AKU BLOGGER MALAYSIA

"aku blogger malaysia"
itu sudah semestinya.
Saya seorang blogger yang tinggal dan menetap di tanahair tercinta, Malaysia...
tanah tumpah negaraku.

Bila bercakap soal blogger ini, sudah terang dan tanpa bersuluh lagi semestinya seseorang itu mempunyai blog. Tidak kiralah menggunakan platform apa sekalipun,blogspot ke, wordpress ke dan macam2 lagila.
Sememangnya trend di Malaysia kini, macam tak lengkap pulak bila kita tiada blog. Tidak kiralah blog untuk bisnes ker atau peribadi.
Saya blogger Malaysia yang membuat blog untuk tujuan peribadi sahaja. Tidaklah serius sangat untuk menghasilkan income dengan blog. Sekadar mengisi masa lapang sahaja.

Antara blogger Malaysia yang selalu saya lawati blog mereka adalah :

Blogger Denaihati - Sangat pemurah dan selalu jer ada contest yang menawarkan hadiah lumayan. Antara blog yang selalu terpampang di muka first google. Sesuai dengan tagline " Hidup Untuk Memberi"
Blogger benshaari - Sentiasa update blog even ringkas jer entrinya. Tak pernah lekang dengan segmen yang boleh membantu blogger lain untuk mendapatkan trafik.
Blogger - 2dayblogger - Blog yang penuh dengan tutorial untuk blogger.
Blogger amanz - untuk peminat gadjet dan teknologi, seharusnya blog ini dikunjungi setiap hari
Tidak ketinggalan blog hiburan no. 1 di Malaysia iaitu beautifulnara.com
Blogger Redmummy.com jugak tersenarai antara blogger yang berjaya di Malaysia.

Banyak lagi blog yang lain yang best2 tapi itu adalah antara blog yang kerap saya kunjungi setiap hari. Setiap blogger ada cara mereka sendiri untuk menarik  pengunjung ke blog masing2.

Blogger Malaysia yang membuat blog personal terlalu ramai di luar sana termasuklah saya namun, sebagai blogger kita haruslah mematuhi etika sebagai seorang blogger Malaysia.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...