Bila air kencing kotor

Saya ada buat entri berkenaan HB saya yang rendah dan berat turun last week.
Kali ni hasil dari sampel yang saya hantar tu pihak lab detect air kencing pulak kotor.
So, semalam kena ambil ubat antibiotik kat kkia. Sekali lagi sampel kena hantar tapi Isnin depanla... Ubat pun kena makan lepas dah hantar sampel. Aduhai.. dah hujung2 macam ni macam2 pulak kan.

Ada cadangan tak untuk mengatasi masalah ni??
Baca kat blog2 kata bahaya air kencing kotor ni. Boleh efek pada baby...
Ya Allah..peliharalah anak dalam kandunganku ini.

Entri yang pendek di pagi hari.. Mood jiwa kacau...huhu

Read more ...

Maxis terbaik bagiku

Saya pengguna tegar line telco Maxis... Masa tu beli sim kad agak mahal... rm68 kalau tak silap. Lagipun masa tu memilih no nak yang cantik2. Nak yang ada kaitan dengan birthday. haha
Kalau tak silap dari tahun 2002 @ 2003 lagi dah pakai no maxis ni. Masa tu orang kata siapa yang pakai line maxis tu orang kaya sebabnya maxis ni mahal kos nak telefon orang. Tapi lantakla kan.. sebab no tu cantik.
Masa kat universiti dulu, pernah convert telco guna no sama jugak. Digi ke celcom tak ingat masa tu.
Lepas tu entah kenapa macam tak serasi dengan line baru saya convert balik ke Maxis.
Lepas tu last month orang dok sibuk dengan OneXOX saya pun gatal tangan jugak nak convert try line XOX tu.. Just beli simkad RM10 tapi guna no.lama jugak.
Danlah pakai dalam sehari pastu takleh tahan terus pergi Maxis Center tukar semula ke Maxis. Sebab utamanya adalah pelan internet.
Kalau guna Maxis, janji kredit aktif still boleh guna data. Kan free jer...
Masa pakai XOX tu line internet memanglah laju sebab saya langgan RM250MB untuk seminggu tapi sehari jer dah habis kuota! Tak daya nak topap sokmo... bertambah pulak kos! Dahlah saya ni bisnes online kan.. memerlukan on data 24hrs... so, Maxis adalah yang terbaik buat saya. Kalau rasa nak internet laju saya langgan jerla pelan yang ada. Lagipun macam2 pelan internet yang Maxis tawarkan..
Kesimpulan, Maxis adalah terbaik bagi saya.
Read more ...

Pendapat pasal group whatsup dan henfon canggih

Zaman sekarang zaman teknologi. Masing2 ada henfon yang canggih.
Bila dah ada henfon tu pendek kata masa untuk bersama family agak kurang.. Apa taknya tangan 24jam nak pegang henfon jer. Layan whatsup group yang macam2 tu.

Macam saya, memanglah ada group whatsup ofis, kawan sekolah, saudara belah saya, saudara belah suami.
Tapi, saya bukan jenis yang chat. Suka memerhati jer. Bukan sombong tapi saya rasa lagi banyak perkara lain yang lebih penting...hehe

Lagipun kan usahawan on9... lebih bermakna kalau saya promote bisnes kat social media..
Kadang2 sembang dalam whatsup tu agak merapu... saya malas nak menyelitkan diri..

Saya bukan anti social tapi menyatakan pendapat saya pasal whatsup group ni. Saya lebih suka yang ada info. Nak menyembang2 tu lagi best kalau berdepan kot. Yang dah berkahwin jangan lupa diri pulak... nanti boleh mencetuskan pergaduhan dan salah faham pada pasangan.

Kalau kat rumah pun nak berkepit dengan henfon jer apa cerita kan...sepatutnya meluangkan masa dengan pasangan dan anak2. Inilah yang terjadi zaman sekarang. Tambah2 kalau jenis yang kaki game tu. 

So, beringatlah semua...Jangan sampai gadjet mempengaruhi kehidupan harian anda.
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...