Side income jual kasut secara LIVE

Alhamdulillah...akhirnya timbul jugak kerajinan untuk update blog yang dah bersawang ini. Siap expired dah domain ritu. Aduhai...takkan ku biarkan ia terus bersawang.

Cerita dan kisah tu banyak tapinya nak cerita pasal side income family kami sekarang. Start berniaga bulan 12 tahun lepas. Sehingga kini.

Berniaga jual kasut bundle. Rezeki ikut situ. Banyaklah jugak cabaran dan dugaannya.

Boleh usha page ----> Lucky 2 Bundle nk tengok live yang joki (my asben) dah buat.

Bermula dengan belas2 sahaja viewer, kini dah boleh maintain 20++ view dan pernah mencecah ratus view. Stok kasut tak banyak mana...sikit2 sahaja. Tapi kasut semua yang selected. Bukan beli by bale. Kiranya semua item yang kira okeyla. 

Alhamdulillah..dengan income jual kasut tu, lepaslah jugak bayar apa yang patot. Modal tak besar mana. Just rolling modal yang sedia ada.Itupun sebab dapat duit KWSP aritu, kitorang topapla sikit modal untuk beli kasut.

Biasanya live 2-3 kali je seminggu. Kalo sekali live xhabis lagi kaust yang ada, asben akan buat lagi sekali live...pastu topap kasut lain dengan hasil yang jual sebelum tu. Jemputlah like dan follow page tu ye.




Read more ...

Segmen 24 Jam Bloglist #39 MiaLiana.com

 


Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2021 di MiaLiana.com bermula pada 10.00 pagi 29/12/2020 sehingga 10.00 pagi 30/12/2020. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com / Like Fanpage MiaLiana.com / Follow Instagram @mialiana (mana-mana yang ada)
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #39 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog MiaLiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2020.

** jom support Mia Liana....

Read more ...

Beli kerusi barber murah

Alhamdulillah...Lepas jugak hajat nak beli barber chair untuk kedai asben. Ada rezeki untuk menambahkan kerusi. Tak plan pun nak beli hari Selasa tu tiba je terdetik nak gerak ke Kuantan. Padahal pagi tu buat Laksa Sarawak. Menambahkan sedikit lagi rezeki buat famili. Gerak ke Kuantan dah jam 2....Sampai sana makan dulu pastu terus ke kedai FTK Trading tu beli barber chair. Dah setel terus balik hantar kerusi ke kedai tehn amik anak jam 5! Xde lansung pembaziran masa. Dah amik anak2 tu lajak ke rumah kami jenguk2 apa khabarnya di sana..

Sebelum pergi tu saya memang dah survay harga kerusi tu. Akceli bajet 1k untuk belanja beli kerusi tu. Pastu tengok harga kat shopee tu cuma RM880 sahaja. Mean ada balance la kan. So yang balance tu bayar upah pomen baiki kereta hari semalam. Aduhai...duit ni kejap je habis...ada je haluan dia kan...hihi


ngam2 muat seat belakang tu ha...puas jugakla angkat berdua jer. hampeh je staff jual tu. dah dapat payment tak cara lalu ke customer. Memang bad service kedai tu tapi xde arahla...

sesi memasukkan barber chair ke dalam viva ku yang comel

terpaksalah si anak duk dengan ibu kat depan.

customer first yang merasmikan barber chair baru tu

moga2 murah rezeki lagi pasni. mudahan lebih semangat untuk bekerja...


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...