5 hotel terbaik di Kuala Lumpur

Hai korang!!!!

Selamat bertemu kembali. Jarang sangat nak update blog sekarang dek kekangan masa dan tenaga. hihi

Semoga kita semua dilindungi oleh Allah daripada wabak Covid-19 yang sedang melanda negara kita sejak hampir setahun lebih yang lalu. Dah lama sangat tak staycation kat luar especially KL. Untuk korang yang nk staycation KL bolehlah teruskan pembacaan di blog saya ni ya sebagai panduan untuk korang. Harap2 lepas ni kerajaan akan melonggarkan SOP supaya kita boleh holiday merentas negeri. 

Saya nak share dengan korang pasal Hotel in Kuala Lumpur sebabnya di KL banyak tempat2 yang boleh kita lawati bersama family. Bagi yang mempunyai anak-anak kecil, antara perkara-perkara penting yang mesti kita ambil kisah adalah hotel yang mesra kanak-kanak. Oleh itu, 5 hotel yang saya cadangkan ini mempunyai kolam renang khas untuk anak-anak bermain.


Furama Bukit Bintang


Hotel ini terletak di Bukit Bintang dan cukup mesra keluarga. Berdekatan dengan kompleks membeli-belah dan strategik di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Senang untuk kemana-mana tarikan di KL dengan menaiki Grab atau monorail

Mempunyai 27 tingkat dan ada tempat parking khas untuk para tetamu. Yang menariknya, boleh minta Kids Room Setup, dimana bilik ditukar menjadi bilik bertema khas untuk anak. Selain itu anak-anak boleh bermandi manda di kolam mandi kanak-kanak yang berada di tingkat 3 dan main di Wakaka Playland, iaitu kawasan bermain sebesar 10,000 kaki persegi untuk anak di bawah 12 tahun.


Ibis KLCC


Hotel Ibis yang moden ini terletak di pusat bandar dan sesuai untuk pasangan muda dengan anak kecil. Mempunyai dekorasi bilik yang moden, lengkap dengan minibar, coffee maker dan mempunyai pemandangan bandaraya Kuala Lumpur.

Hotel ini juga menawarkan kolam renang infiniti di atas bumbung dan kolam renang kanak-kanak. Menu sarapan pagi juga mesra kanak-kanak dengan pilihan cereal dan waffle.


Dalam jarak 750 meter ke Menara Berkembar Petronas dan tarikan yang berdekatan seperti Aquaria KLCC dan Taman KLCC.


 

Sunway Putra Hotel


Antara hotel yang terletak dalam lokasi yang sangat strategik di Kuala Lumpur. Hotel ini terletak betul2 berhadapan dengan Putra World Trade Centre (PWTC). 

Apa yang menariknya pasal hotel ini adalah tempat makannya sangat luas dengan mempunyai hampir 80 outlet/gerai makanan yang menyediakan pelbagai menu pilihan makanan.

Kedudukan hotel ini yang bersambung terus dengan stesen transit aliran ringan akan memudahkan korang untuk akses ke lokasi hotspot yang lain antaranya KL Central, Publika, Mont Central, dan Bangsar.

Jika korang daripada KLIA,pemanduan korang akan mengambil masa lebih kurang 45 minit. Jarak untuk ke KLCC pula lebih kurang 3km sahaja.


 

Dorsett KL

Hotel yang menjadi pilihan di kalangan badan korporat untuk menganjurkan acara mesyuarat atau keraian kerana mempunyai akses bilik untuk acara keraian yang luas serta menepati kehendak dan keperluan korang.

Lokasi hotel yang terletak berdekatan dengan Bukit Bintang dan mudah untuk ke sana kerana monorail Bukit Bintang hanya 0.3km sahaja jaraknya dari hotel ini.

Korang kena try pusat 'fitness centre' diorang kalau stay kat sini. Layanan yang sangat baik daripada staf membuatkan korang rasa sangat selesa untuk berkunjung ke sini lagi di masa yang lain. 



Hotel Berjaya Times Square


Salah satu hotel mewah yang mempunyai 14 jenis pilihan bilik yang mempunyai pelbagai kemudahan yang menatik. Antara yang menarik adalah Classic Penthouse, Empress penthouse dan Ambassador Penthouse. Korang akan merasa ibarat layanan VIP apabila stau kat sini ditambah lagi dengan konsep biliknya yang sangat mewah serta elegan. 

Lokasinya yang sangat strategik terletak di Jalan Imbi dan berdekatan dengan pusat beli belah terkemuka iaitu Berjaya Times Square di mana hotel dan pusat beli belah ini memang bersambung antara satu sama lain.

Untuk akses ke sini daripada KL Sentral, korang boleh menaiki KL Sentral monorail ke Imbi Monarail Stesen.

Jika korang ada perancangan nak ke ke Plaza Low Yat, Plaza Imbi atau Sungei Wang Plaza, hotel ini adalah yang terbaik untuk korang stay sebab memang dekat sangat jaraknya nak ke sana.




Demikianlah 5 pilihan hotel yang korang boleh jadikan panduan untuk menginap apabila stay di Kuala Lumpur. 



Read more ...

Duit lesap angkara terjerat dengan scammer loan

Dalam dok berjaga2 tu kena jugak kt kepala sendiri. Dalam dok selalu baca pasal scammer tu...xtaulah...aku tewas sebab terjerat dengan scammer! aduhai...kisah sedih ni...Dah lama nak up..supaya jadi pengajaran buat semua. Sebelum ni bukan tak pernah buat loan ni...bukannya tak reti lansung mean zero info pasal loan ni. Dah nak terkena orang kata.

Okey..al kisahnya....saya memang sedang cari lubang untuk buat loan ni. So, apply via iklan2 kat facebook kalau tak silap sayalah...kalau korang perasan kat FB memang ada iklan pasal loan yang memerlukan kita isi form ringkas maklumat untuk diorang hubungi kita.


Inilah orang yang perdayakan saya. Mati2la saya ingat orang bank betul. Aduhai... Tak tahulah apa kena dengan saya masa tu. Mungkin excited orang nak offer loan kan...


Permulaan detik yang memilukan hati. Bermula 14 April 2021. Saya telah terpedaya.

15 April : Saya bagi bank statement dan slip gaji 3 bulan serta IC.

16 April : Mintak Penyata KWSP pulak. Saya yang lurus ni pun bagilah...Pastu dia mintak saya bagitahu nak apply berapa jumlah loan.
Saya tanya rate berapa : MUrah sangat 1.88% setahun tau.
Saya pun applyla 15k. Katanya lagi dalam 2 3 hari tahulah result. Siap pesan jangan pergi ke lain bank.

19 April : Dia tanya saya ada dapat call x dari officer menyatakan yang saya punya loan lulus ke x... (Komplot sungguhla time ni. Masa ni kenapalah tak terfikir nak cek no tel tu samada scammer ke x...) So, masa ni memang orang yang katanya 'officer' tu call bagitau loan saya lulus!!! So, saya tanya dia apa nak buat next...

Last2 saya apply untuk 10k selama 4 tahun. Jadi dia pun buatlah kira2... Sebulan rm224 sahaja. Okey deal! hahaha

Pastu dia call saya. Katanya kena byr stamp duty. Saya cakaplah kenapa xtolak dari jumlah loan yang dapat tu nnt. Saya tak ingat dah dia jawab apa. Saya terpedaya masa ni. Ooo..mungkin sekarang memang kena bayar dulu kot stamp duty tu. Saya terfikir camtu...bodohnyela... Dia kata kena bayar cepat...kebetulan petang tu katanya ada staff on duty yang handle pasal stamp duty ni... Dia akan tolong bayarkan stamp duty on behalf on me! Dia bagi detail untuk saya transfer.

Staff on Duty
Fitriani Binti Samsudin
158033348478
Maybank
10.000×3%=Rm300

refrence:tulis nama
other payment detail:ic number

Tengok nama tu...Melayu...huhu...sampai hati tipu duit sesama sendiri. Duit haram....kan...sedih giler rasa. Saya pun tanpa ragu2 terus transfer RM300 ke akaun dia. Menyesal giler tau.

Lepas dah transfer tu, kira boleh release paymentla...kata dia...saya kena ke Kuantan Branch. Saya mintak esoknya nak pergi sign tapi dia tak bagi sebab dia kata loan proses amik masa. Kena officer cek akaun bla2....

20 April 2021
Dia siap bagi saya transaction yg stamp duty tu. Lgilah percaya kan.


Scammer tu on contact dengan saya tanya progress duit dah masuk ke belum. Sampai ke malam tau. Jam 8 malam. Dia suruh saya cek tarnsaction history la...Floating...tapi memang takde pun. Suruh tunggu dan tunggu 10 minit...20 minit... Masa ni saya dha mula rasa dipermainkan. Dahla malam kan...Macam tak logik sangat diorang still kerja masa tu. Pastu dia offerkan diri nk tanya officer kenapa duit tak masuk dalam akaun saya lagi. So, saya tunggu officer call/wasap saya untuk info selanjutnya. Masa tu dah dekat jam 9.30 pm tau. Manalah saya tak angin kan... dahla memang rasa kena tipu dah time tu.

Malam tu jugak...dalam jam 9.54 tu officer dia wasap saya. Kata akaun saya x kredit mean xscore. Duit tak boleh masuk sebab dalam akaun kurang 1k. Jadi, saya pun cuba lagi ikot rentak dia. Saya topap dalam akaun saya supaya ada 1k sekarang. Nak tengok apalagi yang dia nak buat. Masa ni dah tahu saya konpem kena tipu. So, officer tu kata dia akan aktifkan scoring record saya dulu.

Then, nak tau apalagi game dia????

Dia kata kena transfer ke satu akaun ni sebanyak 1k untuk aktifkan scoring record tu. Pastu amik masa 30minit la...Nanti dia akn transferkan 11k ke dalam akaun saya. Saya cuma boleh guna 1k (yg memang duit saya) yang 10k tu boleh guna lepas sign aggreement kononnya.

Saya pun cakap kat dia yang saya akn bg by cash jer masa sign. Masa ni geram sangat dah.Konpem2 kena tipu...1K tu nk suruh tarnsfer! 

Shahrul Azhar Bin Samsudin
15131100066400
Rhb Bank

Tapi dia berkeras bagitahu tak boleh sign aggreement selagi xbagi scoring tu aktif. Pastu saya contact balik dengan yg mula2 tadi tu. Mintak refund semula duit saya yang rm300 tu. Tapi dia dh tak reply wasap saya...

Itulah kisah saya yang sedih. Moga menjadi pengajaran buat semua. Sebab excited kan... Tapi lepas tu saya lepas apply Personal Loan dengan Aeon...alhamdulillah...Terubat sikit kedukaan kena tipu sebanyak rm300 tu kan. Tapi mujurlah saya tak berterusan kena tipu. Bayangkan kalau saya tarnsfer rm1k tu kat dia...parah....mujurlah cepat2 tersedar dari lamunan. Dalam masa 5 hari duit saya lesap rm300.

sekian cerita saya pasal scammer loan.






Read more ...

Pizza Home made paling sedap

Saya ni memang penggemar pizza...dari zaman dok asrama dulu memang saya suka dine in Pizza Hut berbanding KFC, McD dll tu...

Kiranya Pizza menjuarai carta kalo ada siapa2 tanya nk makan kat mana masa outing tu.

Tu kisah dulula...Okey sekarang ni sejak jadi mak2 ni...memang selalu memikirkan frozen food untuk anak2...Terjumpalah dengan si penjual Pizza Geboo Rini ni.

Home made jer...based kt Kuantan. Sebelum ada try dah Pizza home made yang lain. Tapi yang ni...sumpah korang!!! seriusss sangat menepati citarasa korang tau! Dengan gebunya...dengan topping nya...Tak percaya?? korang boleh tryla...

Saiz lepas bakar jadi 10inci..sebesar pinggan kat kedai rm2 yang paling besar tu. Makan sepotong tak jadi apa. Kena makan lagi...hihi...Puah hati sangat2.

Topping ada pelbagai :




Topping pizza dan isi kandungan yang ada.

muka depan kotak pizza tu

Ni pizza frozen yer...bukan siap bakar. 
Harga ?

www.wasap.my/60129398584/pizzaRini

Saya agen dropship pizza ni. Kalau berminat untuk mencuba boleh contact saya yer.




Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...