Nak kurus dengan diet eat clean atau diet atkin?

Bila cakap pasal nak kurus ni, semangat memang berkobar2... keinginan tu teramatlah tinggi...
Saya start naik badan sejak lahirkan anak yang bongsu ni... sebab dalam masa berpantang kurang jaga pemakanan..jadi, memang susahlah nak turun..Berat pun naik melambung2...dasyat sungguh kali ni.
Baju pun banyak sangat dah tak muat. Kena beli yang baru.

Saya nak start slow2 ni. Kurangkan pengambilan susu pekat tu dulu...
Malam pulak kurangkan makan nasi atau tinggalkan terus nasi tu...Gantikan dengan menu lain yang lebih berkhasiat...

Nak buat eat clean? Masa tu tak berapa nak cukup...al maklumlah anak2 kecik kat rumah tu...Membuatkan badan jadi letih...pastu mulalah semua ke laut. Nak masak pun jadi malas. Kalau tengok menu diet yang eat clean tu sedap2 belaka. Mengancam jiwa dan raga.

Esok kita start breakfast dengan oat...Jauhkan makanan berat2...harap2 berjaya sampai dapat berat idaman.
Tengahari boleh makan nasi secara berhemah... Malam makan roti wholemeal dengan telur rebus.

Sebelum pernah try diet atkin tapi dan seminggu jer. 

Susahnya nak kurus...

Ya Allah..berikan kekuatan pada hambaMu ini untuk berdiet secara sihat....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...