DIY Kad Hari Lahir Untuk Suami

Throwback jer ni...
26hb baru ni birthday incik hubby. Sebelum ni sekadar wish jer...tapi entahla kenapa untuk tahun ni beria nk buat kad ala2 kreatif..padahal biasa jer...popup kad biasa2 jer...buat kt ofis...berkejaran...hihi..inilah hasilnya.

 cover memang sempoi habis...dah nak balik masa tu...janji ada cover jerla...hihi


ni kat dalam yang popup tu..simple jer..taktau nak letak apa. Nak buat beria sangat take time...banyak kerja lain lagi...just tepek gambo kami   (yg tu memori lama..first time incik hubby datang beraya kat rumah...first time saya masak mee goreng tau..tahun 2012... kat bahagian atas tu macam kosong kan, so tepek gambar anak2 kami...
sedikit titipan doa buat suami...


tak beli kek besar pun..just slice jer...beli kt secret recepi..choc walnut dengan brownies.Yang penting incik hubby excited...dia pun tak sangka dengan surprise tu... tak celebrate mana pun sbb masing2 kerja...lagipun dengan anak2 kecik pergerakan agak terbatas.

apapun hepi dapat buat kad dan beli kek tu...

hb my lovely husband...

Read more ...

Batu cincin tercabut


Tengok tu..rompong orang pahang kata... batu cincin tercabut... tapi mujurlah jumpa...jatuh kat rumah jer...incik hubby jumpa kat adik...tak pergi pasang pun lagi...takde masa... ni cincin tunang...saya kalau pakai barang kemas agak lasak...takdenya nak cabut2...huhu

jari gemuk...huhu


Read more ...

Impian yang besar : Ketapang Indah

  Impian yang semua orang rasanya nak... Memiliki rumah sendiri...Amin... Moga ada rezeki anak2ku...Buat masa sekarang menyewa di rumah kecil...cukuplah tempat untuk berteduh kami anak beranak. DOAKAN KAMI SEMOGA PERMOHONAN LOAN RUMAH DILULUSKAN....


Read more ...

Kembar 11 bulan...Iman 2 tahun

Nur Iman dah menjangkau usia 2 tahun...keletahnya..Ya Rabbi...mulut omeh giler.. cuma kalau orang luar tak faham apa yang dia cakap.. macam saya ni...dah selalu dengan dia...dah faham sangat apa yang dia nak cakap... kakak Iman suka buli adik...tapi kadang tu tertewas jugak...Adik2 lasak...huhu

Ni kembar HH...Adik yang tak pegang choki2 tu... abang yang baju hijau...semangat diorang ni... Ha..ni kat rumah baru...rumah sewa jugak..reason berpindah sebab nak cari rumah yang lantainya kat bawah...rumah sewa lama bertangga..tak larat nak turun naik dah...harga sewa yang ni lebih rm100 dari dulu.
Eh..nak cerita pasal kembar...dah 11 bulan usia...
si abang dah boleh melangkah jauh...dalam 20langkah..tapi si adik masih tewas...baru 3-4 langkah..apapun chayok2...semoga cepat2 dapat berjalan...

sayang anak2...saham dunia dan akhirat....
Read more ...

Buka akaun SSPN-i Plus Secara Online

Tercapai jugak akhirnya cita2 nak bukak akaun simpanan untuk Iman. Umur dekat 2 tahun baru dapat melaksanakan impian yang satu ini.
Mujurlah boleh buat secara online jer. Memang cepatlah kan. Just klik2 jer.
Sesiapa yang kekurangan masa tu, boleh online,jom bukak akaun secara online jer.

klik link ni ----> PEMBUKAAN AKAUN SSPN-i PLUS 


  • Isi maklumat akaun
  • Maklumat Pakej
  • Maklumat Peribadi
  • Kaedah Potongan
  • Bayaran 
 
Bayaran tu min untuk 2 bulan pastu nanti potong gaji/auto debit dari akaun. Kalau korang bayar untuk 6 bulan tak perlu dah pilih kaedah potongan tu.
Pakej paling rendah rm30
Tunggu pengesahan dari PTPTN jer ni..
Read more ...

Mini Giveaway : Duit Raya


Join GA yang simple ni.
Jom beramai2 join memeriahkan suasana...
Untung2 dapat duit raya...siapa tahu kan
Read more ...

Beli pampers bayi murah hanya di shopee

Ada anak kecil yang ramai ni kena fikirkan perbelanjaan susu dan pampers..yang paling utama...selain botol susu...okey...sebelum ni saya selalu beli kat Lazada tapi sejak 2 menjak ni Lazada dah pandai tak bagi guna voucher masa check out..so, kenalah cari jalan lain nak jimatkan lagi perbelanjaan...
So, jumpalah kat shopee...satu seller yang trusted and fast delivery...
before beli pet pet 
pastu tadi beli drypers...

jimatlah jugak kan...even rm3-5 pun...siapa nak bagi free2 jer kan... zaman ekonomi yang semakin meningkat ni...korang boleh ushar shop ni...harga berbaloi2...


Read more ...

Raya Yang Best Dengan Anak2

 Me wif my hubby
 Us wif my daughter, Iman
 Me wif anak2 soleh & solehah
My twin wif their daddy


2014 : Raya berdua jer.. (Iman dalam perut)
2015 : Raya bertiga dah...Iman sambut raya jugak
2016 : Raya Bertiga (twin dalam perut...ngah sarat giler2)
2017 : Raya berlima..syok wo!!! meriah dgn budak kecik... (jeng jeng jeng....)
Read more ...

Rezeki Julai 2017 : Menang Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Entri saya pasal contest : Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Alhamdulillah... Menerima perkhabaran yang tidak dijangka. Jarang nak bertuah ni...
Dapat tempat ketiga..menang voucher Lazada bernilai RM100. Suker sangat2 kan.. memang dah ada wishlist nak beli apa kat Lazada tu. hihi

Nantikan next entri apakah barang yang saya nak beli tu... oh yer.. periuk nasi yang saya order kat Lazada pun baru je sampai. Sangatlah puas hati. Ha,..yang tu pun nak cerita jugak...

apapun thanks you Lazada.
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...