GIVEAWAY COMEBACK CASHMONEY BY MG

http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/05/giveaway-comeback-cashmoney-by-mg.html

Join GA untuk mencuba nasib...
Rezeki Iman takpun twin :)

Nak join jugak, klik jer banner kat atas tu..
Read more ...

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

*******Mencuba nasib di GA ini...*******
Read more ...

Raya Aidilfitri 2016

Lagi seminggu nak berpuasa Ramadhan. Semoga berkesempatan untuk bertemu Ramadhan kali ini seterusnya menyambut lebaran bersama keluarga. Alhamdulillah.. tahun ni merasa untuk beraya bertiga. Ada si kecil Iman yang menyerikan lagi famili kecil ku ini. Juga twin dalam perut...

Pergi pasaraya mana2 jer mesti dah ada jual barang2 untuk persiapan hari Raya. Tambah2 gedung beli belah Mydin. Dengan baju raya...kuih raya... kurma...nk puasa...
terasa sangat2 suasana raya tu.

Tahun ni tak terfikir lagi nak buat tema warna apa untuk baju raya. Memikirkan tengah pregnant ni, tak tahu nak buat baju macam mana. Nak tempah tapi ada ke yang terima lagi? lagipun upah mahal sangat dah sekarang untuk baju raya. Untuk Iman.. nk buat baju kurung fesyen2...mesti comel... dahla Iman mula menapak... raya ni InsyaALLAH dah boleh jalan... sukanya...

Raya tahun ni sungguh bermakna... Tahun lepas raya dalam pantang... Tapi dah ada Iman. Kiranya raya kedua untuk Iman.hehe... 

Bila memikirkan raya, alangkah seronoknya....
Tambah2 ada anak kecik...


Read more ...

Mencari etok di Sungai Pahang


Musim etok sudah kembali.... Akhirnya terpengaruh jugak nak follow ma abah ke sungai Pahang. Gigih dengan bawak Iman ni. Nak bawak main air...hehe.. kan Iman suka main air...
Tu gambar ma dan abah... Air sungai Pahang tak ebrapa nak dalam sangat sebabnya musim kemarau masa tu. Kitorang pergi kat bahagian tengah tau. Ada pasir timbul situ.

Ni adik bongsu saya yang selok...Dah besar dah dia. Dulu selalu bawak jalan2. Saya memang rapat sangat dengan dia. Sampaikan dia pernah ikut saya pergi KL naik bas masa usia dia 4/5 tahun.. tak ingat sangat umur. Tapi yang penting dia masih kecil...

Intan payung kena panas.. tu pun dah puas berpayung...sehabis molek jaga tak bagi kena panas. Duduk kat bayang2 jer.

Gambar etok pulak takde ambil..hihihi...
Read more ...

Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

klik untuk sertai
Berita Baik! Hari ini kami Nurfuzie dan The Baby Store nak jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini.


Sebuah Kedai Bayi Online yang meningkat naik dan menjadi pilihan ibu-bapa untuk membeli barangan kelangkapan ibu dan anak di atas talian.

Mempunyai lebih 700 barangan untuk dipilih dan mempunyai pelbagai jenama antarabangsa dan tempatan.
Antara Barangan yang Hot di The Baby Store
Anda boleh klik pautan diatas untuk melihat produk tersebut.

Setiap pendaftaran akaun baru di The Baby Store akan menerima 200 mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian pertama dan setiap belian juga anda akan dapat mata ganjaran yang boleh ditebus pada belian seterusnya. Sangat menguntungkan.

========================================================================

Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.

SENARAI HADIAH PEMENANG

Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Like facebook penaja.
2. Follow instagram penaja.

3. Follow Blog penaja
4. Buat satu entry khas dengan tajuk Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

  • Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.
  • Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.
  • Tarikh tutup pada 5 Jun 2016 jam 11.59 malam.
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.
5. Share/Ping Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

Semoga berjaya semua..

Nota Tambahan : - Jika anda adalah seorang blogger dan ingin menjana pendapatan melalui blog anda. Anda boleh sertai Program Affiliate The Baby Store. Pihak The Baby Store akan guide anda bagaimana anda boleh membuat duit melalui blog anda dengan program ini.

Sasaran The Baby Store adalah membantu para Affiliate menjana sekurang-kurangnya RM2000 sebulan tanpa menjual. Hanya post artikel yang dibekalkan oleh The Baby Store sahaja. Mudah kan?

Jika anda berminat anda boleh klik di link ini --> Program Affiliate The Baby Store

Nota kaki : Done All the syarat2...
Dengan harapan ada rezeki anak kat sini.. main Ya Rabbal Alamin






 
Read more ...

Iman makan pulut colorful

Pulut yang diberi oleh jiran depan rumah. Canyik pulutnya.. colorful...ada hijau, merah dan kuning...Selera pulak Iman makan pulut tu...hehe.. mungkin sebab colornya.. ataupun memang ngikut ibunya yang suka makan pulut...
Iman oh Iman.. semoga Iman membesar menjadi seorang anak yang solehah.. Behave yer sayang... kan nak jadi kakak dah nanti... Adik2 pun tak sabar nak main dengan kakak ni... Nanti jaga adik2 yer...


Read more ...

Lama tak berjiwang karat


Bos takde seminggu. Kerja pun tak berapa nak ada. Apalagi... meh kita layan lagu...
Sebenarnya lama sangat tak bukak lagu2 ni... Tak dan nak melayan dah sejak keluar Iman... Padan layan lagu kanak2 jerla.... everything just for Iman.... Macam tu lah perasaan seorang ibu... segalanya yang dibuat mesti berkait dengan anak. Mak tak makan xper..janji anak cukup makan...hehehe

Lagu dalam henfon pun tak pernah bertukar dah... tak berganti dah... nampak sangat takdan becara ke henfon dah bab lagu2 ni... so kali ni kita nak amik masa jap melayan jiwang kat youtube...

Nak join??? jomlah sekali....
Read more ...

Bila dah masuk 5 bulan kandungan

Usia kandungan dah 5 bulan lebih.. perut pun dah besar sangat..gaya macam 7/8 bulan dah..
Iman pun dah masuk 10 bulan...
Dah semakin nakal.. semakin bijak...dah macam2 kerenah...
Alhamdulillah.. masih berpeluang dna diberi kesempatan masa serta kudrat untuk menjaga Iman depan mata. Nikmat yang tidak ternilai dariNya... 
Penat? Memang penat... kejar Iman lagi.. bawak perut yang besar ni lagi...buat kerja rumah... Tambahan pula saya dan suami tinggal berasingan. Sekali sekala jer encik asben balik... 2/3 kali seminggu... Kekangan kerja dan masa. Serta plaing utama wnag ringgit... huhu... parak sangat kalau nak berulang hari2... Nak taknak semua saya redha.. Lagipun saya tahu Allah itu Lebih Mengetahui untuk hambaNya. Dia tahu saya mampu harungi segala ujian dan cabaran ini... Semoga aku akan terus diberi kekuatan untuk menjaga Iman dan kandungan twin ini sehingga ke akhirnya...

Patotlah ramai yang tunggu anak besar baru nak ber'adik erk... hehe... Apakan daya kita hanya merancang... lagipun rezeki kata orang... Aku bersyukur.... dapat pulak twin... harapnya sihat selalu sehingga lahir nanti...
Tarikh EDD pulak dah berubah.. dah dicepatkan 2 minggu... tak dan Raya Haji...


Ni saya...Besar kan??? Hehe... Baru 5 bulan tapi berat dan mencecah 70kg!!! Sama macam deliver Iman aritu... Tak sabar nak meneruskan misi menurunkan berat badan ni...



Read more ...

Botol Pigeon pink untuk Iman dan set bedung/barut untuk twin

Lately, memang asyik shopping jer.... shopping online... saya banyak cari keperluan yang saya rasa memang pentingla... baju peknen untuk diri sendiri. Mahu tak carinya... dah takde baju yang sesuai nak pakai pergi kerja. Semua baju dah nampak perut yang besar ni. Allahu Akbar.... Kenalah jugak spend duit beli beberapa helai baju preloved... beli baru pun setakat sehelai dua jer... baju mengandung kan mahal nak beli.... Shopping untuk twin pun perlu jugak...  al maklumlah... kudrat saya memang tak larat nak berjalan ke hulu ke hilir dah... lebih saya duduk diam2 depan pc/ngadap skrin henfon usha apa yang patot... Tambahan stok bedung dan barut yang ada... saya order 10helai barut corak dan 5 helai barut putih... bedung 4 helai jer...
semuanya di hujung jari...

Ni pulak botol susu jenama Pigeon untuk Kakak Iman. Sebelum ni ada beli jenama Safety Plus tapi Iman macam agak keberatan untuk minum guna botol tu.. mungkin sebab puting keras sikit nak dibandingkan dengan jenama Pigeon. Yang ni order via FB... beli yang bootl pendek jer...Iman hispa susu bukan banyak sangat pun... 3oz jer pun...plg banyak pun cuma 4oz tapi itu agak jarang berlkau... buat lebih pun mesti akan tinggal jugak dalam 1oz dalam botol tu.. membazir...
Read more ...

Baju murah-murah tapi cantik


Baju brand Pureen, Tolljoy dan OKBB. New with tag. Percaya tak? Setiap sehelai ni RM10 jer sepasang. Rezeki Iman. Bulan ni banyak shopping untuk dia. Ada beli seluar Carters new rm5 jer... beli 3 helai untuk Iman. Untuk ibu pun ada. Al maklumlah...preggy twin ni.. baju hampir kesemuanya tak muat dah... terpaksa keluarkan duit beli yang baru. Mesti nak tahu beli kat mana kan? ke saya jer yang perasan..haha... Saya beli kat group FB.. BARTER & LETGO barang TERPAKAI&NEW!!!!

Me and Iman. Mata panda dek Iman yang selalu berjaga malam nak susu. Hihi... Iman tak berapa sihat tu.. Sebab tu  masam jer muka dia....
Read more ...

Review Lunch di Chef Soup House

Waktu lunch.. kadang bingung nak keluar makan kat mana.
Ada stau kedai yang agak baru kat bandar Pekan ni. Betul2 dalam bandar Pekan...
Kedai Chef Soup House...

Ni promosi yang sedang berjalan.
Tengok nama macam best jer...


Ni yang saya order. Pancake telur meleleh

 
Ni mihun sup

Kesimpulan.... best....

Read more ...

Gaya Trendy Bersama Jeans

Jeans boleh di katakan  sebagai pakaian yang paling praktikal dan versatile. Baik lelaki mahupun wanita, jeans merupakan pakaian harian yang paling selesa disarung dan memberikan keselesaan kepada sesiapa sahaja yang memakainya. It is a timeless trend dan terdapat banyak potongan jeans yang boleh anda temui di pasaran seperti straight cut jeans, flare cut jeans, skinny jeans, ripped jeans dan banyak lagi.
Apa yang harus anda lakukan adalah pilih potongan jeans yang bersesuaian dengan bentuk badan anda dan feel confident about it. 

Dan berikut merupakan beberapa gaya trendy yang boleh anda gayakan bersama koleksi jeans kegemaran anda;

 
Feeling a bit lazy tapi mahu kelihatan bergaya terutama sekali ketika cuti hujung minggu? Get a pair of ripped jeans dan gayakan bersama t-shirt yang selesa. Just a perfect look for your normal casual outings!
 

Atau anda boleh kelihatan less casual dengan menggayakan jeans tersebut dengan padanan blouse seperti berikut. Tambahan aksesoriuntuk menyerlahkan lagi penampilan anda.