FREE SAMPLE macam2


Info sumber :
Hospital Untuk Bersalin

 
Yang ni diorang akan bagi masa korang deliver baby kat hospital yang korang isi form nanti. So, make sure korang pregnant la yer... kalau tak macam mana nak isi form tu kan... takkan korang sesaja nak stay kat ward...hehe

PAMPERS

DIAPEX : http://www.ntpm.com.my/sampleRequest.html

HUGGIES : https://www.huggies.com.my/request-sample.aspx

DRYPERS : https://www.drypers.com.my/drypers-sample-request/

WHOOPEE : http://freebiesland.my/2012/01/whoopee-free-samples-to-your-doorstep.html

MAMY POKO : http://www.mamypoko.com/my/en/sample_request/index.html

KAO MERRIES : https://sampleform.kao.com/form/33101-14
CHIAUS: http://chiaus.com.my/sample-request.html

SUSU BAYI

Lazz Susu Kambing : http://lazzsusukambing.com/sample.html
Dumex Dugro Soy : http://www.dugro.com.my/dapatkansampel
Dumex Mamil : http://www.mamil.com.my/try-it-for-free
Dutch Lady : http://en.smartmoments.com.my/public/product/sample_page

Friso : http://www.frisogold.com.my/try-friso-gold

Anmum: http://www.anmum.com.my/request-for-sample/

Enfagrow : http://www.enfagrow.com.my/get-your-free-sample-now-my

Sustagen : http://meadjohnsonasia.com.my/pdpa/susta_sqform/?ref=frontpanel

Abbot Nutrition : https://abbottnutrition.com.my/registration/Register

Nestle : https://www.nestleapps.com.my/nestleapps_com_my/nestle_junior_club/home/lactogen_pdpa

Wyeth Nutrition : https://www.wyethnutrition.com.my/en/products/free-samples

SUSU UNTUK IBU

Anlene : https://www.anlene.com.my/

CEREAL

LAIN-LAIN


Pewangi baju : https://www.ulmhomecare.com.my/full
(dah out of stock)
Mengtholatum : http://mentholatum.com.my/selsun/sample/form.php

Clear Men: https://secure.clearparis.my/sampling

Follow me : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAzP4Dt-WPwTufEURAc6CT4oPy1zCVZf5xccHP952dSjm5dg/formResponse

Clarin : http://219.92.54.107/extrafirming-sampling-2015-e/

Bioderma : http://www.bioderma-hydrabio.com/#!get-free-samples/m5uc4

Hydrating Lotion : https://shoponline.hadalabo.com.my/pages/free-9ml-hada-labo-hydrating-lotion?utm_source=Facebook&utm_medium=Post&utm_content=Firstglassofwater&utm_campaign=9mlHydratingLotionSampling

Perfume Dewamor : https://dewamor.com.my/free/





Read more ...

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017

http://www.myideakini.com/2016/12/misi-pencarian-bloglist-myideakini-2017.html
hot

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017 dengan syarat mudah iaitu:

1. Segmen ini bermula pada 19.12.2016 sehingga 31.12.2016
2. Terhad kepada 5 blogger lelaki dan 5 blogger perempuan sahaja
3. "Copy & Paste" banner diatas dan tuliskan 1 entry di blog anda.
4. Blogger yang terpilih akan layak menerima top up RM10.00 dari MYiDEAKiNi
4. Sila tinggalkan backlink artikel entri anda di ruangan komen entri ini berserta dengan jantina seperti format dibawah ini:
Nama blog: www.blogspot.my
Jantina: Lelaki/ perempuan
5. Pemilihan 5 blogger terbaik lelaki dan 5 blogger perempuan akan di masukkan terus diruang BLOGLIST LELAKI DAN WANITA berdasarkan pemilihan secara rawak melalui sistem www.random.org
Untuk mereka yangh nak join jugak tu, just KLIK BANNER kat atas tu.
Read more ...

Setelkan hutang PTPTN guna KWSP

Alhamdulillah...
Setelah hmapir 9 tahun akhirnya langsai jugak hutang PTPTN saya semasa belajar di UPM dulu.
Seingat saya baru sekali bayar PTPTN tu sebanyak RM100. 
Saya pinjam cuma rm 7k selama 2 sem sebab JPA lmbat masuk. Mujurlah tak banyak sangat kan... Kalau tak, entahla....
Mujurlah jugak duit dalam akaun 2 saya mencukupi untuk bayar semua tu.
Total saya bayar rm8 lebih. Tapi ada diskaun daripada PTPTN kalau buat full settlement sebanyak 20%.
Saya tak nampak pun duit tu... semua urusan secara online dan antara mereka (PTPTN N KWSP) Okeyla... step2 untuk bayar :

1. Apply nak withdrawl duit kwsp "e-pengeluaran" kat website KWSP. Kena ada i-akaun la yer..
2. Nanti KWSP akan hantar sms kat handphone kita. Kata dah success nk buat pengeluaran tu then kena walk in ke mana2 KWSP untuk cap jari pengesahan dalam tempoh masa sebulan. Kena bawak transkrip masa study.
3. So, setella... nanti KWSP akan bayar pada PTPTN jumlah amaun yang kita apply tu.
4. Kalau nak surat habis bayar tu untuk buat loan..kena pergi PTPTN la mohon diorang keluarkan.
Read more ...

Twin HH 4 bulan

Arini 19hb Disember, saya start hantar twin ke rumah pengasuh yang baru pulak. Huhu...
Takdan nak cukup bulan kat pengasuh sebelum ni sebabnya dah tak tahan dengan perangai dia yang macam banyak songeh sikit.. Entahla...
Biallah twin nak dapat pengasuh yang betul2 serasi dengan dia agaknya...
Moga2 murah rezeki twin pasni... dapat jumpa pengasuh yang benar2 sayangkan diorang dengan seikhlasnya... Tidak berkira sangat soal duit...hihi

Doa dan harapan saya moga taska Hospital boleh amik orang baru tahun depan. Saya nak letak anak saya kat taska biar sekali dengan kakak yang sulung. Senang saya nak hantar dan ambil sekaligus... APa2 hal senang saya nak g jenguk... kat belakang tu jer...

Perkembangan twin HH

Abang kurang sihat... demam sikit...
4 bulan 10 hari dah mereka....
Checkup 4 bulan : 
6.4kg both panjang 65cm

Masing2 dah boleh meniarap.. cuma tenaga abang lebih kuat. Semangat jitu dari adik. Banyak kali lepas menerap.. Yang adik kurang sikit jer... 
Masing2 kuat bersembang...
ALhamdulillah...alhamdulillah.. alhamdulillah.....
Read more ...

Kisah tauhu dan twin

 sumber : makanananda

Just sharing makanan yang saya suka sangat masa pregnant ke twin aritu adalah tauhu goeng..makan macam tu jer..
masa tu rasa tauhu goreng tu sangat sedap.. hari2 mesti saya beli tauhu.. stok tauhu tu ada je dalam peti ais.  Sehinggakan ma pun tahu... selalu beli kalao balik kampung :) 
Even hari sebelum saya nak bersalin tu pun dan lagi mintak encik asben tolong tapaukan tauhu goreng kat kedai makan. Waktu tu memang dah contraction kuat...
Read more ...

Idaman hati kasut medifeet

Kasut Medifeet.... nak masuk dlm wishlist 2017 nanti...hihi
Member saya yang juga best fren yang perkenalkan. Dia salah seorang ejen Medifeet ni...
Kasut yang direka khas untuk kesihatan tapak kaki... Lembut giler tapaknya... 
Tapi range harga agak tinggi... Namun sangatlah berbaloi untuk memilikinya sepasang...
Design dia pun sangat cantik... Berkenan sungguh..Aishhh... nak kena jugak beli sepasang ni... Sandal sekarang menyakitkan kaki... Tapak keras... 
Even beli yang jenis comfort pun namun tak sama macam medifeet ni...
Siapa yang nak belanja kasut baru ni... oh abam sayam....huhu 
Kasut ni tak banyak sangat cawangannya. sebab tu diorang lantik ejen...

- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
 Jom tengok kat website diorang design kasut ynag super duper cantik ni.


Antara kasut yang menjadi idaman hati

Add caption


http://medi-feet.com/index.php/health-comfy/mw040-5-red.html


 
- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
Read more ...

Tindik telinga Iman

Semalam berpeluang ke shopping mall tanpa si twin HH... 
Hajat kat hati nak bawak Iman pergi Taman Teruntum tapi tak jadi pulak. Dah lewat sangat sampai sana. So, jenjalan kat shopping mall jerla.
Kebetulan, ada tempat tindik telinga. Apalagi.. inilah masanya nak tindik telinga dia... Cantik sikit dia pakai subang. Nampak rupawan...haha
Masa tindik yang mula2 tu muka dah sebek..huhu... mungkin terkejut and sakitlah jugak kot.
untuk sebelah lagi, kena pegang kepala la...kalo x jawabnya pakai subang sebelah jerla.

Agak penatlah jenjalan kat ecm tu..kejar Iman ke sana ke mari...
Nak shopping pun macam takde apa nak beli..tambah2 dalam tu pulusnya tinggi.
Lupa pulak.. kos tindik telinga rm16...
Read more ...

Online Revolution Lazada - Best ker???

Lazada...

http://www.lazada.com.my/online-revolution/


Satu nama yang gah! Tak perlu lagi nak diperkenalkan kepada umum. Pelbagai barangan dan jenama boleh dicari dalam online shopping Lazada ni. Tapi yang saya nak tekankan di sini adalah pasal Online Revolution. Dalam bahasa Melayu revolusi atas talian. hehe...

Lazada Online Revolution ini adalah acara tahunan online store yang dilakukan di Asia Tenggara yang mana menghimpunkan pelbagai jenama dan peniaga dari seluruh tempat dari dalam negara mahupun luar negara. Lazada Online Revolution pada tahun ini merupakan tahun kelima semenjak Tahun 2012 lagi telah diadakan. 

Acara selama sebulan yang bakal bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan Lazada Online Revolution kelima semenjak pelancarannya pada 2012.
Bertemakan Jenama untuk Semua” (Brands for All) ia menjadi penanda aras evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia antaranya Drypers, L’Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi.
 
Untuk lebih detail mengenai Lazada Online Revolution ni, jome kita singgah kat website tersebut ------------->  http://www.lazada.com.my/online-revolution/

Mengapa Anda Perlu shopping semasa Online Revolution? 
  • Sepanjang tempoh tersebut, anda akan dihidangkan dengan pelbagai tawaran eksklusif yang sangat2 mnegujakan anda! 
  • Anda boleh membeli-belah produk dan barangan dari pelbagai kategori dengan mudah melalui desktop / laptop atau aplikasi mudah alih anda. 
  • Anda akan berpeluang untuk menikmati tawaran penjimatan wang yang  istimewa dan diskaun yang anda tidak akan dapat dari mana-mana jualan yang lain!
  • Kesimpulannya : 
  • Jangan lepaskan peluang untuk bershopping semasa Online Revolution diadakan sebab pastinya berbaloi untuk penjimatan wang ringgit anda. Di samping terselit contest yang dianjurkan membuatkan nilai wang ringgit anda semakin jimat :)
Read more ...

Terjebak dengan cloth diaper jugak

Cloth diaper atau dalam kata bahasa Melayu..lampin kain. 
Dah lama dok usha2 ni nak apply kat anak sulung masa tu.. namun, apakan daya... 
Sehinggalah kejadian baru2 ni yang terjadi pada anak twin HH di mana diorang kena cirit birit. Dahla dua orang kena tau... 
Al kisahnya pampers saiz M yang ada 74 keping tu boleh habis dalam masa 4 hari sahaja!!!
Lagilah membuak2 keinginan nak try pakai CD ni...

Sambil2 belajar cara untuk mengendalikan pemakaian CD serta mengenali jenis2 yang ada di pasaran. Cara pakai...dan sebagainya...

Tapi kan.. dok baca2 jer tapi takde mende alahnya, macammana nak praktik kan... so, dengan keterpaksaan jari ni pun menekan untuk membeli sehelai je dulu CD kat lazada. Yang trial punya. Tunggulah dah sampai nanti saya tunjuk gambar. selepas menggunakan, saya akan bagi eview sikit yer...

Tak sabar jugak nak try ni...
Al maklumlah.. anak dah ramai... kena fikirkan cara untuk mengurangkan perbelanjaan setiap bulan yang mana boleh tu. Lagipun pakai CD ni orang kata mesra alam...kan kan..

Korang yang ada pengalaman menggunakan CD tu mehla share dgn saya.. Tip2 ker...kat mana nak beli CD yang murah tapi berkualiti...
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...