Hero-heroku..Panjatlah lagi

Ha!! Tengok..memang anak jantanla orang kata. tapi yang sorang jer suka panjat tinggi2 macam tu. Yang lagi sorang agak penakot...si abang memang sangatlah lasak orangnya. Adik nakal jer...suka explore sana sini. 
Kisah twin HH...
Sekarang dah pandai berjalan... tapi still tak stabil la...ada jatuh2...at least memudahkan pergerakan saya jugak... nak mandikan pun senangla sikit.
Masa check up setahun last week, perkembangan mereka seiring jer dengan usia.
Berat abang : 10.2kg
Berat adik :10kg

Abang tinggi sikit jer daripada adik...Tapi sejak 2 3 hari ni nampak macam adik lebih besar dari abang. Makan pun adik lebih banyak.
Read more ...

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest BY LAZADA

Apa yang best jadi orang Malaysia ni?
Ha...sangatlah beruntung bila IC kita ni warganegara Malaysia. Paling utama sebab pemerintahan yang demokrasi...hihi..macam politik pulak...betul la...negara kita aman dan harmoni...ada macam2 bangsa dan etnik tapi bersatu padu kan. Lagi satu jadi Rakyat Malaysia banyak faedahnya...tiket masuk zoo dapat murah..kalau bukan warganegara kan mahal..melalut ke saya ni...tapi betul kan... negara Malaysia satu negara yang unik. Pelbagai agama dan bangsa di dalamnya tapi kita tetap serumpun orang kata. Saling menghormati antara satu sama lain.

Jom jawab soalan lain pulak.
Saya berminat dengan produk Panasonic. Sebabnya...kualiti tinggi dan tahan lasak. Tengok blender kat rumah mak tu dah bertahun2 pakai still elok lagi. Okey...jom usha produk brand Panasonic yang saya wish kat Lazada.


Berkenan pulak dengan peti ais ni...Kaler merah..menawan hati dan kalbu. Pastu warranty sampai 10 tahun!! lama tu...



Okey...ni pun dalam wishlist...sekarang ni pakai yang semi auto jer..tukar dengan mak aritu...sebab tekanan air rendah...bagi jela kat mak pakai kat rumah..menyenangkan kerja mak. Pastu ni nak pindah rumah baru, rasa nak upgrade ke auto pulak...dah puas pakai yang semi auto..

Entri ini dikarang sempena nak join contest yang Lazada buat. Manalah tahu dapat cash kan...rezeki masing2...untung sabut, timbul...
jangan lupa ke website Lazada sebab diorang ada buat SALE MERDEKA... Memang bestla...diskaun hebat SEHINGGA 80%...combo barangan dengan harga yang sangat berbaloi2...

tawaran hebat sah dari 25 OGOS - 31 OGOS SAHAJA

KALAU NAK JOIN CONTEST NI JUGAK----->>>>> KLIK SINI
Read more ...

Jumpa lawyer sign surat rumah

Saja nak selit gambar twin bertuah ni. Kalau dah namanya lelaki kan...memang agak nakal...agak lasak...hihi ni masa nak tunggu masa untuk cucuk setahun... bagi main dulu puas2...


Ni rumah saya akan datang (in progress) masa ni lepas balik dari family day kat Cherating tu. Teringin nak tengok rumah punya progress macammana..singgahla kejap.


 Ambil cuti Isnin baru ni sebab nak setelkan hal rumah. Jumpa lawyer nak sign S & P... tu Kak Ina yang in charge dokumen saya... Pejabat lawyer ni kat Kuantan.
 
Dah setel sign moh kita ke KWSP pulak kt IM. Nak keluarkan duit deposit la...buat sekali harung kan senang. Lagipun alang2 dah tinggalkan twin tu. Kalau tak urusan jadi payahla sikit...


Iman dan abah...Tengok apa kat belakang tu. Parkson....kat Megamall..Sale kaw2...sebab diorang nak moving ke bangunan baru kat Kuantan City Mall. Duit tak berapa nak ada...GRab handbeg kecik dan sandal jer masa tu.. Pastu lego untuk Iman.

Iman dan ibu...hihihi...saya dah nampak besar kan...dah 6 bulan kot...baju habis semua ketat2...

Tak sabar nak masuk rumah baru... tapi....banyak perkara nak kena fikirkan...grill...table top...kabinet...uishhh....anak dalam perut ni....hihi
Read more ...

Family Day @ Cherating

Last bulan...nk habis dah kontrak dengan company... selama 3 tahun ni, buat julung kalinya company bagi bajet nk buat family day... tu pun sbb bos sini mintak..
alhamdulillah... dapat jugak bercuti walaupun dekat jerla kiranya...
Kat mana? kat Cherating... stay kat hotel The Legend
Last minit jadi....hari Sabtu plan...Isnin tu baru dapat bajet dari HQ...huhu...
apapun dah selamat semuanya...Aktiviti kat sana? just santai2 ajer....memang takde plan nak buat apapun...
Sabtu Check in pukul 3...
Bilik no 212...left wing....whateverla..janji dapat rest kan...

Petang tu jugak bawak anak2 mandi kolam..tapi tak lama pun...hujan... Iman takmau naik pulak..dok berendam dalam kolam tu ha...abahnya melayanla...si ibu dok jaga twin ni ha...dok bawah payung....



Dan la bergambar 1 family...masa ni belum hujan lagi...pelampung tu sewa kat kaunter.. rm3...iman mulanya takot2..pastu dialah heroinnya..sampai ketar2 badan...

yang ni selepas hujan berhenti...dah naik bilik...pastu bila hujan berhenti sambung pulak kat pantai...suka sangat hati tengok anak-anak main air...paling excited si adik la... yang abang takot...
ha! tengok adik....bukan main semangat meredah air..masa ni diorang dah boleh berjalan tapi tatih2 lagila...asyik nak jatuh jer.

Kakak Iman pun sukala...main pasir...dah main kat pantai pastu pindah main kolam pulak...sekali lagi...sementara

Ni kat Pantai Mok Nik...Selepas check out hotel kul2 hari Ahad tu sajalah lepak kat Pantai belah Kemaman. sebab dah dekat kan...alang2... Iman memang selokla main permainan kat situ...Time ni adik2 tido dalma kete..Park kete kat bawah pokok. Abahla yang melayan nine dia ni.
Read more ...

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

http://www.tengkubutang.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html

08hb Ogos 2017, iaitu tepat jam 01.20 tengahari sehingga 31hb Ogos 2017 (jam11.59 malam)

JOM RAMAI2 SERTAI SEBAB HADIAH YANG TAWARKAN MEMANG BANYAK..
MANALAH TAHU TERSELIT REZEKI ANDA DI SITU...

just click banner kat atas tu yer untuk syarat2 selanjutnya...
Read more ...

Try Cosmoderm Vitamin E


bye bye kusam....mudah2an menjadila...kulit yg flawless... buat masa sekarang saya memang tak pakai apa2 produk melainkan foundation jer...

Banyak entri pasal Cosmoderm ni...masa kulit saya teruk dulu, Cosmoderm memang berkesan menghilangkan parut2 jerawat yang ada tu. Lepas tu sy stop pakai Cosmoderm, try pakai set apa ntah..lupa dah... ni nk try semula...sebab kulit macam dah kusam sangat...




Read more ...

PROMO BEST MERDEKA 2017 DARIPADA SECRET RECEPI & BIG APPLE



Read more ...

Loan Rumah dah lulus

Alhamdulillah...

Impian yang besar insyaAllah bakal menjadi kenyataan tahun depan..

Loan rumah saya dah LULUS...

Tak terkata rasanya...macma mimpi pun ada...tak sangka sangat..

Rezeki baby ni..rezeki anak2....

Imipian memiliki rumah sendiri di Ketapang Tengah 

Tunggu surat lawyer pulak...mudah2an segalanya dipermudahkan..
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...