FREE SAMPLE macam2


Info sumber :
Hospital Untuk Bersalin

 
Yang ni diorang akan bagi masa korang deliver baby kat hospital yang korang isi form nanti. So, make sure korang pregnant la yer... kalau tak macam mana nak isi form tu kan... takkan korang sesaja nak stay kat ward...hehe

PAMPERS

DIAPEX : http://www.ntpm.com.my/sampleRequest.html

HUGGIES : https://www.huggies.com.my/request-sample.aspx

DRYPERS : https://www.drypers.com.my/drypers-sample-request/

WHOOPEE : http://freebiesland.my/2012/01/whoopee-free-samples-to-your-doorstep.html

MAMY POKO : http://www.mamypoko.com/my/en/sample_request/index.html

KAO MERRIES : https://sampleform.kao.com/form/33101-14
CHIAUS: http://chiaus.com.my/sample-request.html

SUSU BAYI

Lazz Susu Kambing : http://lazzsusukambing.com/sample.html
Dumex Dugro Soy : http://www.dugro.com.my/dapatkansampel
Dumex Mamil : http://www.mamil.com.my/try-it-for-free
Dutch Lady : http://en.smartmoments.com.my/public/product/sample_page

Friso : http://www.frisogold.com.my/try-friso-gold

Anmum: http://www.anmum.com.my/request-for-sample/

Enfagrow : http://www.enfagrow.com.my/get-your-free-sample-now-my

Sustagen : http://meadjohnsonasia.com.my/pdpa/susta_sqform/?ref=frontpanel

Abbot Nutrition : https://abbottnutrition.com.my/registration/Register

Nestle : https://www.nestleapps.com.my/nestleapps_com_my/nestle_junior_club/home/lactogen_pdpa

Wyeth Nutrition : https://www.wyethnutrition.com.my/en/products/free-samples

SUSU UNTUK IBU

Anlene : https://www.anlene.com.my/

CEREAL

LAIN-LAIN


Pewangi baju : https://www.ulmhomecare.com.my/full
(dah out of stock)
Mengtholatum : http://mentholatum.com.my/selsun/sample/form.php

Clear Men: https://secure.clearparis.my/sampling

Follow me : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAzP4Dt-WPwTufEURAc6CT4oPy1zCVZf5xccHP952dSjm5dg/formResponse

Clarin : http://219.92.54.107/extrafirming-sampling-2015-e/

Bioderma : http://www.bioderma-hydrabio.com/#!get-free-samples/m5uc4

Hydrating Lotion : https://shoponline.hadalabo.com.my/pages/free-9ml-hada-labo-hydrating-lotion?utm_source=Facebook&utm_medium=Post&utm_content=Firstglassofwater&utm_campaign=9mlHydratingLotionSampling

Perfume Dewamor : https://dewamor.com.my/free/





Read more ...

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017

http://www.myideakini.com/2016/12/misi-pencarian-bloglist-myideakini-2017.html
hot

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017 dengan syarat mudah iaitu:

1. Segmen ini bermula pada 19.12.2016 sehingga 31.12.2016
2. Terhad kepada 5 blogger lelaki dan 5 blogger perempuan sahaja
3. "Copy & Paste" banner diatas dan tuliskan 1 entry di blog anda.
4. Blogger yang terpilih akan layak menerima top up RM10.00 dari MYiDEAKiNi
4. Sila tinggalkan backlink artikel entri anda di ruangan komen entri ini berserta dengan jantina seperti format dibawah ini:
Nama blog: www.blogspot.my
Jantina: Lelaki/ perempuan
5. Pemilihan 5 blogger terbaik lelaki dan 5 blogger perempuan akan di masukkan terus diruang BLOGLIST LELAKI DAN WANITA berdasarkan pemilihan secara rawak melalui sistem www.random.org
Untuk mereka yangh nak join jugak tu, just KLIK BANNER kat atas tu.
Read more ...

Setelkan hutang PTPTN guna KWSP

Alhamdulillah...
Setelah hmapir 9 tahun akhirnya langsai jugak hutang PTPTN saya semasa belajar di UPM dulu.
Seingat saya baru sekali bayar PTPTN tu sebanyak RM100. 
Saya pinjam cuma rm 7k selama 2 sem sebab JPA lmbat masuk. Mujurlah tak banyak sangat kan... Kalau tak, entahla....
Mujurlah jugak duit dalam akaun 2 saya mencukupi untuk bayar semua tu.
Total saya bayar rm8 lebih. Tapi ada diskaun daripada PTPTN kalau buat full settlement sebanyak 20%.
Saya tak nampak pun duit tu... semua urusan secara online dan antara mereka (PTPTN N KWSP) Okeyla... step2 untuk bayar :

1. Apply nak withdrawl duit kwsp "e-pengeluaran" kat website KWSP. Kena ada i-akaun la yer..
2. Nanti KWSP akan hantar sms kat handphone kita. Kata dah success nk buat pengeluaran tu then kena walk in ke mana2 KWSP untuk cap jari pengesahan dalam tempoh masa sebulan. Kena bawak transkrip masa study.
3. So, setella... nanti KWSP akan bayar pada PTPTN jumlah amaun yang kita apply tu.
4. Kalau nak surat habis bayar tu untuk buat loan..kena pergi PTPTN la mohon diorang keluarkan.
Read more ...

Twin HH 4 bulan

Arini 19hb Disember, saya start hantar twin ke rumah pengasuh yang baru pulak. Huhu...
Takdan nak cukup bulan kat pengasuh sebelum ni sebabnya dah tak tahan dengan perangai dia yang macam banyak songeh sikit.. Entahla...
Biallah twin nak dapat pengasuh yang betul2 serasi dengan dia agaknya...
Moga2 murah rezeki twin pasni... dapat jumpa pengasuh yang benar2 sayangkan diorang dengan seikhlasnya... Tidak berkira sangat soal duit...hihi

Doa dan harapan saya moga taska Hospital boleh amik orang baru tahun depan. Saya nak letak anak saya kat taska biar sekali dengan kakak yang sulung. Senang saya nak hantar dan ambil sekaligus... APa2 hal senang saya nak g jenguk... kat belakang tu jer...

Perkembangan twin HH

Abang kurang sihat... demam sikit...
4 bulan 10 hari dah mereka....
Checkup 4 bulan : 
6.4kg both panjang 65cm

Masing2 dah boleh meniarap.. cuma tenaga abang lebih kuat. Semangat jitu dari adik. Banyak kali lepas menerap.. Yang adik kurang sikit jer... 
Masing2 kuat bersembang...
ALhamdulillah...alhamdulillah.. alhamdulillah.....
Read more ...

Kisah tauhu dan twin

 sumber : makanananda

Just sharing makanan yang saya suka sangat masa pregnant ke twin aritu adalah tauhu goeng..makan macam tu jer..
masa tu rasa tauhu goreng tu sangat sedap.. hari2 mesti saya beli tauhu.. stok tauhu tu ada je dalam peti ais.  Sehinggakan ma pun tahu... selalu beli kalao balik kampung :) 
Even hari sebelum saya nak bersalin tu pun dan lagi mintak encik asben tolong tapaukan tauhu goreng kat kedai makan. Waktu tu memang dah contraction kuat...
Read more ...

Idaman hati kasut medifeet

Kasut Medifeet.... nak masuk dlm wishlist 2017 nanti...hihi
Member saya yang juga best fren yang perkenalkan. Dia salah seorang ejen Medifeet ni...
Kasut yang direka khas untuk kesihatan tapak kaki... Lembut giler tapaknya... 
Tapi range harga agak tinggi... Namun sangatlah berbaloi untuk memilikinya sepasang...
Design dia pun sangat cantik... Berkenan sungguh..Aishhh... nak kena jugak beli sepasang ni... Sandal sekarang menyakitkan kaki... Tapak keras... 
Even beli yang jenis comfort pun namun tak sama macam medifeet ni...
Siapa yang nak belanja kasut baru ni... oh abam sayam....huhu 
Kasut ni tak banyak sangat cawangannya. sebab tu diorang lantik ejen...

- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
 Jom tengok kat website diorang design kasut ynag super duper cantik ni.


Antara kasut yang menjadi idaman hati

Add caption


http://medi-feet.com/index.php/health-comfy/mw040-5-red.html


 
- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
- See more at: https://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/medifeet-kasut-kesihatan.html#sthash.tQfiQnsK.dpuf
Read more ...

Tindik telinga Iman

Semalam berpeluang ke shopping mall tanpa si twin HH... 
Hajat kat hati nak bawak Iman pergi Taman Teruntum tapi tak jadi pulak. Dah lewat sangat sampai sana. So, jenjalan kat shopping mall jerla.
Kebetulan, ada tempat tindik telinga. Apalagi.. inilah masanya nak tindik telinga dia... Cantik sikit dia pakai subang. Nampak rupawan...haha
Masa tindik yang mula2 tu muka dah sebek..huhu... mungkin terkejut and sakitlah jugak kot.
untuk sebelah lagi, kena pegang kepala la...kalo x jawabnya pakai subang sebelah jerla.

Agak penatlah jenjalan kat ecm tu..kejar Iman ke sana ke mari...
Nak shopping pun macam takde apa nak beli..tambah2 dalam tu pulusnya tinggi.
Lupa pulak.. kos tindik telinga rm16...
Read more ...

Online Revolution Lazada - Best ker???

Lazada...

http://www.lazada.com.my/online-revolution/


Satu nama yang gah! Tak perlu lagi nak diperkenalkan kepada umum. Pelbagai barangan dan jenama boleh dicari dalam online shopping Lazada ni. Tapi yang saya nak tekankan di sini adalah pasal Online Revolution. Dalam bahasa Melayu revolusi atas talian. hehe...

Lazada Online Revolution ini adalah acara tahunan online store yang dilakukan di Asia Tenggara yang mana menghimpunkan pelbagai jenama dan peniaga dari seluruh tempat dari dalam negara mahupun luar negara. Lazada Online Revolution pada tahun ini merupakan tahun kelima semenjak Tahun 2012 lagi telah diadakan. 

Acara selama sebulan yang bakal bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan Lazada Online Revolution kelima semenjak pelancarannya pada 2012.
Bertemakan Jenama untuk Semua” (Brands for All) ia menjadi penanda aras evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia antaranya Drypers, L’Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi.
 
Untuk lebih detail mengenai Lazada Online Revolution ni, jome kita singgah kat website tersebut ------------->  http://www.lazada.com.my/online-revolution/

Mengapa Anda Perlu shopping semasa Online Revolution? 
  • Sepanjang tempoh tersebut, anda akan dihidangkan dengan pelbagai tawaran eksklusif yang sangat2 mnegujakan anda! 
  • Anda boleh membeli-belah produk dan barangan dari pelbagai kategori dengan mudah melalui desktop / laptop atau aplikasi mudah alih anda. 
  • Anda akan berpeluang untuk menikmati tawaran penjimatan wang yang  istimewa dan diskaun yang anda tidak akan dapat dari mana-mana jualan yang lain!
  • Kesimpulannya : 
  • Jangan lepaskan peluang untuk bershopping semasa Online Revolution diadakan sebab pastinya berbaloi untuk penjimatan wang ringgit anda. Di samping terselit contest yang dianjurkan membuatkan nilai wang ringgit anda semakin jimat :)
Read more ...

Terjebak dengan cloth diaper jugak

Cloth diaper atau dalam kata bahasa Melayu..lampin kain. 
Dah lama dok usha2 ni nak apply kat anak sulung masa tu.. namun, apakan daya... 
Sehinggalah kejadian baru2 ni yang terjadi pada anak twin HH di mana diorang kena cirit birit. Dahla dua orang kena tau... 
Al kisahnya pampers saiz M yang ada 74 keping tu boleh habis dalam masa 4 hari sahaja!!!
Lagilah membuak2 keinginan nak try pakai CD ni...

Sambil2 belajar cara untuk mengendalikan pemakaian CD serta mengenali jenis2 yang ada di pasaran. Cara pakai...dan sebagainya...

Tapi kan.. dok baca2 jer tapi takde mende alahnya, macammana nak praktik kan... so, dengan keterpaksaan jari ni pun menekan untuk membeli sehelai je dulu CD kat lazada. Yang trial punya. Tunggulah dah sampai nanti saya tunjuk gambar. selepas menggunakan, saya akan bagi eview sikit yer...

Tak sabar jugak nak try ni...
Al maklumlah.. anak dah ramai... kena fikirkan cara untuk mengurangkan perbelanjaan setiap bulan yang mana boleh tu. Lagipun pakai CD ni orang kata mesra alam...kan kan..

Korang yang ada pengalaman menggunakan CD tu mehla share dgn saya.. Tip2 ker...kat mana nak beli CD yang murah tapi berkualiti...
Read more ...

Applikasi TWIG - dapat reward

Dah lama dengar pasal ni tapi baru nk install..hehe.. lambat bertindak kan.
Okeyla...
Meh nak review sikit apakah mende ni...

TWIG ni adalah satu aplikasi yang kita install dalm handphone kita. Amik kat Play Store.

Aplikasi ni akan lock screen henfon kita. Tapi setiap kali kita unlock screen tu, kita akan dapat reward berbentuk points. Point tu yang akan kita tukarkan kepada kupon nak shopping.



Inilah gambarnya kalau korang nak install kat fon korang yer. 


Ciri-ciri Twig

• Kandungan menarik disampaikan terus ke skrin kunci anda
    o Tawaran dan promosi terbaik dari jenama-jenama kegemaran anda
    o Berita dan cerita hangat yang menghiburkan
• Dapatkan mata ganjaran Twig setiap kali anda membuka kunci peranti anda!
• Kumpul mata bonus apabila melayari laman web ‘trending’, melengkapkan misi dan memuat turun aplikasi baru
• Tebus mata ganjaran Twig untuk hadiah hebat seperti kod tambah nilai telefon bimbit, baucar beli-belah, kredit game, tiket wayang dan lain-lain
• Dapatkan akses pantas untuk aplikasi kegemaran anda dengan butang ‘shortcut’ di skrin kunci

Bagaimanakah Twig berfungsi?
 
 - Skrol ke ATAS dan ke BAWAH untuk melayari kandungan baharu
 - Leret ke KANAN untuk skrin utama anda
 - Leret ke KIRI untuk membuka kandungan
 - Dapatkan mata ganjaran Twig apabila anda leret ke KANAN dan ke KIRI


Twig hanya boleh digunakan dengan telefon pintar Android pada masa ini.

Antara point yang kita boleh dapat adalha memasukkan code referral kawan kita. Tapi win2 situation. Masukkan code untuk dapat point 1300. Kita dapat, kawan pun dapat... 

So, jom install dan masukkan code saya ni...

Invite Code : M6RB9 


Browse website pun dapat points. 
Antara reward yang boleh kita tebus dengan points. 

So, jom install beramai2...
Jangan lupa masukkan Invite Code : M6RB9 untuk dapatkan 1300 points yer
 

Read more ...

Kupon diskaun lazada

Saya ni pembeli tegar secara online... 
Website yang paling femes saya singgah shopping sudah semestinya LAZADA.
Kalau kat Lazada tu, search jerla apa yang korang nak beli ke nak survey ker... confirm ada...
Dari sekecil2 item sehinggalah besar gedabak... 
Semua ada mengikut kategori masing2...

Tapi apa yang paling best setakat ni adalah kita boleh berbelanja secara berhemat orang kata. Bagaimana? Ha!!! Mestilah menggunakan kod voucher.. 
Sebenarnya banyak website yang menawarkan kod tapi website yang saya suka singgah adalah website lalalaX.

So, kalau korang nak shopping kat Lazada tu bolehlah singgah kat website tu untuk tengok kupon yang akan digunakan semasa cash out nanti.


Read more ...

Misi membeli Breast Pump - Real Bubee Double Breast Pump

Masa bersalin kan Iman aritu, niat nak bagi susu badan jer takmau campur2 tapi tak kesampaian. Ilmu agak cetek masa itu. Tak beli pam susu pun. Dah masuk kerja beberapa bulan barulah fikir nak beli. Agak terlambatlah jugak.. Hasil perahan pun sangat sikit... nak dapatkan 3oz pun payah! 
Pastu saya dah pregnant masa Iman umru 5 bulan tu...
Susu pun agak drop. Last2 tak pa dah.. just DF jer bila malam.. tu pun bila dah hujung2 nak bersalin ke twin tu masa 7 - 8 bulan saya tak nyusukan Iman dah... tak larat dan perut memboyot! haha.. susah nak bagi Iman nyusu.
So, sekarang ni sejak ada twin ni...hasil yang saya dapat agak memberansangkan.. sebelah jer boleh dapat 4oz...barulah semangat nak pam susu kan...
So, sekarang saya nak usha breast pump yang double. untuk memudahkan kerja saya serta menjimatkan masa :)
Pastu terjumpalah satu jenama ni yang memang sangat murah.Terlajak murah kot...
Brand Real Bubee... China punya ni...
Bayangkanlah harga untuk Breast Pump yang double dekat rm4-5 ratus... tapi untuk jenama ni boleh dapat harga RM60 sahaja kat Lazada... Kalau kat Shopee RM33 + 14 postage... lagi murah kan....
So, terbitlah keinginan di sini untuk mencuba...
Tapi belum beli lagi... tak gaji lagi... hujung2 bulan yang sengkek...haha
Nanti dah beli bolehlah saya buat review yer.. ada yang pernah pakai tak? meh bagi epndapat sikit.




Read more ...

My twin HH dan pengasuhnya

Dilema orang yang bekerjaya macam saya...Bila dah habis tempoh cuti bersalin tu...memang liat gilerla nk start kerja semula. Tambah2 saya yang amik cuti tanpa gaji sebulan, sebelum tu MC jer...Total cuti dekat 4 bulan... memang malas sungguh nak kerja. Nak kelek ke anak jer... tambah2 twin pulak... syok habisla...

Saya start kerja 2hb Nov...Sebelum tu pengasuh dah ada untuk my HH ni. Last2 minit dia cancel kata dapat kerja... Terpaksalah melilau mencari pengasuh baru. Tanya by group wasap...facebook...dan akhirnya....dapat pengasuh sementara... dia kesian kat saya sebab xde orang nak jaga.
Sebenarnya ada pengasuh lain tapi bajet lebih... al mkalumlah zaman sekarang ni... kena fikir segala kos...
ALhamdulllah pengasuh ni baik sangat... anak peniaga nasi ayam glemer kt bdr pekan ni. Cuma agak jauh sikit nak g rumah dia. Bukan laluan saya nak pergi kerja.
Tapi apakan daya...pengasuh tu boleh jaga sekejap jer. Dia ada anak kecil 11 bulan masih menyusu jadi agak payah nak becara ke twin HH tu...
Pening lagi kepala nak cari pengasuh lain..haiyyya...
Tapi kan pengasuh ni tak lepas tangan tau. Dia tolong saya lagi...dia rekemen kawan dia. Namanya Azie...Tinggal kat Taman Seri Setia... 

Walau dah dapat pengasuh Azie tapi saya still usha yang lain.. kalau boleh nak yang dekat dengan rumah.. yang laluan saya nak pergi kerja... Kebetulan dapat pengasuh kg.sebelah namanya K.Tie
Tapi.... saya agak berat hati nak hantar kat dia... sebab dia ada anak kecik 2 tahun yang agak nakal.. biasalah... budak2 kan.. risau saya... 

Akhirnya.. keputusan telah dibuat.. biarlah saya hantar jauh sikit asalkan hati saya senang...Terima kasih Azie jaga anak2 saya dengan baik... sayangkan diorang...




Read more ...

Memperkenalkan... my twin boboy


My Twin

Muhammad Hamka
Muhammad Hakim

Both of them lahir dengan berat 2.9kg each.
10 Ogos 2016 

Checkup 3 bulan masa 9hb : 6kg dah masing2
Cepatnya masa berlalu... diorang pun dah pandai main...  



Read more ...

Kembali berblog selepas 4 bulan!!

Alhamdulillah...

Dapat jugak mencoretkan serba sedikit kat blog yang dah usang ni.
Dah berhabuk dan bersawang... Lats entri 18 Julai lepas... sebelum melahirkan baby.

Now... baby dah nak masuk 3 bulan :)
Alahdulillah.. syukur dikurniakan rezeki anak kembar.. walaupun berpeluh tiap malam, dengan mata panda... namun, merekalah penyeri hidup rumahtangga saya....

Nanti saya perkenalkan baby twin saya yer...

Hamka dan Hakim....
Read more ...

Admit Ward Raya kelima

Raya ketiga (Jumaat) kena daang ofis macam biasa. Untuk yang oncall... jam 5.00pm-7.30pm
Tapi saya datang lambat dah... Sorang member ofis dah cover...hihi..
Perjalanan dari Chini Timur - Pekan ambil masa sejam. Bawak biasa2 jerla... Hajat di hati nak beraya rumah kawan2 yang ada kat Pekan tu tapi kemalasan melanda. Lagipun tak larat mana nak bawak perut ni ha... Jalan pun agak lembap...
So, habis jer kerja, kemas2 balik Chini Timur semula.
Bukan boleh duduk lama2... Sakit sangat nak bangun semula tu. Perut dah bercantum dengan peha! huhu
Keesokan harinya... tengahari tu encik husben ajak pergi Lepar.. ada urusan sikit. So, bergerak ke Lepar. Kebetulan terserempak dengan abang ipar. Diorang nak pergi mandi air terjun kat Panching. Ajaklah kitorang sekali. Keputusan pada mulanya okeyla... kitorang akan menyusul kemudian. Tapi, apakan daya.. kta hanya merancang... Dalam perjalanan balik tu, saya mengalami contraction yang saya kira agak kuatla. Dah biasa kena senggugut dulu2... macam tu lah rasanya. Hanya mampu menahan sakit. Saya tak menjamah nasi lansung pada hari tu. Makan nasi impit jer waktu pagi.

Ma dna abah pergi Johor hantar adik yang study kat politeknik. So, kat rumah memang takde sesiapala. Hanya family kecil saya. Saya pulak masih sakit, jadi, encik hasben yang setelkan semua. Kemas rumah... masak untuk diri sendiri...saya terbaring jerla menahan sakit. Dengan harapan bila dah rehat tu nanti saya okeyla....

Encik asben tanya nak g hospital/klinik tak... saya degil.. taknak.. bukan apa.. saya risau kena tahan ward..tak pernah lagi berjauhan dengan Iman tu... lagipun takut kena cek jalan...haha

Lama2 dek tak tahan sangat, mak dan abah mertua saya bawak juagk saya g klinik. Diorang pun baru je balik dari Kuantan. Pergi klinik Desa mula2... memang kuatlah rasa contraction tu masa misi cek. Kena bawak g Klinik Chini Atas pulak. Scan dan cucuk ubat tahan sakit dan jugak ubat matang paru2.. sebab baru 7bln lebih. Sah2la kena hantar hospital Kuantan pulak... kena tahan kat ward untuk pemantauan takut terberanak awal...huhu..
Iman o...Iman.... teringat sangat2 kat Iman masa tu.

Iman dijaga oleh keluarga mertua saya. Sian Iman kena berjauhan. Encik asben follow ambulan yang hantar saya. Saya pun tak tahu yang dia nak follow. Ingatkan just nak hantar barang jer. Beria dah salam masa tu. Saya kena tahan dalam bilik pemantauan dulu untuk sehari, Kena puasa takot memang beranak awal ker...Get ready jerla... Lapar giler... kan makan pagi semalam jer... Kena masuk air sebotol... makan iberet..

Sehari kat bilik tu, esoknya baru boleh transfer ke wad biasa untuk pemantauan lagi. Alhamdulillah... last rasa contraction masa kat bilik tu jer. Pastu dah takde dah.. Masa kat wad biasa pun dah okey... Tak sabar nak balik jumpa Iman... Encik asben yang stay temankan saya kat hospital.. Kesian dia tidur dalam kereta jer... Pengorbanan seorang suami.... thank you my darling...

Admit Ahad sampai Selasa. Serik dah rasa nak jalan jauh2....
Twin taknak keluar lagi... biarlah cukup bilan baru keluar yer twin...
Saya perlu readmit 25/8/2016 untuk operate esoknya.
Takut.....
Read more ...

Al kisah Raya 2016

Selamat Hari Raya uollssss....

Raya Aidilfitri di rumah ma abah tahun ni. Hihihi.. suker sangat2.. tahun lepas pun kat rumah mak abah jugak cuma bezanya saya tak dapat beraya... sedang berpantang ke Iman...
Tahun ni tak berpantang dah tapinya Ya Allah.. Hanya tuhan sahaja yang tahu betapa dugaan bila mengandungkan kembar ni. Dengan sakit pinggangnya.. sakit belakang... nak jalan tak larat... nak becara ke anak pun tak larat.. 
Patotlah orang kata seeloknya jarak anak kena 2 tahun. Yer!!! Korang kena akui itu... saya dah mengalaminya.. ujian berat jugaklah untuk saya. Anak baru 11bulan.. dah boleh berjalan.. sedang lasak orang kata. Sangatlah aktif...
Bila mask 30 minggu ni yang terasa sangat2 tak larat nak bawak diri. sebelum ni masih mampu... ni nak buat apa2 pun kena ambil masa yang lama. Step by step...
Sepanjang 3 Syawal ni saya tak tolong apapun... sikit2 gtula... Alhamdulillah tahun ni adik beradik penuh...semua beraya kat umah ma abah. Jadinya ada 4 orang perempuan yang sepatutnya boleh tolong ma namun, hanya tinggal 2 jer yang larat. Adik ipar saya yang sorang ni bermasalah sikit kandungannya... uri kat bawah. Tak boleh buat kerja lasak2. Balik kampung beraya pun senyap2..huhu...
Terima kasih tak terhingga pada Nor dan Tasya (Adik ipar) yang membantu kat rumah...
Kalau takde diorang ni tak tahulah macammana nak handle raya tahun ni. Nak harap adik2 lelaki apalah sangat kan.. kena suruh belaka baru jalan. hihi

Raya ketiga dah kena masuk kerja petang sebab oncall... ish ish.. kesian kan...apa nak buat.. mencari rezeki....demi tugas...


Baju raya saya yang macam bukan baju raya... susahnya nak cari baju... perut saya besar sangat... kebanyakan baju sangkut tang tu. Ni pun beli last minute kat butik Peace Collection. Warna pun x sedondon mana. hihi...Bantai ajerla.. janji ada tema...
Dahla raya pertama tu Iman meragam.. dia tak sihat sebelum tu.. dengan batuknya, selsema dan demam...merengek jer tau. Raya kedua pulak ada majlis bertunang adik ipar.. so agak terisi Syawal...

Read more ...

Preggy 30 weeks twin

Okey... dah masuk 30 weeks.. means dah 7 bulan kandungan twin ni... Scan latest berat tiap seorang dalam 1.5kg gitu... dah 3kg usung twin dalam perut ni..
Bila jumpa jer dengan orang sekeliling, mesti ingat dah sampai due...huhu
Perot dah macam nak tunggu masa sangat2 dah...
Padahal lagi 2bulan...
Nak jalan pun memang tak larat manala kan.. sakit...penat...
Tambah2 bila baring dan nak ubah kedudukan. Ya Allah.. hanya Dia je yang tahu betapa sukarnya nak beralih tu..memang kena ampu kuat2 tang perut tu..

Kalau masa first pregnancy, walaupun dah 9 bulan saya rasa masih berdaya lagi.. tapi tidak untuk kali ini. Terasa lain sangat2... Bayangkanlah... dengan anak yang baru berumur 11bulan... masih nak bermanja.. masih nak berdukung... Sabar dan tabah jerla... Redha dengan semua yang dah berlaku... Allah tahu saya masih kuat dna mampu untuk menanggung semua ini.

Alhamdulillah... famili semua memahami...Banyak sangat tolong mempermudahkan urusan... Terutamanya ma yang macam2 tolong... Terima kasih ma!!!
Read more ...

Le Mama Exclusive buat SALE giler2 untuk ibu hamil

Untuk ibu yang pregnant, jangan lepaskan peluang memiliki jubah yang sangat cantik ini.
Serius!!! sangat cantik yer... warna2 yang gojes!

Harga asal rm279 terus je drop jadi RM100 bermula 1-3 Julai ni. Antara dress/jubah yang cantik di mata saya :



Jom terjah butik diorang bagi sesiapa yang dekat tu.

Website : www.lemama.my
Facebook : https://www.facebook.com/LeMaMaExclusive/
Instagram : https://www.instagram.com/lemamaexclusive
WhatsApp : +60133208613
Emaill : emamaexclusive@gmail.com
Address : No. 6-37-03, Tingkat 2, Bangi Sentral, Bandar Baru Bangi, 43650, Selangor, Malaysia (Peninsular). 

Saya tak dapat sponsor pun...saja nak share benda yang best dgn korang

Read more ...

GIVEAWAY Hamper Tollyjoy Malaysia Bernilai RM100 Sempena Tollyjoy Baby Day 2016 (Hari Bayi 2016)



http://www.azlindaalin.com/2016/06/giveaway-hamper-Tollyjoy-Malaysia-bernilai-RM100-sempena-hari-bayi-2016-baby-day.html?m=11 


GIVEAWAY Hamper Tollyjoy Malaysia Bernilai RM100 Sempena Tollyjoy Baby Day 2016 (Hari Bayi 2016) - Bulan Jun merupakan bulan yang istimewa. Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tidak tahu tentang Hari Bayi Tollyjoy (Baby Day) yang telah julung kali diadakan di Malaysia pada bulan Jun. Tahun lepas 2015, mummy berpeluang sambut Hari Bayi ini yang dilancarkan bagi kali pertama di Malaysia sebagai inisiatif istimewa Tollyjoy Corporation bersama Yayasan OrphanCARE. Yang belum baca, boleh baca di SINI.


Ucapan Istimewa : 
Seindah namanya...Cahaya Keimanan. Moga Nur Iman membesar dengan sihat seiring dengan akhlak yang terpuji. Anugerah terindah buat ibu dan abah. Sayang Iman hingga ke Jannah. 

#TollyjoyBabyDay2016 #TollyjoyMalaysia
Read more ...

Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh

http://spendalusuh.blogspot.my/2016/06/duit-raya-giveaway-by-spendalusuh.html 

Jom mencuba nasib join GA Raya ni...
Syarat sangat mudah xpela... 
Undian pun secara rawak.. 
kalau ada rezeki, alhamdulillah... 

Klik jer banner kat atas tu yer

Keputusna ini akan diumumkan pada 14 Julai 2016

Read more ...

Raya Tak Lama Dah

Pejam celik pejam celik, minggu depan dah nak raya. Persiapan raya???
Memang ala kadar sahaja. Tak boleh nak belanja sakan sangat... twin dalam perut pun memerlukan juga...
Tema??? hajatnya peach.... tapi xbawk baju kan... so, jadi peach yang macam2la...
biarlah..janji satu rona color...

Raya pertama nak sambut dengan famili ni. Tahun lepas saya kat hospital raya pertama. Takde perasaan nak raya pun masa tu. Kan baru dapat baby... excited lain macam sket. Tak becara dah hal raya ni...

Nak raya rumah siapa dulu yer raya nanti? Timur 2 ke timur 3 yer?
Tak bincnag pun pasal ni...hihi
Takot gaduh...
Inilah gayanya kalau rumah dekat sangat... masing2 nak balik rumah sendiri.
Entahlah....tengok jerla nanti guaner2...sebelum raya memang takde amik cuti pun...

Read more ...

"Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016".

http://reenri.blogspot.my/2016/06/peraduan-duit-raya-mulai-27-jun-5-julai.html 
 
*Pemenang dan saguhati akan dipilih melalui random.org. 
 
* Tamat pada 5 Julai 2016 jam 12 tengahari.
Read more ...

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

http://www.nile.com.my/page.php?cd=111

Website nile.com.my sellau diterjah sebab barang yang dijual sangatlah berpatutan harnganya. Malah jauh lebih murah nak dibandingkan kat luar.  Dah banyak kali saya beli kat nile ni. Servis pun tiptop! Arini order kadang esok dah sampai!!!

Kali ni pulak sempena Raya. diorang buat FREE DELIVERY dengan minimum pembelian sebanyak RM48! Tapi, bukan tu jer yang menarik tau! Pihak Nile.com.my juga mengadakan jualan runtuh giler2 beberapa produk. JUALAN RAYA MELETOP NILE yang menawarkan diskaun sehingga 90%. Tak ke giler namanya tu. Antara 5 barangan yang saya berkenan sangat2 dalam OFFER JUALAN RAYA MELETOP tu adalah seperti di bawah :


Product:  Casual 3-in-1 Women Bag 
JLM2016 Sales price: RM33.30
Date: 16/06/2016
Time Start: 3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only



ProductFashion 6-in-1 Women Bag
JLM2016 Sales price: RM42.90
Date: 20/06/2016
Time Start: 11.00am
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only



Product: Men Shoes
JLM2016 Sales price: RM21.50
Date: 24/06/2016
Time Start:11.00am
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


ProductKorean Style Chain Shoulder Bag
JLM2016 Sales price: RM13.90
Date: 30/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only

Product3mm High Grade Yoga Mat
JLM2016 Sales price: RM11.90
Date: 21/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only



Menarik kan semua barang2 kat atas... Dahlah harga yang ditawarkan sangat murah. Berbaloi2 gitu. Sekarang sedang berlansung GIVEAWAY RAYA NILE ni yang menawarkan hadiah wang tunai berjumlah RM1000!!! Ada rezeki boleh dapat duit raya nanti. Syoknya kan kalau dapat.....Kalau korang nak join jugak meh terjah entri Lyssa ni...Dialah yang master bos Giveaway ni..hihi... Just follow syarat2 yang ditetapkan... MUDAH DAN SENANG jer...

Harap2nya dapatlah duit raya nanti..boleh menampung beli barangan twin ni....
amin ya rabbal alamin

Korang boleh check result >> DI SINI << . Tarikh tutup untuk korang update blog adalah pada :

30/06/2016 , 11.59 pm



Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...