Handphone oppo F7 terbelah dua, beli Realme 7 Pro

Al-kisah tragedi yang berlaku dua hari sebelum majlis Maulidur Rasul. Henfon yang beli secara ansuran di Seng Heng 2 tahun lepas terlerai dua. Sebenarnya mmg dah terlerai tapi ada lg yg boleh pegang pastu malam tu, si Hakim terjatuh kn ia....terus terbelah skrin dgn bateri....

Lansung tak boleh tengok skrin. kalau wasap atau call masuk jer. Ada je vibrate. Tapi xtaula siapa2...sebab skrin gelap jer kan. Esok pergi kerja tanpa handphone. Nak bukak gmail pun xlepas sebab saya buat verification guna handphone. Huhuhu... banyak sangat yang tergendala tau sebab handphone takde.

Masa cuti tu Maulidur Rasul (Khamis)  tu teruslah saya dan asben ke Seng Heng Kuantan bertanyakan pasal warranty handphoner Oppo F7 tu...alhamdulillah...masih cover..mujur ambik yang extended warranty tu. Tapi disebabkan Jumaat tu oncall dan xde handphone lain nk pakai oncall...terpaksalah cari handphone lain kan.

Pilihan handphone-----> Realme 7 Pro

Setakat yang saya guna ni bestla... jap saya bagi detail pasal handphone tu.


credit to : https://www.gsmarena.com/realme_7_pro-10400.php

NETWORKTechnologyGSM / HSPA / LTE
LAUNCHAnnounced2020, September 03
StatusAvailable. Released 2020, September 14
BODYDimensions160.9 x 74.3 x 8.7 mm (6.33 x 2.93 x 0.34 in)
Weight182 g (6.42 oz)
BuildGlass front (Gorilla Glass 3+), plastic frame, plastic back
SIMDual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
 Water-repellent coating
DISPLAYTypeSuper AMOLED
Size6.4 inches, 98.9 cm2 (~82.7% screen-to-body ratio)
Resolution1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~411 ppi density)
ProtectionCorning Gorilla Glass 3+
 Always-on display
PLATFORMOSAndroid 10, Realme UI
ChipsetQualcomm SM7125 Snapdragon 720G (8 nm)
CPUOcta-core (2x2.3 GHz Kryo 465 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 465 Silver)
GPUAdreno 618
MEMORYCard slotmicroSDXC (dedicated slot)
Internal128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM
 UFS 2.1
MAIN CAMERAQuad64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.73", 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.3, 119˚, 16mm (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm
2 MP, f/2.4, (macro)
2 MP, f/2.4, (depth)
FeaturesLED flash, HDR, panorama
Video4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS
SELFIE CAMERASingle32 MP, f/2.5, 24mm (wide), 1/2.8", 0.8µm
FeaturesHDR, panorama
Video1080p@30/120fps, gyro-EIS
SOUNDLoudspeakerYes, with stereo speakers
3.5mm jackYes
 24-bit/192kHz audio
COMMSWLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth5.1, A2DP, LE
GPSYes, with A-GPS, GLONASS, BDS, NavIC
NFCYes (market/region dependent)
RadioNo
USBUSB Type-C 2.0, USB On-The-Go
FEATURESSensorsFingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass
BATTERYTypeLi-Po 4500 mAh, non-removable
ChargingFast charging 65W, 50% in 12 min, 100% in 34 min (advertised)
MISCColorsMirror Blue, Mirror Silver
ModelsRMX2170
SAR0.73 W/kg (head)     0.52 W/kg (body)    
Price$ 349.99 / € 299.00 / £ 307.81
TESTSPerformanceAnTuTu: 278414(v8)
GeekBench: 1811 (v5.1)
GFXBench: 14fps (ES 3.1 onscreen)
DisplayContrast ratio: Infinite (nominal)
CameraPhoto / Video
Loudspeaker-24.8 LUFS (Very good)
Battery life



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...