Anemia semasa mengandung

Alhamdulillah...kandungan dah mencecah 34minggu.
Tak lama dah nak menimang baby ni...
Teruja jugakla...sebab scan perempuan... adakah sama macam kakak Iman atau tak...

Tapi kandungan kali ni, saya memang betul2 tak boleh nak telan ubat/vitamin yang dibekalkan... efeknya HB saya rendah sangat sehingga anemia...
Aritu nyaris2 nak kena tahan wad untuk masuk darah tapi saya mintak dengan doktor another choice. So, doktor pun kesian...
Saya kena ambil venofer..ataupun bahasa biasanya cucuk masuk iron sukrosa ke dalam darah. 5X saya kena ulang alik ke kkia untuk dimasukkan ubat tu... satu dos ambil masa dekat 3jam jugak... dahla setiap kali datang, mesti kena cucuk sampai 2x...cucuk kali pertama tak menjadi. Bengkak...huhu...sakit tau nurse... yang last baru ni sampai 3x cucuk baru berjaya.... kesian kat saya

Harap2 lepas ni HB naiklah... HB sekarang 7.7 jer..lagi 2 minggu akan ambil darah untuk ujian FBC... hope okeyla...

So, kekawan yang sedang mengandung tu, jangan lupa makan ubat yer....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...