BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU

http://www.benashaari.com/2017/03/segmen-blogger-dan-media-sosialnya.html?m=1

Dah lama xjoin segmen2 ni.. dah lama tak mengarang panjang2 ni.. dah lama tak mencurahkan idea kat blog ni. Agak lemau jugak...tapi teringin nak join yang abg Ben ni...Abg Ben bagi sokla2 yang perlu dijawab ni...
  • Kenapa anda jadi blogger ? 
    Ok..saya start jadi blogger ni masa saya kerja kat Pusat Internet P1 dulu. Kerja saya banyak sangat masa yang terluang dan memang online jerla kan...Pastu saya ni jenis amik port pasal side income ni, thats why saya start menceburi bidang blogging. Masa tu gigih nak kumpul duit nuffnang dll. Yang jenis iklan2 tu la... nak harap advertorial memang jauhla...blog ikan bilis kan.. pastu saya join giveaway n kadang2 tuah menyebelahi dapatlah duit ke souvenier ke...

  • Dikatakan sekarang blog tidak lagi relevan dan akan pupus dari internet . Apa pendapat korang ? 
    Mestilah saya tak setuju sangat dengan pernyataan tu. Bukan apa...blog ni biasanya melibatkan individu atau personal yang menceritakan Lebih percaya dengan produk/servis diorang tu. jaranglah sangat dengar ada scammer dari blog kan... so, blog masih relevan kat internet. Kalau search kat google pun pasal info, konpem kuar yang dari blog jugak kan..
     
  • Antara blog , Facebook dan Instagram , mana satu medan pengiklanan yang lebih berkesan bagi korang dan kenapa ?
    Masing2 ada kekuatan sendiri. Biasanya blog yang memang dah follower ni, senang je nak buat bisnes and lakukan produk. Sebab orang dah percaya. Bila dah ada blog, beralih ke FB @ Instagram untuk meluaskan lagi pasaran..Pada pendapat saya, .blog ni sebagai bonos atau add on untuk pengiklanan. Yang paling berkesan pada saya adalah Facebook. Menyusul Instagram
     
  • Blogger sering dikaitkan dengan ‘perwira papan kunci’. Bagaimana nak menafikan dakwaan ini ? Apakah yang perlu blogger buat ? 
    Yang ni tak reti nak jawab ngat... saya ni bukan perwira mana pun. Blog pasal personal jer...Politik jauh sekali...
  • Apakah Facebook dan Instagram anda. Sila letakkan link. Kengkawan nak follow..
    Facebook saya : https://www.facebook.com/lynn8384
    Instagram : https://www.instagram.com/cincinsilvermurah/ 

    Jenuh jugak nak menghabiskan entri segmen ni. Tak panjang mana pun tapi mata ni ha.. kemengantukan melanda...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...