Potty train 3 orang sekaligus Part 2

Kisah potty train adik beradik tu...

Isnin - rabu kan diorang semua sekolah.. So, pergi sekolah mmg diapers on la kan..taknak menyusahkan cikgu2...sebab baru lagi belaka train.. konpem ada terbabas kan. Tapi balik jer sekolah, memang saya akan off kan diapers mereka. Pekakkan telinga jer bila si Hakim mintak nak pakai pampers. Sampai bila kan...diorang semua dah besar. Tahun depan nak masuk tadika takpun pra kan.. 

Alhamdulillah...setakat 3 hari lepas balik sekolah-nak tidur tu xde terbabas. Cuma hari isnin tu si Hamka macam duk cangkung2...ha! betul tekaan saya...saya bawak masuk toilet dan dia membuang air besar. Tapi sebelum tu dah terbabas seketul dalam seluar...huhu

Apapun tahniah abang sebab berjaya membuang air besar dalam toilet! Nampak dia pun macam hepi sangat. Saya jadikan kakak Iman sebagai role model untuk adik-adik.

Si Hakim punya perangai pulak sekarang...Dia rasa tau nak kencing..dia mampu menahan tapi bila sampai bilik air tak kencing2 sampai ke sudah... dekat 10x tau...adui..ibu masih bersabar...punyalah nak train kaw2...

Si ayra pulak pantang abg2 nak kencing, dia pun sama sibuk! 

Apapun...ibu kuat!!! train 3 ketul sekaligus....moga2 Allah permudahkan segalanya.                                                                                                                                                                                                                                                     

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...