Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest - Last Week

Ha!!! Minggu terakhir dah ni kalau korang nak join tau. Rugila kalau tak mencuba nasib...kot2 menang duit raya kan...Untuk minggu last ni TEMA : BALIK KAMPUNG.

Menarik kan topik tu..bagi yang dah berkahwin la...kalau yang belum tu tak memberi makna apa pun. Confirm2 raya rumah mak sendiri. hehe

Okeyla...sesi mejawab soalan pulak ni.

a. Raya kat mana tahun ni?

Macam tak best jer nak jawap soalan ni. hahahahaha...sebab tahun ni beraya kat rumah incik asben. Kronologi sikit eh...
2014 : Kahwin lepas raya Aidilfitri. So, raya rumah sendirila...last beraya single.
2015 : 2 hari sebelum raya melahirkan Nur Iman. Jadinya beraya kat rumah mak sendiri. Terpaksalah kan...dalam mood berpantang. First day raya keluar hospital.
2016 : Mengandung si kembar. Sarat giler dah masa tu. Sangat2 sampaikan raya ke berapa entah saya kena admit ward. Gara2 berjalan sakan. Sakit macam contraction masa tu. Serik rasanya.

Kesimpulan raya tahun ni kenalah giliran raya rumah mertua. First time ni nak beraya di sana. Tapi rumah kami dekat jer. Satu kampung kan. 5 minit drive sampailah....

b. Keperluan2 yang di bawa balik kampung

Nak bawak balik apa yer... rumah sewa dengan kampung bukan jauh mana pun. Dalam 40 min jer... boleh ulang alik jer...Apa yang pasti kena bawak balik baju2 raya la untuk 3 hari beraya. Keperluan anak yang paling utama. Parent tak kisah mana. Keperluan anak macam minyak angin, pampers,mandian dan lain-lain. Cuma tak kisah mana sebab kat rumah mak sendiri memang saya dah standby. Tapi disebabkan nak beraya rumah mertua, keperluan yang hendak dibawa baik tu lebih sikitla... pakaian saya dan asben kena bawak lebih sikitla. 

c. Barang nak beli kat Lazada untuk balik kampung 

http://www.lazada.com.my/high-quality-get-started-makeup-sets-make-up-cosmetics-gift-settool-kit-makeup-giftblack-18895253.html?ff=1
 Nak raya kan... mestilah nak melawo...nak beli set mekap.


Nak iron baju raya. Kalau ada mende alah ni senang sikit kan.

Ok! Siap!!! Jom submit....moh korang...jom join jugak...Jangan lupa shopping sekali sempena Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale 

Semoga ada rezeki kali ini nk merasa duit raya daripada Lazada.

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/?offer_id=493&affiliate_id=5003&offer_name=MY+-+PB+Data-feed&affiliate_name=Involve+Asia+Technologies+Sdn+Bhd&transaction_id=10245da67b5cc9f7150404452ed688&aff_source=2665
 
 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...