Applikasi TWIG - dapat reward

Dah lama dengar pasal ni tapi baru nk install..hehe.. lambat bertindak kan.
Okeyla...
Meh nak review sikit apakah mende ni...

TWIG ni adalah satu aplikasi yang kita install dalm handphone kita. Amik kat Play Store.

Aplikasi ni akan lock screen henfon kita. Tapi setiap kali kita unlock screen tu, kita akan dapat reward berbentuk points. Point tu yang akan kita tukarkan kepada kupon nak shopping.



Inilah gambarnya kalau korang nak install kat fon korang yer. 


Ciri-ciri Twig

• Kandungan menarik disampaikan terus ke skrin kunci anda
    o Tawaran dan promosi terbaik dari jenama-jenama kegemaran anda
    o Berita dan cerita hangat yang menghiburkan
• Dapatkan mata ganjaran Twig setiap kali anda membuka kunci peranti anda!
• Kumpul mata bonus apabila melayari laman web ‘trending’, melengkapkan misi dan memuat turun aplikasi baru
• Tebus mata ganjaran Twig untuk hadiah hebat seperti kod tambah nilai telefon bimbit, baucar beli-belah, kredit game, tiket wayang dan lain-lain
• Dapatkan akses pantas untuk aplikasi kegemaran anda dengan butang ‘shortcut’ di skrin kunci

Bagaimanakah Twig berfungsi?
 
 - Skrol ke ATAS dan ke BAWAH untuk melayari kandungan baharu
 - Leret ke KANAN untuk skrin utama anda
 - Leret ke KIRI untuk membuka kandungan
 - Dapatkan mata ganjaran Twig apabila anda leret ke KANAN dan ke KIRI


Twig hanya boleh digunakan dengan telefon pintar Android pada masa ini.

Antara point yang kita boleh dapat adalha memasukkan code referral kawan kita. Tapi win2 situation. Masukkan code untuk dapat point 1300. Kita dapat, kawan pun dapat... 

So, jom install dan masukkan code saya ni...

Invite Code : M6RB9 


Browse website pun dapat points. 
Antara reward yang boleh kita tebus dengan points. 

So, jom install beramai2...
Jangan lupa masukkan Invite Code : M6RB9 untuk dapatkan 1300 points yer
 

Read more ...

Kupon diskaun lazada

Saya ni pembeli tegar secara online... 
Website yang paling femes saya singgah shopping sudah semestinya LAZADA.
Kalau kat Lazada tu, search jerla apa yang korang nak beli ke nak survey ker... confirm ada...
Dari sekecil2 item sehinggalah besar gedabak... 
Semua ada mengikut kategori masing2...

Tapi apa yang paling best setakat ni adalah kita boleh berbelanja secara berhemat orang kata. Bagaimana? Ha!!! Mestilah menggunakan kod voucher.. 
Sebenarnya banyak website yang menawarkan kod tapi website yang saya suka singgah adalah website lalalaX.

So, kalau korang nak shopping kat Lazada tu bolehlah singgah kat website tu untuk tengok kupon yang akan digunakan semasa cash out nanti.


Read more ...

Misi membeli Breast Pump - Real Bubee Double Breast Pump

Masa bersalin kan Iman aritu, niat nak bagi susu badan jer takmau campur2 tapi tak kesampaian. Ilmu agak cetek masa itu. Tak beli pam susu pun. Dah masuk kerja beberapa bulan barulah fikir nak beli. Agak terlambatlah jugak.. Hasil perahan pun sangat sikit... nak dapatkan 3oz pun payah! 
Pastu saya dah pregnant masa Iman umru 5 bulan tu...
Susu pun agak drop. Last2 tak pa dah.. just DF jer bila malam.. tu pun bila dah hujung2 nak bersalin ke twin tu masa 7 - 8 bulan saya tak nyusukan Iman dah... tak larat dan perut memboyot! haha.. susah nak bagi Iman nyusu.
So, sekarang ni sejak ada twin ni...hasil yang saya dapat agak memberansangkan.. sebelah jer boleh dapat 4oz...barulah semangat nak pam susu kan...
So, sekarang saya nak usha breast pump yang double. untuk memudahkan kerja saya serta menjimatkan masa :)
Pastu terjumpalah satu jenama ni yang memang sangat murah.Terlajak murah kot...
Brand Real Bubee... China punya ni...
Bayangkanlah harga untuk Breast Pump yang double dekat rm4-5 ratus... tapi untuk jenama ni boleh dapat harga RM60 sahaja kat Lazada... Kalau kat Shopee RM33 + 14 postage... lagi murah kan....
So, terbitlah keinginan di sini untuk mencuba...
Tapi belum beli lagi... tak gaji lagi... hujung2 bulan yang sengkek...haha
Nanti dah beli bolehlah saya buat review yer.. ada yang pernah pakai tak? meh bagi epndapat sikit.




Read more ...

My twin HH dan pengasuhnya

Dilema orang yang bekerjaya macam saya...Bila dah habis tempoh cuti bersalin tu...memang liat gilerla nk start kerja semula. Tambah2 saya yang amik cuti tanpa gaji sebulan, sebelum tu MC jer...Total cuti dekat 4 bulan... memang malas sungguh nak kerja. Nak kelek ke anak jer... tambah2 twin pulak... syok habisla...

Saya start kerja 2hb Nov...Sebelum tu pengasuh dah ada untuk my HH ni. Last2 minit dia cancel kata dapat kerja... Terpaksalah melilau mencari pengasuh baru. Tanya by group wasap...facebook...dan akhirnya....dapat pengasuh sementara... dia kesian kat saya sebab xde orang nak jaga.
Sebenarnya ada pengasuh lain tapi bajet lebih... al mkalumlah zaman sekarang ni... kena fikir segala kos...
ALhamdulllah pengasuh ni baik sangat... anak peniaga nasi ayam glemer kt bdr pekan ni. Cuma agak jauh sikit nak g rumah dia. Bukan laluan saya nak pergi kerja.
Tapi apakan daya...pengasuh tu boleh jaga sekejap jer. Dia ada anak kecil 11 bulan masih menyusu jadi agak payah nak becara ke twin HH tu...
Pening lagi kepala nak cari pengasuh lain..haiyyya...
Tapi kan pengasuh ni tak lepas tangan tau. Dia tolong saya lagi...dia rekemen kawan dia. Namanya Azie...Tinggal kat Taman Seri Setia... 

Walau dah dapat pengasuh Azie tapi saya still usha yang lain.. kalau boleh nak yang dekat dengan rumah.. yang laluan saya nak pergi kerja... Kebetulan dapat pengasuh kg.sebelah namanya K.Tie
Tapi.... saya agak berat hati nak hantar kat dia... sebab dia ada anak kecik 2 tahun yang agak nakal.. biasalah... budak2 kan.. risau saya... 

Akhirnya.. keputusan telah dibuat.. biarlah saya hantar jauh sikit asalkan hati saya senang...Terima kasih Azie jaga anak2 saya dengan baik... sayangkan diorang...




Read more ...

Memperkenalkan... my twin boboy


My Twin

Muhammad Hamka
Muhammad Hakim

Both of them lahir dengan berat 2.9kg each.
10 Ogos 2016 

Checkup 3 bulan masa 9hb : 6kg dah masing2
Cepatnya masa berlalu... diorang pun dah pandai main...  



Read more ...

Kembali berblog selepas 4 bulan!!

Alhamdulillah...

Dapat jugak mencoretkan serba sedikit kat blog yang dah usang ni.
Dah berhabuk dan bersawang... Lats entri 18 Julai lepas... sebelum melahirkan baby.

Now... baby dah nak masuk 3 bulan :)
Alahdulillah.. syukur dikurniakan rezeki anak kembar.. walaupun berpeluh tiap malam, dengan mata panda... namun, merekalah penyeri hidup rumahtangga saya....

Nanti saya perkenalkan baby twin saya yer...

Hamka dan Hakim....
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...