Wordless Wednesday : Anugerah Terindah



Harta akhiratku
Syukur alhamdulillah
Kakak Iman...
Abang Hamka
Adik Hakim
Read more ...

Beli ebook untuk Iman

Mak mana yang taknak tengok anaknya pandai dan bijak kan..
So, beli ebook learning yang tengah glamor tu...

Kebetulan cari kat online dapat yang harga murah... rm35 sahaja termasuk pos...
Kat Shoppe...masa tu beli dengan member ofis jugak...
Beli ari Jumaat, minggu depan Isnin tu dah sampai tau...




ebook ni bagus sangat... ada bunyi2... tapi step nak belajar tu Iman tak reti...main tekan je button yang ada kat luar tu... takdan habis dengar yang tu, tekan dah yang lain. Lantak ajerla... memang budak2 suka tekan2 tambahan yang ada bunyi.
Read more ...

Kes penipuan online USA

Baru ni saya ada terima wasap dari seorang ni. Berminat nak beli cincin silver dengan saya kononnya. Offer price yang dia bagi adalah 500k USD!!! Kat situ pun dah nampak pedooohnya... takkanlah nak beli cincin pastu offer giler2... tak bagitau pun nak baper pcs borong. Saya pun teruskan lagi wasap... dia kata dia boleh bank in terus aritu jugak. Dia siap send passport dia lagi tu ha..entahla yang sapa punya kan...


Okey...lepas dah setel bagi no akaun kat dia untuk transfer duit, saya pun tunggu... dan dia kata dah siap transfer ke akaun saya. Resit macam kat bawah tu...
Activation needed!!! Fee rm500
Fine!!! Bila saya dah mula nak kena keluarkan duit saya sendiri, teruslah saya malas nak layan dah... Okey...kena bayar activation fee sebanyak rm500 tu kepada 'activist' yang ada kat Malaysia. Namanya macam kat bawah tu. Lepas tu baru duit 500k USD yang pending tu masuk ke dalam akaun. Bila saya kata nak refer dengan Cimb dulu, boleh pulak dia jawab bank CIMB tak tahu pasal duit yang pending ni. Urusan nak activate ni biar dia jer yang guide. Jst bayar kat 'activist' tu jer... Memang takkalah kan... banyak ooooooo!!!! mana mungkin nak perdaya aku macam tu jer.Esoknya dia wasap lagi mintak saya buat activation tu. Berulangkali... siap ugut saya nak report kt FBI sebab dah buat bayran kat saya. Malas dahla layan. Terus saya block no dia....


Ada tak yang pernah mengalami insiden macam saya ni? Apa yang korang buat lepas tu?? cerita sikit pengalaman korang...
Read more ...

First day pakai Tati Skincare


kredit to : google

Tak ambil gambar pun set TATI semalam.. dah kena koyak dengan Iman..hihi
Dah lama sangat tak becara ke muka ni..bertahun dah.. last beli pun tahun lepas, BB Cream Seqy.... Pastu pakai yang adik ipar bagi... Beautees....
Entahla kenapa tetiba nak cari produk muka nak bagi flawless...haha
nanti kita tengok hasilnya dalam tempoh seminggu ke sebulan ker... tengoklah yang mana rajin...
Muka saya takde jerawat pun tapi bintik2 hitam memang terserlahla kalau tenung dekat2... kulit muka pun tak kasar sangat... so so jer....
Read more ...

Pam susu rosak, IKEA KALAS


Sejak beberapa hari ni dok mengepam kat ofis tapi hasil sangat2lah teruk.... tidka memberansangkan lansung. Dahla ada sekali tu tak dapat lansung hasilnya..Pastu try guna motor mekna,member ofis, dia guna lacte duet...Ha! laju jer suction..kuat... sebabnya membran valve dah okey...baru je tukar..power pun okey jer...
Cari tempat servis breastpump, emumshop ada buat tapinya servis saja RM65...kena fikir banyak kali jugak ni sebabnya dah banyak keluar duit dah bulan ni. Nak tahu apa dia? hihi..teruskan bacaan....

Saja nak selit gambar 3 beradik ni...Iman dengan perangainya....aktif...banyak bebel...kuat kacau adik...nak main tapi dia pun kecik lagi....main kasar....adik kembar pulak dah merayap...sana sini perginya...mengutip jer....huhu..memang kena pastikan tiada sebrang benda yang boleh dimasukkan ke dalam mulut...


Ni la yang saya beli... set ikea..namanya KALAS... Beli lengkap ni... ada  cawan,mangkuk,pinggan dan set garfu/sudu/pisau tak tajam...Suka tengok...warna warni....ada beli set tupperware..PRUTA...nak beli untuk mak...


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...