9.9 Giveaway by Abam Kie


Giveaway bermula dari 9 sehingga 30 September 2020

Jomlah join kawan2...sambil memeriahkan GA kawan2...

klik jer pic ga tu yer...

Read more ...

Giveaway by ejulz & wafacw


Tarikh Tamat : 15 SEPTEMBER 2020

Read more ...

Anniversary yang ke-6 dah...

05.09.2014 - 05.09.2020

Genap 6 tahun kami melayari bahtera merdeka..oppsss....perkahwinan...

Memang ada ranjau..ada duri..adat..tak gaduh tak sah orang kata...masam pahit belaka tu memang ada. Manis....alangkah indahnya..hehe

Anak-anak pun dah besar...Paling bongsu dah nk masuk 3 tahun. Alhamdulillah semuanya sihat2 jer. Banyak akal.

Niat di hati nk holiday tapi kena hold dulu...insyaAllah next...just beli kek bajet jer makan dengan anak2...

Semoga hubungan yang terbina ini akan terus kekal sehingga ke akhir hayat. Moga kehidupan kami bertambah baik dan rezeki semakin meluas...
Doakan kami supaya dapat masuk rumah sendiri yer...Banyak betul cabaran nk pindah ke rumah sendiri ni...
Sabar dan redha....

Read more ...

Review Swissbel Hotel, Kuantan

Alhamdulillah..tercapai jugak hasrat nk stay Hotel bawak anak2...Pergi time oncall..memang tak boleh pergi jauh2la kan. Just stay kt Kuantan jer. So, yang jadi pilihan adalah hotel baru kat Tanjung Lumpur..Swissbel Hotel namanya.



Hotel ni ada 27 tingkat...366 bilik...banyak giler kan. Saya book via agoda.com. Pay at the hotel RM208 exc breakfast. Okeyla...pagi2 bukan makan sangat pun. Masa check in tu dapat Tingkat 13. Saya pergi dengan adik ipar sekali. Masa tu booking kn sekali bilik untuk dia. Masa check in kena deposit sekali RM100/bilik. Layan gambar2 jerla kan...

1. Yang best sebab hotel ni bilik dia agak besar. Saya amik jenis superior twin bed. So far, untuk anak kecik 6orang ni sangat2lah selesa! 
2. Bilik air sebelah dengan katil. Pastu bercermin. Senang nak pantau anak2 bila diorang mandi sebab telus kan. Bila mak bapak mandi kenalah tarik blind tu..haha
3. Ada kolam yang siap mainan gelongsor dan baldi tumpah. Kanak2 sangatlah suka!
4. Sea view. Seriously sangat cantik!!! Angin punyalah kuat sampai terbang habis selipar anak2 masa kat kolam tu.
5. Ada banyak fasiliti seperti gym center, playground, play room.Ha! bilik sauna/steam pun ada tau
6. Bersih dan sangat nyaman.
7. Nak dinner pun dekat sebab restoran tersohor Restoran Ana Ikan Bakar dekat sangat dengan hotel tu.

Untuk yang stay kat sini dan nak mandi pool, kena ikut rules dia..ada guide diorang punya swimming suit tu. Kain cotton n jersey mmg xbolehla.


 Kesejukan sangat2. Lepas check in terus trn bawah mandi pool.

 View dari bilik saya 13-03

Ada ruang dapur. Okey sangat2la.

Dah penat berendam dalam kolam, boleh ke playground sebelah hujung

















view pool.

 bilik air transparent

 luas kan bilik ni??

 bilik gym

 play room



Read more ...

Kembar dah 4 tahun

Simpan kat blog as kenangan. 
10.08.2016 kembar dilahirkan...
Happy Birthday twin yang ke-4

Alhamdulillah...syukur kepada Allah dikurniakan nikmat untuk membesarkan mereka serta dikurniakan kesihatan yang baik2 sahaja. Kehadiran kembar yang menambahkan keceriaan famili kecil ini.

First scan masa kt KKIA. Tak sangka sangat2...terkejut sangat2 dapat tahu pregnant twin. Dahla si kakaknya baru 5bulan masa tu...Ya Allah...bayangkanlah...betapa keciknya Kakak Iman masa tu nk dapat adik kembar pulak..Tapi yela..Allah kn sebaik2 perancang. Kakak sangat matang. Tiada istilah "kesian kakak..kecik lagi nak dapat adik pulak" Okey jer pun...


Gambar2 kat atas tu masa diorang kena tahan kat NICU sebab kuning. Selepas saya melahirkan twin, saya lansung tak dapat tengok diorang sebabnya keadaan saya yang masih tidak stabil. Hari ketiga baru dapat naik atas dan tengok...Sebak dan excited sama naik. Masa tu saya dah boleh discharge...Balik rumah dulu sebab rindukan kakak Iman. Pastu petang tu balik semula ke HTAA untuk stay dengan anak2 kat NICU tu. Akceli sy lupa apa nama tempat tu. Unsure NICU ye...rasa2nya jer...Tempat tu cuma parent je yang dibenarkan masuk. Ada satu bilik khas untuk baby2...pastu belah belakang dan tepi tu bilik untuk parents stay dengan anak2.




3 hari kat wad atas tu, dah boleh balik rumah...syukur sangat2....Al maklumlah saya kan ceaser..agak menyiksakan nak jaga twin seorang diri kat wad atas tu. Lebat rambutnya...masa ni payah jugak nak cam mana satu abang mana satu adik. Pastu mak suruh tanda dengan pakaikan gelang supaya tak tertukar nanti.









Antara gambar2 kenangan sepanjang tumbesaran kembar. Masa tu sewa kat rumah yang kecil. Senang sikit nak kepung. Al maklumlah tengah melasak kan.


Ni gambar masa raya PKP aidilfitri baru ni. ensem anak2 ibu ni...sweet2 ajer... mudah2an Hamka dan Hakim akan menjadi anak yang berguna di masa depan. Baik tingkah laku...Kenang jasa semua orang.

Kita celebrate next week yer kembar. 

Read more ...

Niaga Laksa Sarawak




Alhamdulillah....first trial menjual laksa sarawak. Share dengan member yang memang asal dari sarawak. Pengalaman yang baru... Seronok ada, penat pun ada...tapi pendek kata berbaloila kan...Kami siapkan sebelah malam kuahnya tu. Kiranya esok tinggal nak siapkan bahagian mihun dan rencah2 lain tu

Resepi laksa sarawak :

(lbh kurang untuk 50 pek)

1. Pes laksa sarawak 500g 4 pek (Haji Manan punya yang kitorang pakai) 
2. Udang 2kg  (rebus & ambil air sahaja)
3. Isi dada ayam 500g (rebus & ambil air sahaja)
4. Santan 1kg 1 kotak - Tak habis pun
5. 1 bungkus mihun (direndam dan dicelur)
6. Sambal udang Yeos (2 tin) rahsia lagi sedap
7. Belacan
8. Gula & garam secukup rasa

Bahan-bahan sampingan

1. Taugeh 
2. Ayam yang dicarik
3. Udang rebus
4. Isi dada ayam
5. Telur dadar nipis2
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...