Jatuh cinta dengan kopi woman secret

Salam.
Untuk post kali ni bukan nak menjual yer...just nk promo satu produk suppliment lah omputeh kata.. khas untuk dalaman wanita. Saya consume dah dekat 3 bulan rasanya... dah banyak botol jugak habis... 

Apakah nama produk tu? Kopi Woman Secret nama diberi....shhhh...mmg rahsia...
Women secret adalah kopi pracampuran. Tak rasa sama macam kopi hitam pekat likat tu. Pracampuran bermaksud ada campuran lain seperti Labota, Serapat, Mixberry, VitaminC yang menyempurnakan #rasa kopi tu untuk semua merasainya.


Apa yang saya rasa selepas pengambilan kopi ni?
Sejujurnya....saya rasa lebih bertenaga sepanjang hari. Al maklumlah...saya ni ibu yang berkerjaya. Rutin saya setiap hari bersekolah memang sangat padat! Tambah2 tahun 2020 ni kesemua anak saya dah sekolah taska dan tadika.----> Persekolahan tahun 2020

Satu lagi kulit akan lebih berseri dan cerah. Takdelah kusam sangat... Dah berumur ni kena jaga penampilan kan...bukan saja luaran malah dalaman. 

Kopi ni member di ofis yang jadi agen. Saya beli dari dia jelah. Sebulan biasanya saya akan habiskan 2 botol. Sebotol 500g... Rasa kopi ni yang sedap membuatkan saya jatuh cinta selalu. Tak minum air manis lain dah kalau ada stok kopi ni kat rumah. 

Sekarang ada jual yang trial kecik dalam 200g harga RM20
Yang 500g tu RM40... Agak mahal tapi saya selalu fikir apa salahnya halau untuk dalaman wanita kan. 
Read more ...

Potty train 3 orang sekaligus Part 2

Kisah potty train adik beradik tu...

Isnin - rabu kan diorang semua sekolah.. So, pergi sekolah mmg diapers on la kan..taknak menyusahkan cikgu2...sebab baru lagi belaka train.. konpem ada terbabas kan. Tapi balik jer sekolah, memang saya akan off kan diapers mereka. Pekakkan telinga jer bila si Hakim mintak nak pakai pampers. Sampai bila kan...diorang semua dah besar. Tahun depan nak masuk tadika takpun pra kan.. 

Alhamdulillah...setakat 3 hari lepas balik sekolah-nak tidur tu xde terbabas. Cuma hari isnin tu si Hamka macam duk cangkung2...ha! betul tekaan saya...saya bawak masuk toilet dan dia membuang air besar. Tapi sebelum tu dah terbabas seketul dalam seluar...huhu

Apapun tahniah abang sebab berjaya membuang air besar dalam toilet! Nampak dia pun macam hepi sangat. Saya jadikan kakak Iman sebagai role model untuk adik-adik.

Si Hakim punya perangai pulak sekarang...Dia rasa tau nak kencing..dia mampu menahan tapi bila sampai bilik air tak kencing2 sampai ke sudah... dekat 10x tau...adui..ibu masih bersabar...punyalah nak train kaw2...

Si ayra pulak pantang abg2 nak kencing, dia pun sama sibuk! 

Apapun...ibu kuat!!! train 3 ketul sekaligus....moga2 Allah permudahkan segalanya.                                                                                                                                                                                                                                                     
Read more ...

Dah belanja e-tunai rakyat RM30 dan dapat cashback RM5 guna TNG eWallet


e-Tunai Rakyat adalah inisiatif Kerajaan Malaysia untuk menggalakkan pembayaran tanpa tunai, dengan tawaran RM30 sekali beri kepada rakyat Malaysia. e-Tunai Rakyat boleh ditebus menggunakan aplikasi TNG eWallet , GrabPay dan Boost bermula 15 Januari 2020. Saya antara salah seorang rakyat yang tidak ketinggalan untuk grab peluang yang ditawarkan. 
Saya tebus guna TNG eWallet. Dalam 3 hari proses baru masuk RM30 tu. Apalagi.. dah masuk tu kita g shopping jela... kebetulan memang ada barang nak beli.
Saya beli puting pigeon slim neck kat Farmasi Marmin.


Beli puting ni harganya RM31.80...After less, jadi RM30.20... e-Wallet ada RM30 jer..so, kenalah reload RM10...


Setel belanja RM30 e-Tunai rakyat. Apa yang bestnya? Dapat cashback RM5 masuk terus ke e-Wallet TNG tu. Minimum belanja RM20. Boleh sampai 3x belanja untuk dapatkan cashback RM5 tu


Korang dah tebus ke? Boost pun okey...Tapi sebab dah claim kat TNG ,tak boleh dahla..sebab sekali jer boleh.

Read more ...

Potty training Untuk Ayra & kembar

Ayra... 2 tahun 2 bulan... 

Dah hantar ke taska Kemas sekali dengan abang2nya. Nak cerita kisah potty train ni...
Sebenarnya ada pernah try masa weekend dulu tapi macam emosi ibu tak berapa nak sihat... sehari jer... masa tu jiwa tak kental mana. Potty train Ayra dgn kembar. Memang fail masa tu. So weekend baru ni saya rasa jiwa dah tabah... trainlah mereka dengan kecekalan jiwa. Eceh ayat kn...

Sabtu :

Kebetulan pagi tu bangun tidur memasing dah poo poo...so saya rasa after2 this jaranglah nak poo poo lagi kan... So, saya pun diapers free la mereka2 ini. Sampai ke petang tu mmg fail la kan...tapi saya okey jela... Si kembar tu payah sikit nak suruh kencing...sampai nangis2 kt bilik air...puas bertunggu... Ayra pulak biasanya dia akn kencing bgn jer tidur... sy xdan lagi bawak dia ke toilet, dia dah kencing dlm buai. Si hamka kencing masa tidur. Apapun saya masih bersabar walaupun ada tone tinggi...hihi

Ahad :

Semakin baik...ada perkembangan yang positif masing2... terutamanya si Ayra. Dia dah boleh kencing kat toilet. Kalau tanya nak kencing ke x? dia memang anggukla...padahal kadang tu xnk pun kencing. Dia memang suka main air! Si hakim pulak boleh menahan kencing dah...bagitahu ibu yang dia nak kencing. Si hamka yang agak payah sikit. Kuat main sikit yang sorang ni....

Isnin :

Arini saya meneruskan misi diaper free untuk Ayra kat taska. Dah bagitahu cikgu2 dia yang tengah potty train. Mudah2an cikgu dapat memberi kerjasama. Terima kasih cikgu... Si kebar saya memang belum yakin nak diapers free kat taska...Kesian cikgu. Planning cuti raya cina ni nak all out! Insya Allah....





Read more ...

Al kisah persekolahan tahun 2020

2 Januari 2020...

Kakak Iman dah masuk usia 5 tahun.. Untuk tahun ni saya daftarkan Kakak ke TADIKA KEMAS PERAMU... 
Sebenarnya tadika tu dalam satu kawasan jugak dengan Taska lama dia. Cuma Tadika belah depan. Taska belah belakang. Untuk hari pertama dan kedua nampak macam okey jer kakak... Minggu depannya tu Kakak buat hal...buat drama air mata pulak.. tapi sebagai ibu ni, jiwa kena kental...kita bagi cikgu kelas handle...kan... Kakak Iman ambil pakej transit terus kat situ. Yuran sekolah TADIKA sekali dengan TRANSIT RM150 sebulan. Senang sikit kan..tak perlulah saya nak berkejar ambil dia sekolah pastu hantar pulak ke TRansit... Yang mana memudahkan tu, kita follow jer kan... lagipun setempat dengan adik2 yang lain. Harapan ibu ni besar duhai kakak..semoga kakak lebih cemerlang dan berdikari lepas ni.



Ini pulak kisah adik Ayra. Suka sangat si ekcik sorang ni ha... tahun 2020 ni adik dah sekolah sekali dengan abang2...ibu pun senang hati bila adik dapat taska kemas ni. Lebih terjamin nak dibandingkan duduk dengan pengasuh kan... taska berdaftar... Walaupun 2 hari pertama tu adik menangis tapi minggu depan tu dengan girangnya melangkah masuk ke kelas.

Gambar balik sekolah. Abang pimpin tangan adik kesayangan. Bagus si Hakim ni. jaga adik.. lega hati bila semua duduk setempat. kerja ibu pun senang dan masa pun tak dibazirkan sana sini. sekali harung hantar dan ambil.



Kembar pulak memang stay kat Taska lama. Bolehlah jaga adik Ayra kan... Ha tengok tu. Balik sekolah pimpin tangan adik. Itu masa hari pertama dan kedua jerla... hari2 seterusnya adik yang ke depan dulu berkejar ke kereta.

Read more ...

January Giveaway by Awesome Dreamer


Syarat-syarat nak join giveaway ni
1. Follow blog ni. No worries, nanti akan difollowback, insya Allah.
2. Follow instagram ni >Tee.Ordinary<

Kalau dah follow 2 steps di atas tu, baru boleh proceed ke next steps.

1. Buat new post dengan tajuk; "January Giveaway by Awesome Dreamer"
2. Selitkan sekali banner di atas tu dengan linkkan dekat post ni

Okay dah siap!
Mudah je kan?

So apa tunggu lagi, jom la join beramai ramai :)

Jangan lupa kalau dah publish post tu, hantar dekat sini link post anda semua tau :)

DUE DATE: 31 Januari 2020,

Read more ...

Giveaway Tahun Baru 2020 Mamapipiedotcom

Giveaway Tahun Baru 2020 Mamapipiedotcom. Dah lama mama tak buat giveaway memang teringin nak buat tapi tak berkesempatan pula. So, sempena hari lahir mama yang jatuh pada 1 January yakni Tahun Baru yakni Hari ni, maka mama nak lancarkan Giveaway Tahun Baru 2020 Mamapipiedotcom. Jemput sama-sama meriahkan. Sebelum tu mama nak ucapkan selamat tahun baru 2020 kepada semua. Sekejapan aje kita dah di era 2020. Tetiba teringat pula Wawasan 2020 yang dilancarkan masa sekolah dulu. Macam tak percaya kita dah sampai ke tahun itu..

Giveaway Tahun Baru 2020 Mamapipiedotcom

 http://www.mamapipie.com/2020/01/giveaway-tahun-baru-2020.html


Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Tahun Baru 2020 Mamapipiedotcom


  1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan pos. Sorry buat blogger negara jiran kalau mama buat segment bolehlah join nanti ye.
  2. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Tahun Baru 2020 Mamapipiedotcom". Tepek banner di atas beserta link ke post ini juga ye. Dalam post tu korang kena nyatakan hadiah nombor berapa yang menjadi pilihan korang. Mama akan randomly pick pemenang berdasarkan hadiah yang dipilih. Total ada 4 Hadiah.
  3. Wajib Follow blog mama: http://www.mamapipie.com
  4. Wajib Follow FB page: https://m.facebook.com/mamapipie/
  5. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com dalam bloglist korang (ini mama akan check satu-satu).
  6. Wajib Subscribe YouTube: https://m.youtube.com/channel/UCeU4OMTRsXMlU3WNy-FJUUA
  7. Digalakkan Follow Media Social Mama (ni tak wajib) || FB | Twitter | Instagram |   
  8. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.
  9. Pemilihan pemenang akan berpandukan En Random.org atau terpulang jika mama tetiba rajin nak pilih secara manual, mama akan pilih secara manual.

Tu je lah. Mudah saja kan. Bagi sesiapa yang ada masalah untuk nak buat perkara di atas dengan alasan munasabah mama tetap akan terima penyertaannya. Dun worry OK!


Hadiah Giveaway Tahun Baru Mamapipiedotcom 2020


Hadiah akan diberikan bagi 4 orang peserta bertuah. Setiap peserta akan di pilih berdasarkan hadiah yang menjadi pilihan korang.

Hadiah 1




Blouse design 1, warna kuning cair/cream. Free size Boleh refer size di bawah

Bahu 15
Dada 40
Ketiak 18
Labuh baju 30


Hadiah 2



Blouse design 2, warna peach. Free size Boleh refer size di bawah (sorry anak panah tu macam confusing sikit)

Bahu 15
Dada 40
Ketiak 18
Labuh baju 30


Hadiah 3



Set perfuma dan mandian Royale, Ada 3 barang dalam ni perfume, body mist Dan shower gel. Bau wangi u ol. Boleh jadikan hadiah buat yang tersayang juga ni


Hadiah 4


Wang tunai RM50 (akan terus bank in ke akaun korang)


Segment ini berakhir pada 31/01/2020 11.59 Malam.



Saya nak HADIAH 4 sebab kalau baju xmuat. Pastu yang perfume tu xbrapa nak minat...hihi

harap2 ada rezeki di sini.
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...