Urusniaga ASNB TANPA Buku Pelaburan


Ha...ni senang...al maklumlah saya punya buku biru tu hilang..taktaula letak kat mana. Dah tak jumpa cari...Memang memudahkan urusan. Kita hanya perlu bawa Mykad sahaja nak buat sebarang transaksi.
Read more ...

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest - Last Week

Ha!!! Minggu terakhir dah ni kalau korang nak join tau. Rugila kalau tak mencuba nasib...kot2 menang duit raya kan...Untuk minggu last ni TEMA : BALIK KAMPUNG.

Menarik kan topik tu..bagi yang dah berkahwin la...kalau yang belum tu tak memberi makna apa pun. Confirm2 raya rumah mak sendiri. hehe

Okeyla...sesi mejawab soalan pulak ni.

a. Raya kat mana tahun ni?

Macam tak best jer nak jawap soalan ni. hahahahaha...sebab tahun ni beraya kat rumah incik asben. Kronologi sikit eh...
2014 : Kahwin lepas raya Aidilfitri. So, raya rumah sendirila...last beraya single.
2015 : 2 hari sebelum raya melahirkan Nur Iman. Jadinya beraya kat rumah mak sendiri. Terpaksalah kan...dalam mood berpantang. First day raya keluar hospital.
2016 : Mengandung si kembar. Sarat giler dah masa tu. Sangat2 sampaikan raya ke berapa entah saya kena admit ward. Gara2 berjalan sakan. Sakit macam contraction masa tu. Serik rasanya.

Kesimpulan raya tahun ni kenalah giliran raya rumah mertua. First time ni nak beraya di sana. Tapi rumah kami dekat jer. Satu kampung kan. 5 minit drive sampailah....

b. Keperluan2 yang di bawa balik kampung

Nak bawak balik apa yer... rumah sewa dengan kampung bukan jauh mana pun. Dalam 40 min jer... boleh ulang alik jer...Apa yang pasti kena bawak balik baju2 raya la untuk 3 hari beraya. Keperluan anak yang paling utama. Parent tak kisah mana. Keperluan anak macam minyak angin, pampers,mandian dan lain-lain. Cuma tak kisah mana sebab kat rumah mak sendiri memang saya dah standby. Tapi disebabkan nak beraya rumah mertua, keperluan yang hendak dibawa baik tu lebih sikitla... pakaian saya dan asben kena bawak lebih sikitla. 

c. Barang nak beli kat Lazada untuk balik kampung 

http://www.lazada.com.my/high-quality-get-started-makeup-sets-make-up-cosmetics-gift-settool-kit-makeup-giftblack-18895253.html?ff=1
 Nak raya kan... mestilah nak melawo...nak beli set mekap.


Nak iron baju raya. Kalau ada mende alah ni senang sikit kan.

Ok! Siap!!! Jom submit....moh korang...jom join jugak...Jangan lupa shopping sekali sempena Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale 

Semoga ada rezeki kali ini nk merasa duit raya daripada Lazada.

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/?offer_id=493&affiliate_id=5003&offer_name=MY+-+PB+Data-feed&affiliate_name=Involve+Asia+Technologies+Sdn+Bhd&transaction_id=10245da67b5cc9f7150404452ed688&aff_source=2665
 
 
Read more ...

SGshop “Jom Shopping!” Contest

http://www.ayueidris.com/2017/05/sgshop-jom-shopping-contest.html

Syaratnya blogger!! Hehehe...okey..layak...

Jawap soalan pulak....okey...

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

SGshop merupakan salah satu platform untuk kita semua shopping secara online. SGshop menyediakan perkhidmatan kepada pengguna untuk membeli barangan dari laman web e-dagang China. Syarikat ini juga bekerjasama dengan syarikat logistik dan ekspress bagi pengguna menerima barangan mereka dengan cepat dan selamat. Selain itu, SGshop menjalinkan kerjasama yang baik dengan bank bagi memastikan segala pembayaran berjalan dengan lancar dan selamat serta efisien. Clear tak penerangan kat situ? hihi...Tengok kategori barangan yang anda boleh pilih. Memang pelbagai...semua harga yang ditawarkan sangat berbaloi.

 


Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia


Barang pertama nak beli : Kabinet anak
Kekurangan almari sekarang. memerlukan kabinet tambahan untuk susun baju anak2..al maklumlah anak dah 3...nk insyaAllah nak masuk ke 4 pulak hujung tahun ni. Haruslah standby kabinet nak simpan baju. Lagipun kabinet ni bertutup. Sangat bagus supaya anak2 kembar saya tu tak tarik kain. Penat weh nak susun semula baju yang kecik2 tu. Lagi satu, warna tu menarik...cantik jer..tu yang lagi berminat.

http://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/details?tbid=524906531110&tbnick=hubaoyue520&goodsid=&cno=626&cid=50001705&cname=%E6%9F%9C%E7%B1%BB&spno=Cabinet&sptitle=%5ECabinet%5EFurniture+%5EHome+%26+Garden&shopType=0
  
No.2 nak beli tilam yang boleh lipat ni..boleh bawak g travel...Bolehlah anak2 tidur dengan selesa. Comel pun comel kan...

http://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/details?tbid=41605009843&tbnick=%E4%BD%B3%E5%98%89%E4%BC%98%E6%97%97%E8%88%B0%E5%BA%97&goodsid=&cno=628&cid=50021837&cname=%E5%BA%8A%E5%9E%AB%E7%B1%BB&spno=Mattress&sptitle=%5EMattress%5EFurniture+%5EHome+%26+Garden&shopType=0


Lastly nak beli tea table ni... nampak moden...cantik kan...best sebab ada laci..bolehlah simpan majalah ke surat2 ker dalam tu. takdelah nampak bersepah sangat kan. Ruang penyimpanan banyak tapi minimalis. Sesuailah untuk rumah saya yang tak berapa nak ada ruang tu.


Alhamdulillah siap dah entri untuk contest. Jom submit kat penganjur.... moga2 ada rezeki nak shopping raya. Korang pun yang mana belum join tu, jomlah sama2 memeriahkan contest ni. Lagi ramai yang join, lebih tinggi nilai hadiah SGshop nak bagi tau...ha! untung sabut timbul..untung kita, sapelah yang tahu kan....
Read more ...

Beli RM5 boleh menang baucer shopping RM1K

Saja nak mewarkan kat kawan2...
Dulu2 saya ni kira kaki contest la jugak...pergi jer mana mesti tengok form contest. Tapi sejak ada anak ni, masa tu djh kurang dan mood tu agak ke laut...memang tak join apa2 dah...dekat 3 tahun jugaklah tinggalkan dunia contest ni.

Tapi ada satu contest ni yang kira agak senang...dahla bukti pembelian cuma nak RM5 jer paling kurang. Kenalah join... tapi saya tak beli pun lagi bendanya..haha

Untuk nak tahu contest apakah itu,
meh click link tu ------> Link Contest Murah

Simple entry for today. Mood raya???  


#RAYARAYACACTUS

Read more ...

Rezeki berbuka di Hotel Zenith, Kuantan


Tempat ; Hotel Zenith, Kuantan

Alhamdulillah...rezeki jangan ditolak kan...My company belanja iftar. Bawak pasangan masing2la kan. Tapi Pengarah tak dapat pulak join last minit so, ada tiket free 2! Pastu member ofis tak bawak pasangan, dapat lagi 1 free... Rezeki ma... saya mintak satu seat untuk ma. Yela kan..bukan selalu dapat bawak ma g hotel... hotel yang kira mahal pulak tu.. rm89/person tau...Nak mujurlah hari semalam saya blaik awal, 4:30pm. So, sempatlah nak amik ma kt Paloh Hinai. Abah hantar separuh jalan...takot xdan sampai nak berbuka. Masa sampai tu orang memang dah penuh. Nak amik makan pun payah. Amik jerla yang mana dan. Menu kat hotel tu memang betul2 menguji iman. Bape kali saya dok ulang g maik makan. Rasa pun sedap2 belaka. Hihihi


Anak2 mujurlah behave. Takdelah nak meragam sangat kan. Kira bolehla jugak makan dengan tenang. Geng ijau belaka. Masa ni dah lama berbuka...saja lepak2 lagi. Nak makan puas2...si kakak suap bubur lambuk kt adik2.

Dan bergambar sebelum balik. Jarang ni berlaku..haha..tq Syamim yer...Masing2 dukong sorang satu g ke parking yang jauh. Panjat tangga.


Ibu pun jugak selfie...

Tempat ambil makanan. Ruang luas. Okey sangat2...tak banyak ambil gambar sebab payah dengan anak. Kan pegang sorang satu

Puas hati makanan sangat banyak. Tak larat nak rasa semua sekali. Harap2 ada rezeki lagi boleh makan kat sini.
Read more ...

Mujurlah member baik seorang peniaga

Mood raya sudah mari.. walaupun pelbagai cubaan dan ujian datang menerpa, namun, mood raya untuk anak2 jangan dilupakan. Nak shopping raya kat luar memang agak payah untuk kami. Dengan anak2 kecik..dah pernah bawak sekali g bazar raya aritu..Ya Allah..penat yang amat..lenguh tangan mendukung..kesian satu hal...yela... dengan penuh sesak dan panas...dahla time diorang tido pulak tu...kepenatan masing2....masa tu berbuka puasa dengan ma abah kat luar. Pastu ma abah nak beli baju untuk adik2 dan abah sekali. Tumpang jela...tapi tak shopping pun lagi masa tu sebab "agong"nya takde lagi...

Kawan baik saya. Huda yang tudung biru tu.. memang menjual pakaian budak dari dulu lagi. So, kontek dia kata nak cari baju anak2...setiap malam Huda akan berniaga kat car boot sale Taman Tas. So, siang dia free... kebetulan dia baru je ambil stok, dia tanya saya nak tengok tak baju...okey jela kan..dia nak datang ofis... Dia stay kat Indera Sempurna. so, dalam setengah jam ke ofis saya. Banyak giler dia bawak barang..puas jugak memilih.

akhirnya,inilah hasil yang saya dapat pada hari tersebut... dapatlah 2 pasang sorang untuk anak2. Harga? Standard jerla... saya tak mintak diskaun pun...yela kan..dia pun nak untung jugak...ikut jerla baper dia nak bagi diskaun. saya okey jer..janji lepas untuk anak2..nak tambah2 jer lagi nanti...

baju ibu dan abah takde lagi ni...hihihi..jom misi mencari baju raya....online jerla...
Read more ...

GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.
Read more ...

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

Read more ...

Berbuka puasa di Horizon Garden Kuantan

Last minute punya plan. Dah berhajat nak belanja ma aboh makan kat luar.... Kebetulan dapat duit sikit..bolehla.... so, booking tempat...order menu..
Tempat ni saya dah pernah pergi makan 2 tahun lalu buka puasa dengan staff ofis. Lagipun booking by phone jer..senangla... pukul 4 baru inform menu apa.
Saya amik yang PACKAGE B sebab untuk 6 orang...
Saya, asben, ma, aboh, pian dan adik kimi... kira ngam2la makan aritu...

 Makan dengan anak kecik...memang xkenyang...hihi....ma tengah layan si adik tu...

 si abang dok dekat dengan aboh...sekejap jer..pastu saya amik letak dekat dengan saya.  yang sengih kuat tu adik kimi. kan cuti sekolah...suker sangatlah dia...

 saya dan anak2... ramai dah anak saya kan...


menu yang saya pilih...kerapu 3 rasa, sotong goreng butter, udang goreng nestum, tomyam merah dan lala masak blackpepper.

 my asben...barber amy...

ni kertas pakej yang ada.. lupa nk rotate...hihi.xreti nak rotate dah...
1 meja tak boleh order pakej yang sama. 
1 hidangan untuk satu pakej...sebab tu saya tak ambil sayur...rugilah kan..baik kita try amik set2 seafood...boleh add on tapi agak mahal la nanti...

kesimpulan : sederhana jer... ikan kerapu masak 3 rasa dia tak menepati citarasa...
udang dan sotong okey...
lala tu pun biasa2 jer...

next time nak ajak g restoran Santai... nak makan ketam...hihi   
Read more ...

Makan Pulut Kuning dengan rendang


Teringin punya pasal ni...
Alhamdulillah...dimakbulkan... ma rajin nak buatkan.. 
so, saya pun belila ayam dan bahan2 yang patot...
kebetulan masa tu ada adik yang dok Tampin pun balik...
so, ramaila kat rumah...
bukak puasa beramai2..memang best....

bila lagi dapat berbuka dengan family sendiri.

Read more ...

Ramadhan Day - 6

 Tak tau nak kisah apa...
Kalau cerita nanti macam bukak aib pulak..hihi..
So, just cekalkan hati..kuatkan semangat

Alhamdulillah...berjaya berpuasa penuh setakat ini...diberi kekuatan olehNYA...
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...