Berat dah naik 2kg!


Sejak selera makan ni, semua makanan terasa nak makan.
Tapi takdelah melantak giler2.
Macam nak merasa jer sikit2.

Sekarang di trimester kedua dah... 4 bulan dah... :)
Dah naik 2 kg sekarang.. dah bambam.. huhu

Ramai dah tegur tapi wat dek jela.. Tak kisah sebab ada isi...

5 months to go....
Semoga baby ni sihat2 jer...

Read more ...

Perkembangan bila masuk 4 bulan :)

Alhamdulillah...
Dah nak masuk 16 minggu.. lagi 3 hari je lagi...hehe...
Okeyla....
Nak cerita sikitla 

Sejak mengandung ni saya memang takde alahan macam loya dan muntah. Cuma pening sikit2 jer la... tapi still larat nak buat kerja. 
Penat pun dah berkurang tak macam mula2 dulu. Dah serasi kot. hehe

Selera makan pun dah kembali pulih. Tapi kena jagalah kan. Takot bambam sangat pulak nanti.

Tidur pulak lena jer. Pantang letak kepala kat bantal metsi mudah sangat nak terlelap.

Tak sabar nak buat 4D scan nanti... minggu 26 ke atas....

Sedikit info pasal pemakanan sihat trimester kedua ni.

Dalam trimester kedua (14 minggu hingga 27 minggu) kalsium, vitamin D dan magnesium adalah sangat penting. Diet sihat dan pelbagai boleh membekalkan anda dengan nutrien-nutrien ini. Klik seterus untuk melihat makanan-makanan yang kaya dengan kalsium dan magnesium yang sesuai dicuba.


Info : babycenter


Read more ...

Cinta Ibadah yang banyak episod



Sedang layan cerita Cinta Ibadah ni. Kat online jer...Baru episod 85... sekarang ni dah episod 95++ dah...
Mujurlah ceritanya pendek2 jer. Setengah jam jer.
Takdelah lama sangat nk kejar yang terkini punya episod.

Ceritanya macam mengarut tapi best je layan..hehe..
Lagipun lagu tema cerita tu bestla...

Cinta & Ibadah nyanyian Melly Goeslow.

Korang tengok x?

Kat Astro Prima setiap Hari Isnin-Jumaat jam 5.00 petang

Sekian nukilan pendek entri saya hari ini.


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...