Bestnya kalau dapat environment ofis macam ni

Kredit : facebook 

Isnin adalah hari yang agak melemaukan :)
Hujung minggu bersama dengan anak dan family. Tetiba hari ni kena berjauhan. Meninggalkan anak dengan orang lain.
Bila macam ni niat di hati nak berhenti kerja. Apakan daya, keadaan tidak membenarkan saya untuk berbuat demikian.

Alangkah syoknya jika pergi ofis boleh bawak anak. Sambil2 mengasuh. 2 in 1 la... Kat luar negara dah ada konsep macam ni. Bila kat Malaysia nak buat yer...

Read more ...

Rezeki dari cik akak & sponsor

Alhamdulillah...
Hadiah cash lagi untuk kali ketiga bulan ini... :)
Rezeki Iman sayang ni...

Walaupun jumlahnya kecil, namun, siapa yang nak bagi kita cash free2 jer di zaman sekarang ni kan..
Lepasla beli topap ker... dahla giat online selling sekarang.. rezeki dari Allah..



Terima kasih tidak terhingga buat penganjur yang sudi inform kemenangan ni. Bukan apa, saya pernah menang satu contest SEO ni dan menang saguhati rm100 tapi terlewat melaporkan diri. Apakan daya..bukan rezeki kata orang...

Read more ...

Gara-gara nak breast pump yang murah

Masih ingat entri ni?

Mencari breast pump murah----> http://www.linazlina.com/2015/11/misi-mencari-breastpump-murah.html

Puas survey dah.... nak cari yang seller jual paling murah..
yela... nak beli yang harga ratus ni.. mahal bagi saya...
Saya survey harga pakej kt facebook dan instagram...
Rata2 harga sama jer...
Tetiba jumpa satu seller ni kat instagram yang jual murah. RM259 dah termasuk postage.
Seller lain semua belum tambah postage lagi.

Risik2 tengok macam trusted seller jer. Okla kan... deal terus...
Saya beli sebelum deepavali (Khamis) So, Jumaat, Sabtu Isnin atau Selasa dah dapat. Minggu tu saya oncall. Buat alamat kat rumah dengan harapan boleh try pam dalam masa tu. Tapi tak sampai jugak...last2 Hari Jumaat baru sampai kt rumah. 
Tapi agak mengecewakan.... yang saya dapat hanyalah pam sahaja. Item lain semua belum dapat. So, saya wasap seller tu tanya...dia kata akan check semula.

Isnin, maksudnya semalam barulah seller tu akan pos yang lain2 item tu. 
Seminggu saya kerugian...
Kalau hendak diikutkan saya dah boleh dapat minggu deepavali tu dah sebab kebetulan saya walk in kat kedai Mother First Choice. Kat situ harga pakej RM259 jugak...Biasanya kos pos RM10...

So, sekarang sedang menantikan parcel barang2 lain.... 
Mood menunggu....
Mood agak bengang....




Read more ...

Bila Iman tak sihat : Perkembangan 4 bulan

Alhamdulillah.. Iman dah masuk 4 bulan
Dah pandai macam2.. paling best sebab dia pandai main.. suka menjerit2... Agak aktiflah bagi saya. Memang takkan duduk diam sama sekali.

Aritu masa nak check up 4 bulan, Iman tak sihat. Demam dan selsema... Mujurlah check up 4 bulan tak kena cucuk.. so, xpela... 

Perkembangan 4 bulan

Berat : 5.6kg
Panjang : 62cm

sayang Iman... hihi.. Ibu mana yang tak sayang anak kan...

Tengok tu... melentikkan badan... taknak duduk dalam tu dah... masa ni Iman tak sihat... mujurlah kebetulan masa tu saya ambil cuti...Sepanjang hari dia merengek jer... kesian pulak tengok hidung tersumbat...



Read more ...

Khasiat dan kebaikan Habbautus Sawda atau Black seed

Habbatus Sauda ialah sejenis tumbuhan yang banyak didapati di kawasan Mediterranean dan dikawasan yang beriklim gurun. Banyak kajian telah dijalankan. Bagaimanapun kebanyakannya ditulis di dalam Bahasa Arab, oleh itu pendedahan terhadap dunia antarabangsa tidak banyak dibuat mengenai kelebihan dan khasiat habbatus sauda ini.

KANDUNGAN:

~Lebih 100 komponen 
~Kaya dengan asid lemak tak tepu
~35% minyak, 21% protin, 38% karbohidrat.
~Lebih dari 50% minyaknya adalah asid lemak penting.
~Asid linolik dan asid linolenik gamma membantu membentuk Prostaglandin E1 yang membantu badan untuk menghentikan jangkitan dan menyeimbangkan system imunisasi badan dan meregulasi reaksi alahan.
~Asid linolenik gamma juga membantu mengstabilkan membran sel.
~Volatile oil Nigellone dan thymochinon yang bertanggungjawab kepada anti histamine, anti oksida, anti jangkitan dan kesan pengembangan saluran pernafasan (broncho dialating effect)
Amalan mengambil habbatus sauda secara berterusan menyebabkan kesihatan yang berpanjangan. 


ANTARA KEBAIKANNYA IALAH :


MEMBERI TENAGA - keletihan, sakit-sakit badan, mudah mengantuk
MENINGKATKAN IMUNISASI – mengelakkan dari jangkitan penyakit, meningkatkan sel pembunuh penyakit, sesuai untuk pengidap AIDS, pesakit kanser, penyakit berkenaan ketahanan badan, membantu melawan penyakit
ANTI INFLAMASI – mengurangkan bengkak dan radang, sesuai untuk pesakit asma (radang paru-paru), sakit kulit eczema (radang kulit) dan arthritis (bengkak sendi)
SALURAN PERNAFASAN – melegakan saluran pernafasan yang membengkak (lihat Anti Inflamasi),
ANTI HISTAMIN – mencegah cetusan histamine (punca alahan) dalam badan, sesuai untuk mereka yang mempunyai alahan kepada makanan (makanan laut dsb) dan debunga, juga asma
ANTI BAKTERIA – mengelakkan dari jangkitan E-coli, V cholera dan shigella, mengubati cirit birit, sesuai untuk kesihatan dalam perut dan usus, mengatasi masalah bau mulut, tonsil
ANTI ARTHRITIS – lihat Anti Inflamasi
PENYAKIT WANITA – membetulkan putaran haid, memperbanyak air susu ibu, meningkatkan tenaga, meningkatkan kesuburan
SALURAN PERKUMUHAN – merawat jangkitan pundi kencing, melawaskan perkumuhan
ANTI PARASIT - membunuh cacing dalam perut, juga sesuai untuk kanak-kanak (lebih dari 5 tahun)
MENINGKATKAN DAYA INGATAN – mempunyai asid omega 6 dan asid omega 3 yang baik untuk otak dan kecerdasan
MERAWAT TENAGA BATIN – impotensi, meningkatkan tenaga seksual (untuk lelaki dan wanita)
MENGECUTKAN KETUMBUHAN (ANTI –TUMOR) – sesuai untuk mereka yang mempunyai ketumbuhan, kanser, tumor dan lain-lain.
MENGAWAL KOLESTROL DAN KADAR GULA  - Seperti suplemen lain, habbatus sauda harus diamalkan secara berterusan dalam kehidupan seharian untuk anda mendapatkan kesan yang optimum


  

Ini yang saya selalu makan kat ofis... Satu bekas tu cuma RM4 sahaja. Makan beramai2 tapi banyak lagi... sebab biji kecil2...ambil secubit jer...
Read more ...

Menang Giveaway Duit Saku dari BBL


Alhamdulillah... rezeki Iman.... Mujurlah penganjur tolong inform kat email. Terima kasih pada penganjur..
Tahniah pada pemenang yang lain jugak... Amaun paling tinggi menang ni... Hehe
Moga penganjur dan sponsor dimurahkan rezeki...

Join kat GA ni ---> GA BANDUNGLAICI

Read more ...

Iman dan mula menggigit

Hobi Iman sekarang selain menyembur adalah masuk mulut apa2 jer yang boleh dicapai.


beli mende alah ni untuk Iman.Beli kat Mother First Choice

Iman dan abahnya...


Read more ...

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 
  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...

Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read more ...

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

Special untuk anda?


Wang tunai RM50 x1 [nfariza]

Wang tunai RM30 x1 [gnor.gnur]
Wang tunai RM30 x1 [mohdkhizrul]
Wang tunai RM10 x3 [MG]

Wang tunai RM20 x1 [nurfuzie]
Wang tunai RM20 x1[mieyraelyani]
Wang tunai RM20 x1 [norafidah]
Wang tunai RM10 x2 [aeinna.musaii]

Wang tunai RM10 x1 [Fa Sham]
Wang tunai RM10 x1 [Na Mie]
Wang tunai RM10 x1 [ikazulaikh]
Wang tunai RM10 x1 [siti.meriam]
Wang tunai RM10 x1 [Kyle Kesha]
Wang tunai RM10 x1 [nieyl]
Wang tunai RM10 x1 [nona]
Wang tunai RM10 x1 [radhia]
Wang tunai RM10 x1 [YanSaflina]
Tapak Iklan free selama sebulan x1 [SyiraLokman]
Buku Serenity x1 [SyiraLokman]

Nak join jugak??

KLIK SINI untuk tengok syarat2

Mula : 3 November 2015 

Tamat : 25 November 2015
Read more ...

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Read more ...

Buka Akaun Tabung Haji Untuk Anak


Alhamdulillah..
satu pencapaian yang membanggakan.. bila berjaya buat sesuatu yang bagus untuk Iman, rasa sangat happy :)
Bukan senang nak beri komitmen kan. Hahaha..

Isi jer form pastu sediakan duit permulaan.
Nak bukak tabung haji pemrulaan serendah RM2..
Dari baby baru lahir dah boleh bukak akaun dia...
Part isi form agak leceh. Banyak nak kena isi. Detail parents yang bukak samada ibu atau bapa pastu baru form anak.
Harap2 setiap bulan dapat dibelanjakan duit gaji ke sini... untuk tabung masa depan Iman.

Read more ...

Misi Mencari Breastpump Murah

Alhamdulillah.. Iman dah nak masuk 4 bulan.
Time kerja Iman menyusu FM jer. Malam jer saya akan DF Iman.

Tapi sekarang macam nak start buat untuk pam susu pulak. Al maklumlah susu ibu kan yang terbaik untuk baby. Lagipun susu baby amatlah mahal sekarang. Sekurang2nya boleh menjimatkan kos.

Sedang usha breastpump yang affordable ni. Dalam fikiran nak beli Lacte Solo sebab baca review belaka kata macam okey. So, nak cari yang siap pakej.. senang sikit kan... tak perlu nak beli cooler bag dll tu asing2.

ni yang saya jumpa kat PumpOnTheGo

Ada yang tahu kat mana nak dapatkan breastpump murah ni? nk share pengalaman ke...
Read more ...

Idea perniaagaan dari Usahawan.com

Perniagaan meruapakan salah satu cabang untuk menambah pendapatan pada masa kini. Konsep perniagaan juga sangatlah meluas tambahan lagi dengan adanya internet. Bisnes secara online memang menjadi trend pada zaman sekarang. 

Untuk sesiapa yang ada keinginan untuk berniaga tetapi masih buntu untuk berniaga apa, jom terjah laman web usahawan.com untuk mendapat idea bisnes. Mungkin salah satu darinya akan menarik minat anda sekaligus anda boleh mengeluarkan modal untuk peralatan tanpa perlu memikirkan di mana dan bagaimana untuk mendapatkannya.Bukan itu sahaja, tip dan teknik dalam bisnes juga banyak dikongsikan dalam laman web tersebut. Pendek kata, bagi yang zero pasal bisnes boleh menambahkan ilmu di sini.

Antara peluang perniagaan yang ditawarkan oleh usahawan.com terbahagi kepada 2 iaitu bidang percetakan dan juga makanan.

1. Peluang perniagaan printing


Button Badge butang merupakan model perniagaan yang murah tetapi menguntungkan. Anda boleh mensasarkan prospek seperti sekolah, persatuan, koperasi ataupun organisasi kerajaan
Perniagaan ini boleh dimulakan di mana-mana sahaja termasuk di rumah mahupun di pejabat. Pendek kata ia juga boleh dibawa ke mana-mana termasuk ke festival dan kiosk atau pun
 - pAKEJ PERNIAGAAN CENDERAHATI SILHOUETTE CAMEO CUTTING PLOTTER

Silhouette Cameo merupakan sejenis cutting plotter untuk kegunaan peribadi dan perniagaan. Ia dipasangkan ke terus ke PC anda dengan kabel USB mudah. Walaupun ia bukannya sejenis pencetak ia boleh memotong kertas, vinyl, sticker sehingga 12 “lebar dan 10 kaki panjang. Mesin ini juga mempunyai motor yang tidak berbunyi bising dan berupaya memotong kertas atau sticker yang siap bercetak.
    
- PAKEJ PERNIAGAAN CETAK MUG MUG PRESS
Anda juga tidak perlu menjadi seorang pakar grafik untuk memulakan perniagaan. Anda hanya perlu mencetak sebarang gambar atau design kesukaan dari printer anda, kemudian lekatkan pada mug dan masukkan pada mesin ini. Apabila mencapai masa, ia akan berbunyi dan hasilnya anda nilai sendiri.
Perniagaan ini boleh dimulakan sebagai pendapatan sampingan sahaja. Anda juga tidak perlu meninggalkan pekerjaan tetap untuk memulakan perniagaan semudah ini. Pendek kata, anda mampu menjana pendapatan tambahan tanpa memerlukan kos yang tinggi atau ruang yang besar!
- PAKEJ PERNIGAAN CETAK T-SHIRT
Anda bukan hanya boleh mencetak T-shirt sahaja, cetakan juga boleh dibuat pada beg, mousepad, jigsaw puzzle, tile, pillow dan pelbagai cenderahati yang lain
- PAKEJ PERNIAAGAAN FLASH STAMP
Perniagaan Flash Stamp atau biasanya kita kenali sebagai ‘Cop Perniagaan’ sememangnya mempunyai permintaan yang amat tinggi di pasaran tempatan. Ianya boleh dikatakan perniagaan sepanjang zaman yang melangkaui semua bidang dan golongan, serta memliliki pasarannya yang tersendiri. Kaedah membuatnya yang mudah, kos yang murah dan permintaan pasaran yang tinggi menjadikan Pakej ini satu kewajipan kepada usahawan Printing diluar sana.
Bayangkan hanya dengan modal yang minima beserta alatan Pakej Perniagaan Flash Stamp yang lengkap anda mampu mengaut keuntungan berlipat kali ganda.
- PAKEJ PERNIAGAAN INSTANT BUSSINESS KAD 
Automatic  Business Card Cutter merupakan sejenis mesin automatik yang membolehkan pengguna memotongkad perniagaan menjadi 10 kad perniagaaan berasingan. Dengan Auto Business Card Cutter ini anda boleh menghasilkan kad perniagaan dengan cepat dan mudah mengikut permintaan semasa. Mesin yang kami tawarkan adalah sesuai untuk kedai percetakan yang kecil atau sederhana, kedai fotostat dan sesuai bagi kegunaan korporat.  Ia  boleh memotong 100gsm hingga 350gsm kertas, namun ia tidak boleh memotong kad PVC dan kad plastik lain
- PAKEJ PERNIAAGAAN PVC ID CARD, KAD MATRIKS DLL
Perniagaan PVC ID Card menjanjikan keuntungan yang besar kerana selain daripada PVC ID Card ia boleh dipadankan dengan perniagaan lain seperti button badge, t-shirt dan sebagainya. Apa yang penting dalam perniagaan ini adalah pelanggan. Cari pelanggan yang kerap memerlukan ID Card korporat, sekolah, VIP atau kad diskaun dan lain-lain.
Pakej yang ditawarkan ini merangkumi mesin laminator bersaiz A3, ID Card Square Cutter yang standard, hole puncher, lanyard, card holder, 50 set White PVC ID Card Paper, template grafik & latihan percuma.
Untuk memulakan perniagaan PVC ID Card, anda  juga perlu mempunyai satu set komputer dan pencetak yang menggunakan pigment ink. Memandangkan ID Card seharusnya tahan lama, dakwat pigment digunakan supaya imej atau cetakan tidak akan pudar dengan mudah. Dakwat ini bukan jenis yang berasaskan air maka kalau pun PVC ID Card tersebut basah, ia tidak akan menjejaskan kualiti cetakan.
- PAKEJ PERNIAAGAAN STICKER CUTTING PLOTTER
Zaman sekarang, tiada kereta yang tidak ditampal dengan sticker. Sejak pengeluaran dari kilang lagi kenderaan sudah ditempel dengan pelbagai jenis sticker. Bukan kilang sahaja yang menempelkan  sticker dengan nama pengilang, tetapi ejen penjual atau pengedar juga akan meletakkan sticker di bahagian belakang kenderaan. Sticker bukan sekadar untuk menambah seri, tetapi juga menunjukkan  identiti jenis kenderaan serta sebagai kaedah promosi.
- PAKEJ PERNIAGAAN T-SHIRT DAN CENDERAHATI
Mesin cetak serbaguna ini merupakan satu-satunya penyelesaian berkos rendah bagi anda yang ingin memulakan perniagaan cetakan T-shirt dan pelbagai jenis cenderahati samada secara separuh masa atau sepenuh masa. Dengan bantuan 8 in 1 Combo Heat Press Machine ini, urusan mencetak boleh dilakukan ketika berada di rumah, pejabat, kiosk, ekspo, kolej dan sebagainya. Pendek kata, anda tidak memerlukan ruang yang besar atau tempat yang khusus untuk melakukannya. Jaminan diberi bahawa 8 in 1 Combo Heat Press Machine ini adalah yang terbaik. Kerana ia mampu memberi kawalan digital untuk masa dan suhu serta mempunyai tekanan yang boleh dilaras
2. Peluang perniagaan makanan
Banyak pakej yang ditawarkan oleh usahawan.com berkaitan dengan bisnes makanan. Kesemuanya mempunyai potensi pasaran masing-masing. Anda boleh memilih pakej yang anda sukai dengan modal yang berpatutan. Klik gambar untuk info selanjutnya.








Berminat ? Jika sudah membuat pilihan pakej yang anda mahu, maka bolehlah membuat pesanan ke lokasi cawangan yang berdekatan anda. 
Pejabat Urusan Seremban
No 7-G, Jalan Coco Drive 3, 
Taman Bandar Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan

Hotline: 1-300-888-114
H/P: 013-6063393

Cawangan Shah Alam
No 8-48 G, Blok 8, Ground Floor, 
Jalan Pahat H, 15/H Dataran Otomobil, 
Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor

Tel: 03-55235089
H/P: 012-2414471

Cawangan Johor Bahru
No 41-01, Jalan Pendidikan 3, 
Taman Universiti, 81300 Skudai, 
Johor

Tel: 07-5204034
H/P: 012-6738994

Cawangan Seberang Jaya
No 6, Jalan Todak 5, 
Pusat Bandar Seberang Jaya, 
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tel : 04 – 3838291
H/P : 019-6714844

UNTUK INFO DAN SEBARANG PERTANYAAN BOLEHLAH TERUS MELAYARI LAMAN WEB USAHAWAN.COM .






Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...