KEMBAR OH KEMBAR

Ini entri pertama saya pasal kembar....----> ENTRI PERTAMA PASAL KEMBAR ..
Masa tu dah bercita2 alangkah seronoknya kalau saya yang kembar. Tapi, plan Allah adalah sebaik2nya....Masa tu tak kahwin lagi...xdelah terfikir anak kembar kan...Tahun 2010.. lamanya kan.. Tahun 2016 saya dikurniakan sepasang kembar lelaki yang kiut miut.... Hamka dan Hakim...selepas 2 tahun usia perkahwinan. Hidup saya dikelilingi dengan orang2 kembar. Paling terdekat adalah abah saya sendiri!!! 
Perasaan masa mula tahu tu memang tak sangka sangat2lah kan... excited giler... sebelum tu ada jugak bunyi2 nak kembar....

Saya lebih excited kalau ada papa mama yang ada anak kembar 3! Saya dapat rasakan pengalaman menjaga anak kembar 3 macammana. Entri selepas2 tu pasal kembar bila saya jumpa blog mereka.


Daripada anak yang sulung kita sebagai parent belajar segalanya. Daripada tak tahu apa2. lama2 belajar sikit demi sikit... Daripada anak sulung tahap kesabaran kita memang teruji... Bila anak dah dua, tiga tu...kita dah pandai mengawqal emosi dan dapat menangani segalanya dengan penuh kesabaran dalam usaha mendidik anak...
Itulah yang saya belajar... kalau sebelum ni saya rasa sangat stress nak handle anak 3orang yang kecik2... tapi lama kelamaan saya belajar mengawal diri...

Alhamdulillah... walaupun kadang2 stress tapi saya mampu mengawal diri dan emosi... Saya tahu nak mengendalikan anak yang mengamuk terutamanya anak sulung saya tu... 

Okeylah...semoga semuanya diberi keberkatan di Hari Jumaat yang indah ini.

 

2 comments:

  1. SA pun ada anak buah kembar...dua2 perempuan..la ni dh besar dh..

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...