MP4 untuk anak-anak


Akhirnya...sebab takmau dah berebut dengan anak2 punya pasal, terbelilah jugak mende alah ni ha.. Tapi saya beli body jerla..murah jer... masa shocking sale shopee. RM53 sahaja seketul tu. Video saya download sendiri jer. Internet offis kan free... Saya cuma beli TF Memory card jerla...still belum sampai. Buat sementara guna pendrive ibu dulu. Tapi tak berapa nak relevan sebab terjojol keluar bila cucuk kat usb tu. Tunggulah memory card sampai yer. Video semua dah ready download.

Ibu bukan nak menggalakkan anak2 dengan gadget sangat tapi dengan situasi sekarang macam perlu jer. TV pun tak elok.. anak2 perlukan hiburan. Takdelah nak bagi tengok 24jam kan...ada masa bermain sesama mereka. Aktiviti outdoor...biasa saya akan bagi mp4 ni time saya nak buat kerja kt dapur sebab saya tak dapat nak mengawasi mereka sangat. bila tengok video tu diorang akan senyap sikit.
Read more ...

Resepi ayam goreng ala KFC


First time ni buat ayam celup tepung. Hidangan tengahari tadi.. Alhamdulillah..anak2 suka. Tak cukup pulak... kesian kakak Iman. Takpe kakak...nanti ibu buat lagi yer....

Saya guna tepung perasa serbaguna brand seri ayu.

Ayam bahagian isi sahaja saya beli. Senang nak potong kecik2.
Celup dalam telur putih sahaja. Pastu celup dalam tepung tu pulak... biarkan seketika,
Sebelum goreng tu, celupkan dalam tepung lagi sekali. Goreng sehingga garing.
Sedia untuk dihidangkan. Sedap....
Read more ...

Kuih raya Nutty ring yang sedap

 Sedap weh! Nutty ring by yatie. COD hari Ahad baru ni. Rasa nestum dan oat. Bentuk donat kecik2...
RM35 sebekas ada 47/48 pcs. Ada yang nak? hihi

Iman bergaya dengan satu set barang order dari shopee (oversea)

Set baju+seluar RM12
Sandal purple RM13

jom shopping kat shopee...berbaloi2 tau
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...