Kembar ??

Kalau cerita pasla kembar ni memang terbayang dha muka2 comel ynag kiut miut seiras... Biasanya la kan.. Kalo kembar sepasnag ni muka takdelah seiras sangat tapi still ada iras kembar kan..

Al kisahnya saya pergi KKIA Pekan untuk buat buku. Ajak encik hubby temankan... hihi..takot kena marah dengan nurse jer. Iman kan baru jer 7 bulan :)

Nak buat buku pun memang berjaggutla kan.. macam biasalah kalo g check up tiap bulan pun. Memang macam tu lah keadaannya. 

Lepas misi tulis data kat buku, prosedur macam biasa. Test air kencing, amik darah, jumpa doktor. Sebab dah lama sangat, saya pun mintak permission dengan nurse nak keluar makan dulu sebelum jumpa doktor.

Balik tu, jumpa doktor untuk scan. Doktor baru... sebelum ni tak pernha ada pun. Scan and scan....
Memang jelas, terang dan nyata saya nampak 2 imej dalam kantung tu. Doktor buat dari sisi lain pun tetap ada 2 imej. Dalam hati terdetik... "kembar ker...." tapi senyap jerla kan.. kan tak pernah ada pengalaman lagi scan kembar macammana. Doktor tu kata yes twin but nk confirmation lagi daripada sorang doktor lama ni. So, tunggu doktor lama tu sampai.

Keluar jer dari bilik doktor terus panggil encik hubby... cakap kat dia..TWINN... sambil sengih... Muka masing2 memang macam tak percaya lansungla...

Memangla teringin nak kembar tapi sungguh tak sangka kehamilan kedua ni rezeki Allah nak bagi kembar. Alhamdulillha... syukur... Namun saya dalam kategori high risk la... anak baru 7 bulan dan saya ni pulak ceaser masa bersalinkan Iman dulu.

Kalau ikut scan baby, umur dah 13weeks... tapi ikut kiraan period last baru 10 weeks.

Tak kisahlah macam mana...janji twin sihat jer...

Twin ni kuat makan masam2...huhu... banyak perkara yang tak suka makan, jadi suka pulak kali ni...

Tak sabar nak scan lagi 23hb ni... jumpa doktor Pakar pulak... harap2 semuanya selamat...
9hb ni kena minum air gula.....arggghhhhhh....tak sukanya.....
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...