Misi membeli Breast Pump - Real Bubee Double Breast Pump

Masa bersalin kan Iman aritu, niat nak bagi susu badan jer takmau campur2 tapi tak kesampaian. Ilmu agak cetek masa itu. Tak beli pam susu pun. Dah masuk kerja beberapa bulan barulah fikir nak beli. Agak terlambatlah jugak.. Hasil perahan pun sangat sikit... nak dapatkan 3oz pun payah! 
Pastu saya dah pregnant masa Iman umru 5 bulan tu...
Susu pun agak drop. Last2 tak pa dah.. just DF jer bila malam.. tu pun bila dah hujung2 nak bersalin ke twin tu masa 7 - 8 bulan saya tak nyusukan Iman dah... tak larat dan perut memboyot! haha.. susah nak bagi Iman nyusu.
So, sekarang ni sejak ada twin ni...hasil yang saya dapat agak memberansangkan.. sebelah jer boleh dapat 4oz...barulah semangat nak pam susu kan...
So, sekarang saya nak usha breast pump yang double. untuk memudahkan kerja saya serta menjimatkan masa :)
Pastu terjumpalah satu jenama ni yang memang sangat murah.Terlajak murah kot...
Brand Real Bubee... China punya ni...
Bayangkanlah harga untuk Breast Pump yang double dekat rm4-5 ratus... tapi untuk jenama ni boleh dapat harga RM60 sahaja kat Lazada... Kalau kat Shopee RM33 + 14 postage... lagi murah kan....
So, terbitlah keinginan di sini untuk mencuba...
Tapi belum beli lagi... tak gaji lagi... hujung2 bulan yang sengkek...haha
Nanti dah beli bolehlah saya buat review yer.. ada yang pernah pakai tak? meh bagi epndapat sikit.




5 comments:

  1. Breast pump ini amat berguna bagi ibu yang mempunyai masalah susah utk mengeluarkan susu utk bayi mereka.

    course utk kahwin

    ReplyDelete
  2. berbaloi invest dengan breastpump sebenarnya, sebab guna lama.

    ReplyDelete
  3. Murah betul harga pam tu..kalau kualiti ok..memang berbaloi beli

    ReplyDelete
  4. Tajuk ni menarik. Nanti saya baca. Nak gi minum dulu. Jom minum.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...