Kasih sayang untuk anak2

salam
slmt tengah hari... sy ni tetiba teringat satu soalan my bff tanya masa datang beraya aritu.

Lin, macammana lin bahagi sama rata kasih sayang kat semua anak yer?
ha...alamak soalan...tak terfikir pulak akan muncul soalan macam tu. maybe sebab anak2 saya lebih kurang sebaya je belaka..tu yg dia terfikir kot. 

Rasanya as ibu yang mithali ni, saya tak bersikap bias punkat diorang. semua sama je tahap layanan..tahap manja...kalau buat salah, memang kena...tak kirala iman atau kembar. si ayra jela tak kena sebab dia cinonet lagi.

even time nak tidurkan diorang pun saya akan pastikan tangan saya dapat sentuh belaka keempat2 anak bertuah tu. boleh imagine tak macammana keadaan mereka.. ibaratnya sekeliling sayala...saya biasanya akan bf ayra sambil tepuk2 yang lain. secara bergilir2 tepuk...kalau tak tepuk karang masing2 dok terjerit merengek..ibi..ibu...tepuk...adehhh

barulah sedar kelebihan mempunyai tangan yang panjang...boleh capai semua anak2...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...