Terjebak dengan cloth diaper jugak

Cloth diaper atau dalam kata bahasa Melayu..lampin kain. 
Dah lama dok usha2 ni nak apply kat anak sulung masa tu.. namun, apakan daya... 
Sehinggalah kejadian baru2 ni yang terjadi pada anak twin HH di mana diorang kena cirit birit. Dahla dua orang kena tau... 
Al kisahnya pampers saiz M yang ada 74 keping tu boleh habis dalam masa 4 hari sahaja!!!
Lagilah membuak2 keinginan nak try pakai CD ni...

Sambil2 belajar cara untuk mengendalikan pemakaian CD serta mengenali jenis2 yang ada di pasaran. Cara pakai...dan sebagainya...

Tapi kan.. dok baca2 jer tapi takde mende alahnya, macammana nak praktik kan... so, dengan keterpaksaan jari ni pun menekan untuk membeli sehelai je dulu CD kat lazada. Yang trial punya. Tunggulah dah sampai nanti saya tunjuk gambar. selepas menggunakan, saya akan bagi eview sikit yer...

Tak sabar jugak nak try ni...
Al maklumlah.. anak dah ramai... kena fikirkan cara untuk mengurangkan perbelanjaan setiap bulan yang mana boleh tu. Lagipun pakai CD ni orang kata mesra alam...kan kan..

Korang yang ada pengalaman menggunakan CD tu mehla share dgn saya.. Tip2 ker...kat mana nak beli CD yang murah tapi berkualiti...

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...