Santai di Mini Zoo Taman Teruntum Kuantan



Sebelum start mendaki bukit, haruslah selfie dulu kan...

Tiket Masuk : 

Dewasa : RM2
Kanak-kanak (4 TAHUN KE ATAS) : RM1 





Lepas tengok binatang, kita lepak tepi pantai. Anak2 pun dah penat sebab belum tidur lagi memasing. Syok dapat angin pantai.

 Bawak bekal jer dari rumah...Simple2 jer masak. Main dengan anak kecik.

Lapar sangat dah ni. Petang dah kan...

 Dapat upah eskrim sorang satu.




Read more ...

Pertandingan Keceriaan Rumah sempena hari Kemerdekaan yang ke-62

Rumah my parent kat kampung. Wakil Chini Timur 3 bertanding untuk keceriaan sempena hari Kemerdekaan yang ke-62. Tadi dah ada juri menilai dan alhamdulillah lepas ke peringkat seterusnya. Esok pulak penilaiannya... 
Mudah2an rumah ma abah beroleh kemenangan. amin ya rabbal alamin






Read more ...

Raya Haji dan Air Terjun Sg.Pandan / Panching


Sengih sungguh...terserlah muka yang bulat tu.. Biarlah kan..janji comey..hahaha...
Selamat Hari Raya Aidiladha dari kami sekeluarga. Baju raya kita repeat yg Raya Puasa jer. Senang xyah fikir dah tema apa.

My anak2 yang soleh dan solehah. Masa ni kat rumah Aki. Raya ni takdan nak bergambar elok2 dengan semua. Ikut dan jer mana sempat ambil gambar. 

Peace! Tu jerlah posing mereka. Whateverlah anak2..janji korang hepi2 jer.

Ini gambar dari status wasap abg ipar. Malas dah nak edit/crop bagai...terus je attach kat blog. Raya kedua kami ke Air Terjun Panching Kuantan. Last pergi sana masa Adik Ami kahwin..masa tu bawak Makngah n bibik kenal tempat ni. Last minit punya plan ni. Dekat kul4.30 dah sampai sana. Perjalanan nak masuk ke sana dari jalan luar tu lebih kurang 5-7min jugakla...lalu kuari dna hutan/ladang. Masa ambil gambar tu, dah takde orang dah...belaka dah balik. Tinggal famili kami pastu geng India remaja. Mintak tolong dialah snap picture ni. Semua ada...


Ha..ni atas jambatan gantung. Gayat jugak weh....cabaran jugak ke sini dengan anak2 kecik...rasanya lebih elok bawak diorang ke Pantai..biarlah berpasir pun...kat sini, kena awasi setiap jejak langkah sebab dalam air tu ada batu sungai....sakit gler bila terpijak...tu yng belah bawahlah. Kalau belah atas tu okey..tempat yang waterfall...

Keluar dari situ terus ke bandar. Singgah kat kedai RM2 pastu terus ke Tjg Lumpur. Tapinya...sejam lebih baru dapat makan sebab orang terlampau ramai. Kesian jugaklah kat pekerja2...ada seornag kakak tu kata dari Asar lagi dia xrehat2...orang full sgt. Dah lembik katanya. Sabarlah kakak....taktau nk tolong macamner kan.

Hargailah masa yang ada bersama famili.

Read more ...

Berkelah di Pantai Sepat lagi








Sempena cuti berderet Hari Pertabalan Agong baru ni, bawak anak2 main air kat Pantai Sepat. Mujurlah ada ma dan abah yang suka melayan cucu2nya tu. Terima kaish ma dan abah. Incik asben kerja...tak dapatlah join sama. Selain ma dan abah, yang pergi sekali adalah adik sekeluarga.

Masak lauk tengahari yang simple2 jer. pastu bihun goreng. Pastu ada bubur durian yang ma buat dari Chini.

Alangkah seronok budak2 main air pantai. Sampai kat Pantai tu kira awal jugakla. Dalam jam 2 lebih camtu. Memang penuh dah orang tepi pantai. Selit2 jela...Puaslah diorang main air tu. Siap dalam jam 4lebih dah. Pastu singgah kat taman permainan dulu main puas2... hari bahagia mereka katakan. Memang masing2 kepenatan aritu. tidur lena belaka malam tu.

Syukur alhamdulillah...nikmat yang dikurniakan. 

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...