Setelkan hutang PTPTN guna KWSP

Alhamdulillah...
Setelah hmapir 9 tahun akhirnya langsai jugak hutang PTPTN saya semasa belajar di UPM dulu.
Seingat saya baru sekali bayar PTPTN tu sebanyak RM100. 
Saya pinjam cuma rm 7k selama 2 sem sebab JPA lmbat masuk. Mujurlah tak banyak sangat kan... Kalau tak, entahla....
Mujurlah jugak duit dalam akaun 2 saya mencukupi untuk bayar semua tu.
Total saya bayar rm8 lebih. Tapi ada diskaun daripada PTPTN kalau buat full settlement sebanyak 20%.
Saya tak nampak pun duit tu... semua urusan secara online dan antara mereka (PTPTN N KWSP) Okeyla... step2 untuk bayar :

1. Apply nak withdrawl duit kwsp "e-pengeluaran" kat website KWSP. Kena ada i-akaun la yer..
2. Nanti KWSP akan hantar sms kat handphone kita. Kata dah success nk buat pengeluaran tu then kena walk in ke mana2 KWSP untuk cap jari pengesahan dalam tempoh masa sebulan. Kena bawak transkrip masa study.
3. So, setella... nanti KWSP akan bayar pada PTPTN jumlah amaun yang kita apply tu.
4. Kalau nak surat habis bayar tu untuk buat loan..kena pergi PTPTN la mohon diorang keluarkan.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...