve+Asia+Technologies+Sdn+Bhd&transaction_id=10245da67b5cc9f7150404452ed688&aff_source=2665
 
 
Read more ...

SGshop “Jom Shopping!” Contest

http://www.ayueidris.com/2017/05/sgshop-jom-shopping-contest.html

Syaratnya blogger!! Hehehe...okey..layak...

Jawap soalan pulak....okey...

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

SGshop merupakan salah satu platform untuk kita semua shopping secara online. SGshop menyediakan perkhidmatan kepada pengguna untuk membeli barangan dari laman web e-dagang China. Syarikat ini juga bekerjasama dengan syarikat logistik dan ekspress bagi pengguna menerima barangan mereka dengan cepat dan selamat. Selain itu, SGshop menjalinkan kerjasama yang baik dengan bank bagi memastikan segala pembayaran berjalan dengan lancar dan selamat serta efisien. Clear tak penerangan kat situ? hihi...Tengok kategori barangan yang anda boleh pilih. Memang pelbagai...semua harga yang ditawarkan sangat berbaloi.

 


Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia


Barang pertama nak beli : Kabinet anak
Kekurangan almari sekarang. memerlukan kabinet tambahan untuk susun baju anak2..al maklumlah anak dah 3...nk insyaAllah nak masuk ke 4 pulak hujung tahun ni. Haruslah standby kabinet nak simpan baju. Lagipun kabinet ni bertutup. Sangat bagus supaya anak2 kembar saya tu tak tarik kain. Penat weh nak susun semula baju yang kecik2 tu. Lagi satu, warna tu menarik...cantik jer..tu yang lagi berminat.

http://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/details?tbid=524906531110&tbnick=hubaoyue520&goodsid=&cno=626&cid=50001705&cname=%E6%9F%9C%E7%B1%BB&spno=Cabinet&sptitle=%5ECabinet%5EFurniture+%5EHome+%26+Garden&shopType=0
  
No.2 nak beli tilam yang boleh lipat ni..boleh bawak g travel...Bolehlah anak2 tidur dengan selesa. Comel pun comel kan...

http://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/details?tbid=41605009843&tbnick=%E4%BD%B3%E5%98%89%E4%BC%98%E6%97%97%E8%88%B0%E5%BA%97&goodsid=&cno=628&cid=50021837&cname=%E5%BA%8A%E5%9E%AB%E7%B1%BB&spno=Mattress&sptitle=%5EMattress%5EFurniture+%5EHome+%26+Garden&shopType=0


Lastly nak beli tea table ni... nampak moden...cantik kan...best sebab ada laci..bolehlah simpan majalah ke surat2 ker dalam tu. takdelah nampak bersepah sangat kan. Ruang penyimpanan banyak tapi minimalis. Sesuailah untuk rumah saya yang tak berapa nak ada ruang tu.


Alhamdulillah siap dah entri untuk contest. Jom submit kat penganjur.... moga2 ada rezeki nak shopping raya. Korang pun yang mana belum join tu, jomlah sama2 memeriahkan contest ni. Lagi ramai yang join, lebih tinggi nilai hadiah SGshop nak bagi tau...ha! untung sabut timbul..untung kita, sapelah yang tahu kan....
Read more ...

Beli RM5 boleh menang baucer shopping RM1K

Saja nak mewarkan kat kawan2...
Dulu2 saya ni kira kaki contest la jugak...pergi jer mana mesti tengok form contest. Tapi sejak ada anak ni, masa tu djh kurang dan mood tu agak ke laut...memang tak join apa2 dah...dekat 3 tahun jugaklah tinggalkan dunia contest ni.

Tapi ada satu contest ni yang kira agak senang...dahla bukti pembelian cuma nak RM5 jer paling kurang. Kenalah join... tapi saya tak beli pun lagi bendanya..haha

Untuk nak tahu contest apakah itu,
meh click link tu ------> Link Contest Murah

Simple entry for today. Mood raya???  


#RAYARAYACACTUS

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...