Review multi cooker hot pot electric


Beli multicooker kat shopee. Just try... semalam test guna for the first time. maska bubur Ayra.
Sebelum tu...
Saya beli mende alah tu kat shopee...feberet online shopping! hihi
Memang hampir kesemua barang saya akan usha kat shopee dulu berbanding lazada.
Saiz memang sesuai kalau nak bawak travel. Ringan sangat. Dapat steamer dan tempat telur sekali. Comey sangat2...Barang ni dari CHina... biasala kan... memang takde manual guide. ada sekeping kertas yang tulis bahasa Cina. Tak paham lansung apakah dia.

Saya copy dari page shopee...


Multi Cooker 1.85L Cooking Hot Pot Electric Rice Cooker Food Steamer Steamboat 

Multi-functional: 
Cooking, noodles, rice, warming Coffee or milk, boiling water, reheating food, mini steamboat , boiling egg, soup , fry, steam and more. Suitable for college students or busy working adults Lightweight and portable, compact cookers include steam tray and egg tray. 

Specifications & Features: 

-Capacity: 1.8L capacity 
-Input: 240V 50-60Hz -Watt: 400W 
-Easy to use and operate, just one press for on or off 
-Convenient for steaming and cooking at the same time 
-Handle that won't transfer heat 
-Durable, stainless steel material 
-Auto cut-off prevent overheating 

 *Free Steam Tray 
*Free Egg Tray

  

 Tengah masak bubur...Tapi...
after this kena letak sikit jer beras dan air...mena kurangkan lagi dari yang saya buat semalam... sebabnya air tu melimpah keluar...
at last, saya just bukak je tudung..tak tutup pun.

By the way, bubur elok je masak...sy masak dalam 20 min kalau tak silap...
pasni try lagi sekali masak. First experience...banyak kesilapan yang perlu diperbaiki.
 



 Auto off. So, tak perlu risaula yer...


my bambam Ayra.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...