Dah dapat tarikh untuk operate

Isnin baru ni saya pergi appointment pakar berkaitan dengan pregnancy la... Al maklumlah less 2y dah pregnant even ceazer..so, dktor nk tgklah kesan ceaser tu dah ok atau belum...
So, macam biasa...bawak nine jer pergi sekali. Twin kenalah tinggal dengan tok... kesian tok kena jaga twin... insyaAllah besar nanti twin akan ingat segala jasa dan pengorbanan tok dan wan jaga sejak dari kecil lagi...sebak pulak rasa...bersyukur masih ada ma abah yang sentiasa bersama susah dan senang anak sulung ni...
Sampai kat Specialist Clinic dalam pukul 10 lebih... 
Register attendance dulu kat Jabatan Hasil baru ke Specialist Clinic...LOkasi : Hospital Pekan...
Buat ujian saringan dulu pastu baru dapat no giliran...Okey fine... takdelah lama mana nak menunggu giliran sebab nurse kata patient untuk hari tersebut cumalah 25orang.

 Ini gambar hiasan ajer.. nak bagitahu yang nine suka makan roti canai macam ibunya jugak.

Ni kat Taman Esplanade Kuantan. Singgah kejap jer sebelum balik.
 
Ni kat Specialist Clinic. Sementara menunggu giliran, selok nine main playhouse tu... Nak beli pun mahal sangat...tunggulah ibu dapat rezeki lebih yer.

Alamak...lupa nak bagitau... Saya akan operate pada 29hb ni (Selasa depan) 
Doakan semoga urusan saya dipermudahkan yer.

Read more ...

Jantung hatiku

Ni waktu pagi sebelum nk saya nak pergi kerja. Tengoklah si kembar tu...muka habis sedih dah... si kakak kalau dh ralit dengan sesuatu takpela... main masak2la tu. Kecik jer kan rumah kami... rumah sewa yang baru...yela..rumah sewa lama bertangga...tak larat nak turun naik...abaikan bawah table top tu yer agak serabut..rumah ekcik..barang2 pun main sumbat jerla...

mereka2 jantung hati.... 
kakak Iman dah 2 tahun setengah
Abang Hamka dan adik Iman 1 tahun 3 bulan
Baby???? dah masuk 9bulan dalam kandungan....

Seronok dapat tengok sendiri perkembangan anak2 depan mata... setipa pagi, tengahhari dan malam dengan diorang... kalau hantar pengasuh nanti hantar pagi jumpa petang jerla...macam tak biasa pulak dengan situasi macam tu... dah terbiasa balik waktu pagi dan tengahhari untuk suap makan diorang.

tapi yela...tahun depan kena jugak cari pengasuh untuk mereka berempat...urmmmm...
Read more ...

Anemia semasa mengandung

Alhamdulillah...kandungan dah mencecah 34minggu.
Tak lama dah nak menimang baby ni...
Teruja jugakla...sebab scan perempuan... adakah sama macam kakak Iman atau tak...

Tapi kandungan kali ni, saya memang betul2 tak boleh nak telan ubat/vitamin yang dibekalkan... efeknya HB saya rendah sangat sehingga anemia...
Aritu nyaris2 nak kena tahan wad untuk masuk darah tapi saya mintak dengan doktor another choice. So, doktor pun kesian...
Saya kena ambil venofer..ataupun bahasa biasanya cucuk masuk iron sukrosa ke dalam darah. 5X saya kena ulang alik ke kkia untuk dimasukkan ubat tu... satu dos ambil masa dekat 3jam jugak... dahla setiap kali datang, mesti kena cucuk sampai 2x...cucuk kali pertama tak menjadi. Bengkak...huhu...sakit tau nurse... yang last baru ni sampai 3x cucuk baru berjaya.... kesian kat saya

Harap2 lepas ni HB naiklah... HB sekarang 7.7 jer..lagi 2 minggu akan ambil darah untuk ujian FBC... hope okeyla...

So, kekawan yang sedang mengandung tu, jangan lupa makan ubat yer....
Read more ...

Santai : Anak2 Permata Hati

Hari Jumaat ni mood bekerja tu dah lari... mikir nak balik kampung jer...hehehe.. so entri petang Jumaat ni layan gambar2 jerla... 


 Ni kat ofis...time oncall kot... si twin HH xboleh berdiri lagi masa ni.

Ni kat rumah tok kt Chini Timur. Tak pasang mozek lagi ni. Now rumah tok dah siap pasang mozek.
My anak yang sulung, Iman. Kakak yang banyak celoteh. Rajin jugak membuli adik2... tapi selalu jugak dibuli..kuang kuang

 Ha tengok tu anak jantan. Sekarang ni rak tu dah patah...dikerjakan oleh si twin ni la.

 Maunya tak patah. hari2 terbalik terpukang macam tu.

 Ni time baikla ni...main sama2...tapi sekarang ni payahla nak tengok main sama2 gtu Bergaduh ajer...Si adik kuat menjerit. Abang pulak kuat membuli. Tak boleh tengok adik elok main...mesti nak serang.

 Tengok perangai tu. Manalah tak boleh sakit..huhu

Iman peneman ibu. Coming soon ada gengla yer kakak..InsyaALLAH...Tak lama dah...
Read more ...

Progres rumah kami - mozek in da house

Alhamdulillah..berkesempatan usha rumah... in progress...tengah pasang mozek...dh siap full tu...lantai dapur jer warna brown... yang lain kaler putih...cerah...







Read more ...

Tebus baucer RM100 Lazada

Rezeki masa Raya baru ni-----> Menang contest Lazada


Baru tebus 2minggu lepas...
Pada  mulanya nak beli Handbag Carlo Rino...tambahlah sikit duit kan...
Pastu fikir2 semula baik beli barang keperluan yang semua orang boleh rasa.
Akhirnya belilah 2 barang kat bawah ni ha...
 
Hehe...kipas belaka....meh nak citer reason kenapa pilih 2 item ni




Yang ni beli sebab boleh pakai usb..cucuk kat powebank. Nak pakai masa travel...kan kecik jer..bolehlah sumbat dalam beg! 



Beli kipas meja ni yang kecik jer...12' bilahnya...Kipas yang ada dah rosak...so,belilah yang ni..fikir nak bawak masa admit kat HTAA nanti. Senanglah sikit bawak kalau kecik...


Total 2 barang ni tak cecah lagi RM100... Saya tambah beli fail untuk cukupkan amaun tu. Takde snap pulak...Fail tu ingatkan saiz A4 tapi rupanya kecik jer...hihihi....
Read more ...

Kek karamel sedap dan murah

 Besar kan....berbaloi2...COD kt ofis smlm... makan 5beranak memang sangat puas hati. Bagi kat jiran depan umah 2 slices...

saja tepek gambar anak2...bukan gambar semalam ni...besar dah belaka... macam kembar 3 jerkan... membesar depan mata...

 
 Tengok tu...besar jugak kan...sedap...

Ini entri selepas 2 bulan tak ber'update'
dek kebizian yang tahap melampau...macam2 nak kena setelkan...

lepas ni kena target setiap hari kena ada entri. Time rajin ni bolehlag update pastu schedule post kan...


Read more ...

Hero-heroku..Panjatlah lagi

Ha!! Tengok..memang anak jantanla orang kata. tapi yang sorang jer suka panjat tinggi2 macam tu. Yang lagi sorang agak penakot...si abang memang sangatlah lasak orangnya. Adik nakal jer...suka explore sana sini. 
Kisah twin HH...
Sekarang dah pandai berjalan... tapi still tak stabil la...ada jatuh2...at least memudahkan pergerakan saya jugak... nak mandikan pun senangla sikit.
Masa check up setahun last week, perkembangan mereka seiring jer dengan usia.
Berat abang : 10.2kg
Berat adik :10kg

Abang tinggi sikit jer daripada adik...Tapi sejak 2 3 hari ni nampak macam adik lebih besar dari abang. Makan pun adik lebih banyak.
Read more ...

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest BY LAZADA

Apa yang best jadi orang Malaysia ni?
Ha...sangatlah beruntung bila IC kita ni warganegara Malaysia. Paling utama sebab pemerintahan yang demokrasi...hihi..macam politik pulak...betul la...negara kita aman dan harmoni...ada macam2 bangsa dan etnik tapi bersatu padu kan. Lagi satu jadi Rakyat Malaysia banyak faedahnya...tiket masuk zoo dapat murah..kalau bukan warganegara kan mahal..melalut ke saya ni...tapi betul kan... negara Malaysia satu negara yang unik. Pelbagai agama dan bangsa di dalamnya tapi kita tetap serumpun orang kata. Saling menghormati antara satu sama lain.

Jom jawab soalan lain pulak.
Saya berminat dengan produk Panasonic. Sebabnya...kualiti tinggi dan tahan lasak. Tengok blender kat rumah mak tu dah bertahun2 pakai still elok lagi. Okey...jom usha produk brand Panasonic yang saya wish kat Lazada.


Berkenan pulak dengan peti ais ni...Kaler merah..menawan hati dan kalbu. Pastu warranty sampai 10 tahun!! lama tu...



Okey...ni pun dalam wishlist...sekarang ni pakai yang semi auto jer..tukar dengan mak aritu...sebab tekanan air rendah...bagi jela kat mak pakai kat rumah..menyenangkan kerja mak. Pastu ni nak pindah rumah baru, rasa nak upgrade ke auto pulak...dah puas pakai yang semi auto..

Entri ini dikarang sempena nak join contest yang Lazada buat. Manalah tahu dapat cash kan...rezeki masing2...untung sabut, timbul...
jangan lupa ke website Lazada sebab diorang ada buat SALE MERDEKA... Memang bestla...diskaun hebat SEHINGGA 80%...combo barangan dengan harga yang sangat berbaloi2...

tawaran hebat sah dari 25 OGOS - 31 OGOS SAHAJA

KALAU NAK JOIN CONTEST NI JUGAK----->>>>> KLIK SINI
Read more ...

Jumpa lawyer sign surat rumah

Saja nak selit gambar twin bertuah ni. Kalau dah namanya lelaki kan...memang agak nakal...agak lasak...hihi ni masa nak tunggu masa untuk cucuk setahun... bagi main dulu puas2...


Ni rumah saya akan datang (in progress) masa ni lepas balik dari family day kat Cherating tu. Teringin nak tengok rumah punya progress macammana..singgahla kejap.


 Ambil cuti Isnin baru ni sebab nak setelkan hal rumah. Jumpa lawyer nak sign S & P... tu Kak Ina yang in charge dokumen saya... Pejabat lawyer ni kat Kuantan.
 
Dah setel sign moh kita ke KWSP pulak kt IM. Nak keluarkan duit deposit la...buat sekali harung kan senang. Lagipun alang2 dah tinggalkan twin tu. Kalau tak urusan jadi payahla sikit...


Iman dan abah...Tengok apa kat belakang tu. Parkson....kat Megamall..Sale kaw2...sebab diorang nak moving ke bangunan baru kat Kuantan City Mall. Duit tak berapa nak ada...GRab handbeg kecik dan sandal jer masa tu.. Pastu lego untuk Iman.

Iman dan ibu...hihihi...saya dah nampak besar kan...dah 6 bulan kot...baju habis semua ketat2...

Tak sabar nak masuk rumah baru... tapi....banyak perkara nak kena fikirkan...grill...table top...kabinet...uishhh....anak dalam perut ni....hihi
Read more ...

Family Day @ Cherating

Last bulan...nk habis dah kontrak dengan company... selama 3 tahun ni, buat julung kalinya company bagi bajet nk buat family day... tu pun sbb bos sini mintak..
alhamdulillah... dapat jugak bercuti walaupun dekat jerla kiranya...
Kat mana? kat Cherating... stay kat hotel The Legend
Last minit jadi....hari Sabtu plan...Isnin tu baru dapat bajet dari HQ...huhu...
apapun dah selamat semuanya...Aktiviti kat sana? just santai2 ajer....memang takde plan nak buat apapun...
Sabtu Check in pukul 3...
Bilik no 212...left wing....whateverla..janji dapat rest kan...

Petang tu jugak bawak anak2 mandi kolam..tapi tak lama pun...hujan... Iman takmau naik pulak..dok berendam dalam kolam tu ha...abahnya melayanla...si ibu dok jaga twin ni ha...dok bawah payung....



Dan la bergambar 1 family...masa ni belum hujan lagi...pelampung tu sewa kat kaunter.. rm3...iman mulanya takot2..pastu dialah heroinnya..sampai ketar2 badan...

yang ni selepas hujan berhenti...dah naik bilik...pastu bila hujan berhenti sambung pulak kat pantai...suka sangat hati tengok anak-anak main air...paling excited si adik la... yang abang takot...
ha! tengok adik....bukan main semangat meredah air..masa ni diorang dah boleh berjalan tapi tatih2 lagila...asyik nak jatuh jer.

Kakak Iman pun sukala...main pasir...dah main kat pantai pastu pindah main kolam pulak...sekali lagi...sementara

Ni kat Pantai Mok Nik...Selepas check out hotel kul2 hari Ahad tu sajalah lepak kat Pantai belah Kemaman. sebab dah dekat kan...alang2... Iman memang selokla main permainan kat situ...Time ni adik2 tido dalma kete..Park kete kat bawah pokok. Abahla yang melayan nine dia ni.
Read more ...

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

http://www.tengkubutang.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html

08hb Ogos 2017, iaitu tepat jam 01.20 tengahari sehingga 31hb Ogos 2017 (jam11.59 malam)

JOM RAMAI2 SERTAI SEBAB HADIAH YANG TAWARKAN MEMANG BANYAK..
MANALAH TAHU TERSELIT REZEKI ANDA DI SITU...

just click banner kat atas tu yer untuk syarat2 selanjutnya...
Read more ...

Try Cosmoderm Vitamin E


bye bye kusam....mudah2an menjadila...kulit yg flawless... buat masa sekarang saya memang tak pakai apa2 produk melainkan foundation jer...

Banyak entri pasal Cosmoderm ni...masa kulit saya teruk dulu, Cosmoderm memang berkesan menghilangkan parut2 jerawat yang ada tu. Lepas tu sy stop pakai Cosmoderm, try pakai set apa ntah..lupa dah... ni nk try semula...sebab kulit macam dah kusam sangat...




Read more ...

PROMO BEST MERDEKA 2017 DARIPADA SECRET RECEPI & BIG APPLE



Read more ...

Loan Rumah dah lulus

Alhamdulillah...

Impian yang besar insyaAllah bakal menjadi kenyataan tahun depan..

Loan rumah saya dah LULUS...

Tak terkata rasanya...macma mimpi pun ada...tak sangka sangat..

Rezeki baby ni..rezeki anak2....

Imipian memiliki rumah sendiri di Ketapang Tengah 

Tunggu surat lawyer pulak...mudah2an segalanya dipermudahkan..
Read more ...

DIY Kad Hari Lahir Untuk Suami

Throwback jer ni...
26hb baru ni birthday incik hubby. Sebelum ni sekadar wish jer...tapi entahla kenapa untuk tahun ni beria nk buat kad ala2 kreatif..padahal biasa jer...popup kad biasa2 jer...buat kt ofis...berkejaran...hihi..inilah hasilnya.

 cover memang sempoi habis...dah nak balik masa tu...janji ada cover jerla...hihi


ni kat dalam yang popup tu..simple jer..taktau nak letak apa. Nak buat beria sangat take time...banyak kerja lain lagi...just tepek gambo kami   (yg tu memori lama..first time incik hubby datang beraya kat rumah...first time saya masak mee goreng tau..tahun 2012... kat bahagian atas tu macam kosong kan, so tepek gambar anak2 kami...
sedikit titipan doa buat suami...


tak beli kek besar pun..just slice jer...beli kt secret recepi..choc walnut dengan brownies.Yang penting incik hubby excited...dia pun tak sangka dengan surprise tu... tak celebrate mana pun sbb masing2 kerja...lagipun dengan anak2 kecik pergerakan agak terbatas.

apapun hepi dapat buat kad dan beli kek tu...

hb my lovely husband...

Read more ...

Batu cincin tercabut


Tengok tu..rompong orang pahang kata... batu cincin tercabut... tapi mujurlah jumpa...jatuh kat rumah jer...incik hubby jumpa kat adik...tak pergi pasang pun lagi...takde masa... ni cincin tunang...saya kalau pakai barang kemas agak lasak...takdenya nak cabut2...huhu

jari gemuk...huhu


Read more ...

Impian yang besar : Ketapang Indah

  Impian yang semua orang rasanya nak... Memiliki rumah sendiri...Amin... Moga ada rezeki anak2ku...Buat masa sekarang menyewa di rumah kecil...cukuplah tempat untuk berteduh kami anak beranak. DOAKAN KAMI SEMOGA PERMOHONAN LOAN RUMAH DILULUSKAN....


Read more ...

Kembar 11 bulan...Iman 2 tahun

Nur Iman dah menjangkau usia 2 tahun...keletahnya..Ya Rabbi...mulut omeh giler.. cuma kalau orang luar tak faham apa yang dia cakap.. macam saya ni...dah selalu dengan dia...dah faham sangat apa yang dia nak cakap... kakak Iman suka buli adik...tapi kadang tu tertewas jugak...Adik2 lasak...huhu

Ni kembar HH...Adik yang tak pegang choki2 tu... abang yang baju hijau...semangat diorang ni... Ha..ni kat rumah baru...rumah sewa jugak..reason berpindah sebab nak cari rumah yang lantainya kat bawah...rumah sewa lama bertangga..tak larat nak turun naik dah...harga sewa yang ni lebih rm100 dari dulu.
Eh..nak cerita pasal kembar...dah 11 bulan usia...
si abang dah boleh melangkah jauh...dalam 20langkah..tapi si adik masih tewas...baru 3-4 langkah..apapun chayok2...semoga cepat2 dapat berjalan...

sayang anak2...saham dunia dan akhirat....
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...