Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest - Last Week

Ha!!! Minggu terakhir dah ni kalau korang nak join tau. Rugila kalau tak mencuba nasib...kot2 menang duit raya kan...Untuk minggu last ni TEMA : BALIK KAMPUNG.

Menarik kan topik tu..bagi yang dah berkahwin la...kalau yang belum tu tak memberi makna apa pun. Confirm2 raya rumah mak sendiri. hehe

Okeyla...sesi mejawab soalan pulak ni.

a. Raya kat mana tahun ni?

Macam tak best jer nak jawap soalan ni. hahahahaha...sebab tahun ni beraya kat rumah incik asben. Kronologi sikit eh...
2014 : Kahwin lepas raya Aidilfitri. So, raya rumah sendirila...last beraya single.
2015 : 2 hari sebelum raya melahirkan Nur Iman. Jadinya beraya kat rumah mak sendiri. Terpaksalah kan...dalam mood berpantang. First day raya keluar hospital.
2016 : Mengandung si kembar. Sarat giler dah masa tu. Sangat2 sampaikan raya ke berapa entah saya kena admit ward. Gara2 berjalan sakan. Sakit macam contraction masa tu. Serik rasanya.

Kesimpulan raya tahun ni kenalah giliran raya rumah mertua. First time ni nak beraya di sana. Tapi rumah kami dekat jer. Satu kampung kan. 5 minit drive sampailah....

b. Keperluan2 yang di bawa balik kampung

Nak bawak balik apa yer... rumah sewa dengan kampung bukan jauh mana pun. Dalam 40 min jer... boleh ulang alik jer...Apa yang pasti kena bawak balik baju2 raya la untuk 3 hari beraya. Keperluan anak yang paling utama. Parent tak kisah mana. Keperluan anak macam minyak angin, pampers,mandian dan lain-lain. Cuma tak kisah mana sebab kat rumah mak sendiri memang saya dah standby. Tapi disebabkan nak beraya rumah mertua, keperluan yang hendak dibawa baik tu lebih sikitla... pakaian saya dan asben kena bawak lebih sikitla. 

c. Barang nak beli kat Lazada untuk balik kampung 

http://www.lazada.com.my/high-quality-get-started-makeup-sets-make-up-cosmetics-gift-settool-kit-makeup-giftblack-18895253.html?ff=1
 Nak raya kan... mestilah nak melawo...nak beli set mekap.


Nak iron baju raya. Kalau ada mende alah ni senang sikit kan.

Ok! Siap!!! Jom submit....moh korang...jom join jugak...Jangan lupa shopping sekali sempena Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale 

Semoga ada rezeki kali ini nk merasa duit raya daripada Lazada.

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/?offer_id=493&affiliate_id=5003&offer_name=MY+-+PB+Data-feed&affiliate_name=Involve+Asia+Technologies+Sdn+Bhd&transaction_id=10245da67b5cc9f7150404452ed688&aff_source=2665
 
 
Read more ...

SGshop “Jom Shopping!” Contest

http://www.ayueidris.com/2017/05/sgshop-jom-shopping-contest.html

Syaratnya blogger!! Hehehe...okey..layak...

Jawap soalan pulak....okey...

Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

SGshop merupakan salah satu platform untuk kita semua shopping secara online. SGshop menyediakan perkhidmatan kepada pengguna untuk membeli barangan dari laman web e-dagang China. Syarikat ini juga bekerjasama dengan syarikat logistik dan ekspress bagi pengguna menerima barangan mereka dengan cepat dan selamat. Selain itu, SGshop menjalinkan kerjasama yang baik dengan bank bagi memastikan segala pembayaran berjalan dengan lancar dan selamat serta efisien. Clear tak penerangan kat situ? hihi...Tengok kategori barangan yang anda boleh pilih. Memang pelbagai...semua harga yang ditawarkan sangat berbaloi.

 


Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia


Barang pertama nak beli : Kabinet anak
Kekurangan almari sekarang. memerlukan kabinet tambahan untuk susun baju anak2..al maklumlah anak dah 3...nk insyaAllah nak masuk ke 4 pulak hujung tahun ni. Haruslah standby kabinet nak simpan baju. Lagipun kabinet ni bertutup. Sangat bagus supaya anak2 kembar saya tu tak tarik kain. Penat weh nak susun semula baju yang kecik2 tu. Lagi satu, warna tu menarik...cantik jer..tu yang lagi berminat.

http://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/details?tbid=524906531110&tbnick=hubaoyue520&goodsid=&cno=626&cid=50001705&cname=%E6%9F%9C%E7%B1%BB&spno=Cabinet&sptitle=%5ECabinet%5EFurniture+%5EHome+%26+Garden&shopType=0
  
No.2 nak beli tilam yang boleh lipat ni..boleh bawak g travel...Bolehlah anak2 tidur dengan selesa. Comel pun comel kan...

http://www.sgshop.com.my/taobao/tao-bao/details?tbid=41605009843&tbnick=%E4%BD%B3%E5%98%89%E4%BC%98%E6%97%97%E8%88%B0%E5%BA%97&goodsid=&cno=628&cid=50021837&cname=%E5%BA%8A%E5%9E%AB%E7%B1%BB&spno=Mattress&sptitle=%5EMattress%5EFurniture+%5EHome+%26+Garden&shopType=0


Lastly nak beli tea table ni... nampak moden...cantik kan...best sebab ada laci..bolehlah simpan majalah ke surat2 ker dalam tu. takdelah nampak bersepah sangat kan. Ruang penyimpanan banyak tapi minimalis. Sesuailah untuk rumah saya yang tak berapa nak ada ruang tu.


Alhamdulillah siap dah entri untuk contest. Jom submit kat penganjur.... moga2 ada rezeki nak shopping raya. Korang pun yang mana belum join tu, jomlah sama2 memeriahkan contest ni. Lagi ramai yang join, lebih tinggi nilai hadiah SGshop nak bagi tau...ha! untung sabut timbul..untung kita, sapelah yang tahu kan....
Read more ...

Beli RM5 boleh menang baucer shopping RM1K

Saja nak mewarkan kat kawan2...
Dulu2 saya ni kira kaki contest la jugak...pergi jer mana mesti tengok form contest. Tapi sejak ada anak ni, masa tu djh kurang dan mood tu agak ke laut...memang tak join apa2 dah...dekat 3 tahun jugaklah tinggalkan dunia contest ni.

Tapi ada satu contest ni yang kira agak senang...dahla bukti pembelian cuma nak RM5 jer paling kurang. Kenalah join... tapi saya tak beli pun lagi bendanya..haha

Untuk nak tahu contest apakah itu,
meh click link tu ------> Link Contest Murah

Simple entry for today. Mood raya???  


#RAYARAYACACTUS

Read more ...

Rezeki berbuka di Hotel Zenith, Kuantan


Tempat ; Hotel Zenith, Kuantan

Alhamdulillah...rezeki jangan ditolak kan...My company belanja iftar. Bawak pasangan masing2la kan. Tapi Pengarah tak dapat pulak join last minit so, ada tiket free 2! Pastu member ofis tak bawak pasangan, dapat lagi 1 free... Rezeki ma... saya mintak satu seat untuk ma. Yela kan..bukan selalu dapat bawak ma g hotel... hotel yang kira mahal pulak tu.. rm89/person tau...Nak mujurlah hari semalam saya blaik awal, 4:30pm. So, sempatlah nak amik ma kt Paloh Hinai. Abah hantar separuh jalan...takot xdan sampai nak berbuka. Masa sampai tu orang memang dah penuh. Nak amik makan pun payah. Amik jerla yang mana dan. Menu kat hotel tu memang betul2 menguji iman. Bape kali saya dok ulang g maik makan. Rasa pun sedap2 belaka. Hihihi


Anak2 mujurlah behave. Takdelah nak meragam sangat kan. Kira bolehla jugak makan dengan tenang. Geng ijau belaka. Masa ni dah lama berbuka...saja lepak2 lagi. Nak makan puas2...si kakak suap bubur lambuk kt adik2.

Dan bergambar sebelum balik. Jarang ni berlaku..haha..tq Syamim yer...Masing2 dukong sorang satu g ke parking yang jauh. Panjat tangga.


Ibu pun jugak selfie...

Tempat ambil makanan. Ruang luas. Okey sangat2...tak banyak ambil gambar sebab payah dengan anak. Kan pegang sorang satu

Puas hati makanan sangat banyak. Tak larat nak rasa semua sekali. Harap2 ada rezeki lagi boleh makan kat sini.
Read more ...

Mujurlah member baik seorang peniaga

Mood raya sudah mari.. walaupun pelbagai cubaan dan ujian datang menerpa, namun, mood raya untuk anak2 jangan dilupakan. Nak shopping raya kat luar memang agak payah untuk kami. Dengan anak2 kecik..dah pernah bawak sekali g bazar raya aritu..Ya Allah..penat yang amat..lenguh tangan mendukung..kesian satu hal...yela... dengan penuh sesak dan panas...dahla time diorang tido pulak tu...kepenatan masing2....masa tu berbuka puasa dengan ma abah kat luar. Pastu ma abah nak beli baju untuk adik2 dan abah sekali. Tumpang jela...tapi tak shopping pun lagi masa tu sebab "agong"nya takde lagi...

Kawan baik saya. Huda yang tudung biru tu.. memang menjual pakaian budak dari dulu lagi. So, kontek dia kata nak cari baju anak2...setiap malam Huda akan berniaga kat car boot sale Taman Tas. So, siang dia free... kebetulan dia baru je ambil stok, dia tanya saya nak tengok tak baju...okey jela kan..dia nak datang ofis... Dia stay kat Indera Sempurna. so, dalam setengah jam ke ofis saya. Banyak giler dia bawak barang..puas jugak memilih.

akhirnya,inilah hasil yang saya dapat pada hari tersebut... dapatlah 2 pasang sorang untuk anak2. Harga? Standard jerla... saya tak mintak diskaun pun...yela kan..dia pun nak untung jugak...ikut jerla baper dia nak bagi diskaun. saya okey jer..janji lepas untuk anak2..nak tambah2 jer lagi nanti...

baju ibu dan abah takde lagi ni...hihihi..jom misi mencari baju raya....online jerla...
Read more ...

GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.
Read more ...

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

Read more ...

Berbuka puasa di Horizon Garden Kuantan

Last minute punya plan. Dah berhajat nak belanja ma aboh makan kat luar.... Kebetulan dapat duit sikit..bolehla.... so, booking tempat...order menu..
Tempat ni saya dah pernah pergi makan 2 tahun lalu buka puasa dengan staff ofis. Lagipun booking by phone jer..senangla... pukul 4 baru inform menu apa.
Saya amik yang PACKAGE B sebab untuk 6 orang...
Saya, asben, ma, aboh, pian dan adik kimi... kira ngam2la makan aritu...

 Makan dengan anak kecik...memang xkenyang...hihi....ma tengah layan si adik tu...

 si abang dok dekat dengan aboh...sekejap jer..pastu saya amik letak dekat dengan saya.  yang sengih kuat tu adik kimi. kan cuti sekolah...suker sangatlah dia...

 saya dan anak2... ramai dah anak saya kan...


menu yang saya pilih...kerapu 3 rasa, sotong goreng butter, udang goreng nestum, tomyam merah dan lala masak blackpepper.

 my asben...barber amy...

ni kertas pakej yang ada.. lupa nk rotate...hihi.xreti nak rotate dah...
1 meja tak boleh order pakej yang sama. 
1 hidangan untuk satu pakej...sebab tu saya tak ambil sayur...rugilah kan..baik kita try amik set2 seafood...boleh add on tapi agak mahal la nanti...

kesimpulan : sederhana jer... ikan kerapu masak 3 rasa dia tak menepati citarasa...
udang dan sotong okey...
lala tu pun biasa2 jer...

next time nak ajak g restoran Santai... nak makan ketam...hihi   
Read more ...

Makan Pulut Kuning dengan rendang


Teringin punya pasal ni...
Alhamdulillah...dimakbulkan... ma rajin nak buatkan.. 
so, saya pun belila ayam dan bahan2 yang patot...
kebetulan masa tu ada adik yang dok Tampin pun balik...
so, ramaila kat rumah...
bukak puasa beramai2..memang best....

bila lagi dapat berbuka dengan family sendiri.

Read more ...

Ramadhan Day - 6

 Tak tau nak kisah apa...
Kalau cerita nanti macam bukak aib pulak..hihi..
So, just cekalkan hati..kuatkan semangat

Alhamdulillah...berjaya berpuasa penuh setakat ini...diberi kekuatan olehNYA...
Read more ...

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya"

Tengok hadiah dulu...

JOM2...

Hadiah Untuk Pemenang 

Cash 
Cash RM50 - 2 Pemenang
Cash RM30 - 1 Pemenang
Cash RM20 - 1 Pemenang 

Top Up 
RM10 - 3 Pemenang 
RM5 - 1 Pemenang

Barang-Barang Lain 
1 set kerongsang - 1 Pemenang 
Tudung- 1 Pemenang 
Eyeliner - 3 Pemenang 
Cermin 2 in 1 - 1 Pemenang 
Watermark - 1 pemenang
 
nak join jugak???
 
Klik banner di bawah..jangan lupa follow syarat2nya yer
 
https://cikash.blogspot.com/2017/05/giveaway-annivesary-dan-duit-raya-by.html
 
Read more ...

Potong rambut si kembar

Hamka dan Hakim
9 bulan dah mereka.... membesar dengan sihat dan jayanya...
Checkup baru ni..
Abang 8.2kg
Adik 8kg

Boleh tahanlah...hihi...cucuk 9 bulan okey..tak demam..sebab dos xkuat mana...
Saja nak cerita, 3 hari lepas potong rambut diorang kat kedai incik asben keje tu la...

 ni abang..mula2 potong...tak nangis pun..yang pegang tu poksu...adik incik asben. ensem dah abang....hihi

 okey..turn adik pulak...tak nangis jugak...bagus mereka ni... tak takot mesin...hihi...

 ni kakak Iman yang manja mengalahkan adik2...yela...anak sulung..perempuan pulak tu...

 ni gambar masa tangah tunggu turn nak cucuk diorangla.. mujurlah ada tempat taman ni...cinonet ni ha...bolehlah lepas jer diorang mai dengan bebas... kalau tak, lenguh pegang... ha teka! yang bangun tu adik ke abang???
diorang tak takut pun dengan kucing....tengok tu...
Read more ...

Setel 2 hutang bank

Alhamdulillah...
setelah berhutang 9 tahun dengan Hong Leong Bank... 
akhirnya...
last week.. saya paid off last payment my viva....
satu perasaan yang tak dapat digambarkan betapa lega rasa di hati tak perlu dah nak transfer sejumlah amaun RM455 setiap bulan setiap kali dapat gaji...

Tu perkara yang pertama yang dah setel...
Second.... personal loan saya dengan Alliance Bank pun dah setel....
3 tahun saya berhempas pulas menyetelkan hutang yang ni...kih kih kih... pandai sangat kan nak buat hutang...hajat pada mulanya nak try jer...sekali lepas...nk bayar kete habis tapi tersalah faham jumlah masa tu...dah lepas..biarkan ajerla berlalu...
yang penting sekarang hutang kereta dan personal loan saya dah setel...

surat release yang kereta je belum dapat lagi sebab tak ambil...pergi haritu, hari JUmaat...
yang lan punya dah setel... dah dapat kat email...by post pun ada jugak... 

entri ringkas tanpa gambar...
mood hepi....
bulan mei bulan hepi ker....
alhamadulillah....

Read more ...

Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih

Read more ...

redha dan pasrah

Pagi2 buta ni nak membebel apa pun taktaula...xde mood...biasala kan... hidup berumahtangga... kadangkala ada jugak badai datang melanda... hadap ajerla... 
fikir yang baik2... masa untuk tenangkan hati.... tenangkan fikiran... kalau tak kerja ni, harus dah ku melarikan diri jauh ke cerok2....tapi apakan daya... anak2 masih memerlukan aku...

sudah jatuh ditimpa tangga...bertimpa2 pulak tu..haha..

aku redha...

semoga ada hikmah semua yang berlaku...
Read more ...

Wordless Wednesday : Anugerah Terindah



Harta akhiratku
Syukur alhamdulillah
Kakak Iman...
Abang Hamka
Adik Hakim
Read more ...

Beli ebook untuk Iman

Mak mana yang taknak tengok anaknya pandai dan bijak kan..
So, beli ebook learning yang tengah glamor tu...

Kebetulan cari kat online dapat yang harga murah... rm35 sahaja termasuk pos...
Kat Shoppe...masa tu beli dengan member ofis jugak...
Beli ari Jumaat, minggu depan Isnin tu dah sampai tau...




ebook ni bagus sangat... ada bunyi2... tapi step nak belajar tu Iman tak reti...main tekan je button yang ada kat luar tu... takdan habis dengar yang tu, tekan dah yang lain. Lantak ajerla... memang budak2 suka tekan2 tambahan yang ada bunyi.
Read more ...

Kes penipuan online USA

Baru ni saya ada terima wasap dari seorang ni. Berminat nak beli cincin silver dengan saya kononnya. Offer price yang dia bagi adalah 500k USD!!! Kat situ pun dah nampak pedooohnya... takkanlah nak beli cincin pastu offer giler2... tak bagitau pun nak baper pcs borong. Saya pun teruskan lagi wasap... dia kata dia boleh bank in terus aritu jugak. Dia siap send passport dia lagi tu ha..entahla yang sapa punya kan...


Okey...lepas dah setel bagi no akaun kat dia untuk transfer duit, saya pun tunggu... dan dia kata dah siap transfer ke akaun saya. Resit macam kat bawah tu...
Activation needed!!! Fee rm500
Fine!!! Bila saya dah mula nak kena keluarkan duit saya sendiri, teruslah saya malas nak layan dah... Okey...kena bayar activation fee sebanyak rm500 tu kepada 'activist' yang ada kat Malaysia. Namanya macam kat bawah tu. Lepas tu baru duit 500k USD yang pending tu masuk ke dalam akaun. Bila saya kata nak refer dengan Cimb dulu, boleh pulak dia jawab bank CIMB tak tahu pasal duit yang pending ni. Urusan nak activate ni biar dia jer yang guide. Jst bayar kat 'activist' tu jer... Memang takkalah kan... banyak ooooooo!!!! mana mungkin nak perdaya aku macam tu jer.Esoknya dia wasap lagi mintak saya buat activation tu. Berulangkali... siap ugut saya nak report kt FBI sebab dah buat bayran kat saya. Malas dahla layan. Terus saya block no dia....


Ada tak yang pernah mengalami insiden macam saya ni? Apa yang korang buat lepas tu?? cerita sikit pengalaman korang...
Read more ...

First day pakai Tati Skincare


kredit to : google

Tak ambil gambar pun set TATI semalam.. dah kena koyak dengan Iman..hihi
Dah lama sangat tak becara ke muka ni..bertahun dah.. last beli pun tahun lepas, BB Cream Seqy.... Pastu pakai yang adik ipar bagi... Beautees....
Entahla kenapa tetiba nak cari produk muka nak bagi flawless...haha
nanti kita tengok hasilnya dalam tempoh seminggu ke sebulan ker... tengoklah yang mana rajin...
Muka saya takde jerawat pun tapi bintik2 hitam memang terserlahla kalau tenung dekat2... kulit muka pun tak kasar sangat... so so jer....
Read more ...

Pam susu rosak, IKEA KALAS


Sejak beberapa hari ni dok mengepam kat ofis tapi hasil sangat2lah teruk.... tidka memberansangkan lansung. Dahla ada sekali tu tak dapat lansung hasilnya..Pastu try guna motor mekna,member ofis, dia guna lacte duet...Ha! laju jer suction..kuat... sebabnya membran valve dah okey...baru je tukar..power pun okey jer...
Cari tempat servis breastpump, emumshop ada buat tapinya servis saja RM65...kena fikir banyak kali jugak ni sebabnya dah banyak keluar duit dah bulan ni. Nak tahu apa dia? hihi..teruskan bacaan....

Saja nak selit gambar 3 beradik ni...Iman dengan perangainya....aktif...banyak bebel...kuat kacau adik...nak main tapi dia pun kecik lagi....main kasar....adik kembar pulak dah merayap...sana sini perginya...mengutip jer....huhu..memang kena pastikan tiada sebrang benda yang boleh dimasukkan ke dalam mulut...


Ni la yang saya beli... set ikea..namanya KALAS... Beli lengkap ni... ada  cawan,mangkuk,pinggan dan set garfu/sudu/pisau tak tajam...Suka tengok...warna warni....ada beli set tupperware..PRUTA...nak beli untuk mak...


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...