Refund Agoda

 Alkisahnya....

Booking hotel through agoda.com....Hotel kat Cherating jerla...jenis apartment. Tarikh 8/4/2021

Saja nak release sebelum Ramadhan...Nak ajak ma abah sekali join. Masa booking tu memang terus paymentla. Sebab tu dapat harga murah. Then sehari sebelum hari kejadian tu, saya pun bacalah T&C confirmation booking tu.

Tetiba, terperasan sesuatu.Pool xopen...So, saya call hotel nk confirmkn...YESS..pool xopen...Teruslah saya cari hotel yang lain yang boleh mandi..sebab tujuan utama nak bawak anak2 mandi pool...Bukan nak stay jer... 

Mujurlah ada lagi...Amik Swiss Garden Residence kat Balok. Rate harga pun lebih kurang jer. Tapi yang tu booking via Booking.com

Jadinya sekarang ada 2 tempat yang saya boleh pergi. Ikotkan T&C kalau cancel booking memang tak dapat refundlah. Jadi, saya call semula Hotel kat Cherating tu tanya macammana..Dia kata tryla contact Agoda. Saya pun teruslah chat dengan Agoda Customer Service tu. Alhamdulillah...refund ke Agoda Cash..Takpelah tak masuk akaun pun kan..Janji dapat refund.Pasni bolehlah booking lagi guna Agoda...


Next entri saya cerita short vacation kat Swiss Garden Residence tu ya.

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...