Rumah lama akhirnya cantik sangat

 kredit to Siti Aisyah


Tertengok post dalam Group Laman Landskap Keliling Rumah di Facebook. Sangat teruja nak kongsi dengankorang transformasi rumah yeng penuh dengan lalang2 tinggi sampai jadi sebuah rumah yang indah dan cantik berseri2.... memang salute dengan owner ni yang gigih sangat bersihkan kawasan rumah. Rumah ni asalnya rumah bantuan banjir dulu2 kata owner. Jom tengok gambar2 transformasi rumah beliau







Rumah asal. Tengok pun gerun kan... semak samun...yela..rumah terbiar...kental gilerla siapa yang bersihkan ni. Tapi yang best sebab kawasan luar sangatlah luas. Macam2 boleh tanam kan...

 

Selepas dibersihakn kawasan. Buang semak2 dan lalang yang tumbuh tu. Barulah nampak ada rumah kn. Rumah tu still ada jiran depan dan belakang.


ha!! cantik dah kan... owner cat rumah pulak...bagi berseri2...


Tanam bunnga bagi cantik2....berseri dah rumahnya. 


Akhirnya....cantik sangat rumah lama tadi... Tahniah owner...Berkat kesabaran puan menjadikan rumah puan sangat indah.









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...