Pencarian Bloglist 2020 by MK


jom join..

Tambahkan kawan2...







Read more ...

Cara daftar i-akaun KWSP untuk pengeluaran i-Lestari tanpa perlu ke kaunter.

Okey...sejak PKP dan Covid melanda ni, memang agak kecoh pasal KWSP ni kan...yela.. masing2 nak duit belanja bagi yang tak boleh bekerja macam biasa. Yang ada duit pulak, maybe nak jadikan duit kecemasan or standby untuk akan datang. 

Jadi, untuk pengeluaran duit kwsp ni apa yang penting adalah i-akaun kwsp. Kalau macam saya, memang saya dari awal dah buat i-akaun ni untuk memantau saya punya akaun. Jadi, memang takde masalahlah... 

Bagi yang masih tiada i-akaun :

Berikut adalah cara alternatif untuk memohon pengeluaran wang i-Lestari ini.
.Anda boleh muat-turun BORANG PERMOHONAN disediakan, cetak dan isi, sediakan dokumen yang diperlukan dan hantar ke alamat email disediakan iaitu lestarimohon@epf.gov.my
.Jika tak boleh email, anda boleh sahaja pos ke alamat KWSP di dalam borang.

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja, 
Beg Berkunci No 220, Jalan Sultan 
46720, Petaling Jaya.

ok...tunggu respond dari pihak KWSP. Next, bolehlah login ke i-akaun dan buat pengeluaran untuk i-Lestari tu.
Read more ...

Impian rumah banglo 1 tingkat sahaja

Setiap pasangan pasti mengimpikan rumah impian mereka sendiri kan. Walaupun kami telah beli rumah teres setingkat, namun masih ada ngan2 untuk memiliki rumah banglo 1 tingkat di atas tanah lot. Namun, beberapa kriteria yang perlu diambil kira untuk membina rumah impian. Mari kita tanya yang lebih pakar pasal design rumah ni. Info lanjut boleh ke blog/website PELAN RUMAH IMPIAN ANDA sebab di situ banyak lagi info dan idea serta panduan yang akan korang dapat. Yang paling saya berkenan adalah jenis banglo setingkat tapi konsep natural.

Pelan rumah banglo 1 tingkat 5 bilik tidur 4 bilik air (5221 kps)
Rekaan rumah banglo setingkat ini berkonsepkan alam semula jadi di dalam rumah.
  1. Rekaan rumah ini adalah setiap ruang di dalam rumah disambungkan antara satu sama lain dan bertumpukan pada elemen alam semula jadi di dalam rumah ini iaitu open courtyard.
  2. Rekaan open courtyard ini adalah terbuka dan hanya boleh dinikmati oleh pengguna di dalam rumah itu sahaja.
  3. Rekaan landskap courtyard itu terletak kepada cita rasa pengguna. Kemasan luaran rekaan ini bertemakan minimalis dengan minimalkan pengunaan corak dan coping.
  4. Disertakan juga rekaan 'light shelf' pada tingkap untuk melantunkan cahaya semula jadi luar masuk ke dalam ruang tertentu di dalam rumah ini.
  5. Dengan keluasan 5221 kaki²,rekaan banglo setingkat ini mempunyai 5 bilik tidur dan 4 bilik air.Rekaan ini sesuai di mana-mana sahaja lokasi tanah yang berbentuk segi empat sama tidak kira di bandar mahupun di desa.








untuk info lebih lanjut boleh layari FB Page NAS Nuri Construction
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...