Pindah rumah lagi

Ni masa kat rumah Taman Perdana. Bawak keluar semua barang2 ke porch...
Taman Perdana best...tapi sewa mahal...Berbaloi sangat dengan rumah. Jiran2 kat situ semuanya golongan cikgu..hihi..
Saya xsempat pun nak kenal jiran2.. Ada masa kat rumah pun xdan nak berceloteh...melayan anak2 jela... Anak2 suka sangat dengan rumah tu sebabnya sangat luas.Puaslah diorang bermain.
 

Ni rumah sewa baru. Yang best rumah ni sebab saya nak pergi kerja cepat sikit. Takdelah nak kena redah traffic light yang banyak tu. Rumah sederhana. Tapi sangat okeyla untuk kami berenam kat situ. Sekarang pun tak siap lagi kemas. Minggu depan baru dan kot time oncall.

Entri yang takde intro. HAHA

Untuk pengetahuan, saya duduk Taman Perdana tu baru sebulan sebab terpaksa. Takde pilihan rumah lain dah masa kena keluar dari Taman Mentiga tu. Rumah yang kat Taman Mentiga tu,owner nak jual rumah pulak. Terpaksalah kami keluar.  

Kronologi....

Pekan Lama - Kelat Rendang - Taman Mentiga - Taman Perdana - Taman LKNP

Pasni boleh duduk rumah sendiri pulak kot. Amin....

Read more ...

Family Day Residence Inn Cherating

Tempat : Seperti yang tertera di tajuk
Tarikh : 22-23 September 2018

Sebulan dah planning family day ni...akhirnya bos approved. Hihi..memang syokla kan.. bkan senang nak dapat sponsor ni. Cuci kaki tangan jer orang kata....

Pakej yang kitorang amik ni sekali dengan telematch.

RM220/head

Bilik, dinner BBQ,lunch masa balik,games (6 games)


Kitorang gerak dari Pekan dah dekat jam 1 lebih. Sampai hotel dalam kul3 la...tu pun sebab lalu jalan bandar yang banyak traffic light. Kalau tak, cepat jer sepatutnya. Anak2 dah pakai terus baju family day. Senang...takyah nak kelam kabut nanti. Tinggal mak ayah jer.


 


Bilik 111...Tingkat bawah jer...mengadap pool. Gambar kat bawah ni view dari bilikla. Nice...
Ni masa telematch. Untuk anak2 takde games. Almaklumlah anak masing2 kebanyakan tengah merangkak...berapa ketul je yang besar. 
Game by group ada 3 : bowling kelapa, lari king kong, makin lama makin sayang.
 Game couple pulak baling telur. Pastu game individu laki/perempuan. Nak main game kena gilir2la sebabnya masing2 ada anak kecik yang tak boleh ditinggalkan. hihi 
selesai acara telematch pada petang tu. Malam tu pulak acara BBQ... urmmm tidak menepati citarasa makanan yang dihidangkan pada malam tu. Disappointed la jugak kan... tak banyak pilihan makanan yang ada. Tidak berbaloi dengan harga.

Ni dah balik bilik lepas BBQ tu. Anak2 dah penat. Siang tu belaka tak tidur mana. Mujurlah si Ayra tak buat perangai lansung kan. ALhamdulillah... Ayra sememangnya anak yang sangat baik.

kat atas tu menu bekfes. Simple jer...lepas bekfes, balik bilik tukar baju mandi anak2...dah tak sabar sangat belaka nak main kolam tu ha.

Ni dah nak balik...Singgah bandar jer beli puting botol anak2. Pastu terus balik rumah. Rehat serehatnya. Kesimpulan....cuti yang best sebab dapat hepikan anak2 yang tersayang. Smeoga tahun depan dapat sponsor lagi dari company nak buat family day!




Read more ...

Rumahku syurgaku

Melawat kawasan jap...
 dah tanam pokok pelam...semoga membesar dengan jayanya...nanti boleh kait jer buah pelam depan rumah
ni kawasan belakang rumah. Luas kan??? InsyaAllah akan dipenuhi dengan sayur2an dan buah2an

Ni view yang diambil dari ruang tamu..lorong nak kedapur.Kat tepi kiri tu toilet awam.

No.rumah saya....kedudukan no.3 dari hujung. Pintu sliding jenis buka ke tepi.

Ni sinki top yag pemaju memang dah siap buat. So nanti just sambung jerla kan nak buat kabinet. Tapi kena cari warna yang sama macam tu jugakla baru ngam kan

Seluas pandangan ke hujung sana.
Diambil dari dapur ke belakang. Tanah belakang...

My Iman... Masa ni dia sorang jer ikut. Singgah tengok rumah selepas balik dari Kuantan.
Mu husband...
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...