Iman meniarap dah



Genap je umur Iman 3 bulan, dia dah mula belajar meniarapkan dirinya. Tapi tak pandai nak angkat tangan lagila. Just meniarap... Pastu mulalah menangis dan terkial2...

sekarang dah terer..hihi... dah pandai ejas tangan.. pantang letak menerap...
hobi sekarang adalah menjerit...kalo hepi menjerit, kalo nak menangis pun mrnjerit dengan sekuatnya...
pastu air liur pun dok meleleh jer...
iman dah pandai main..billa agah dia, dah pandai mengekek ketawa...

rindu iman...

Read more ...

Penyusuan Bayi boleh elak kanser

Breastfeeding is beneficial for both the mother and the child. Not only the mother gets to lower the risk of breast cancer, the child gets to lower the risk of sickness too!

INFO

Bagaimana Mencairkan Susu Perahan yang diBekukan?

  • Rendam dalam semangkuk air atau lalukan di bawah air paip
  • Tuang susu yang telah cair ke dalam botol susu
  • Panaskan susu samaada menggunakan warmer atau rendam dalam semangkuk air suam
  • Elakkan daripada memasak atau menggunakan ketuhar gelombang mikro untuk mencairkan atau memanaskan susu kerana akan menyebabkan kehilangan khasiat susu ibu
  • Selalu periksa suhu susu sebelum memberikan kepada anak

  • Setelah dicairkan, susu mestilah digunakan dalam masa 1 jam dan tidak boleh dibekukan semula=
  • Berapa Lamakah Susu Perahan Boleh disimpan?

    • 3 bulan, (bahagian atas peti sejuk atau freezer)
    • 48- 72 jam, (bahagian bawah peti sejuk)
    • 4 jam, (suhu bilik)


  • all just copy from BF page









    Read more ...

    GIVEAWAY : Duit Saku Dari BBL


    Klik gambar untuk join

    Assalamualaikum & hello there,


    Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

    Tepuk tangan sikit!

    Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

    Hadiah duit saku dari BBL

    Duit saku RM30 
    untuk 1 orang pemenang

    Duit saku RM20 
    untuk 1 orang pemenang


    Duit saku RM10 
    untuk 2 orang pemenang

    Duit saku RM5 
    untuk 4 orang pemenang

    Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

    1. Add BBL di


    Follow blog

    LIKE fan page

    Add Google+

    Add Twitter

    Add  Instagram

    2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

    3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


    Cara nak paste code dalam entri


    4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

    Tu saja. Senang sangat kan.

    Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

    Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


    BBL ~ Cepat submit link URL korang
    o\( ̄ρ ̄)/o

    Sekian terima kasih & selamat hari raya

    Read more ...

    GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

    GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

    JOM MERIAHKAN SEGMEN 
    KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT

    DETAIL SEGMEN

    ** 19 PEMENANG DI CARI

    ** MULA : 21 OKTOBER 2015
    ** TAMAT : 31 OKTOBER 2015
    GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally,  Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.
    HADIAH-HADIAH UNTUK PEMENANG

    Moga2 ada rezeki Iman di GA ni...
    Read more ...

    Cucuk 3 bulan dah..

    Hihi.. gambar blurr... malu nak snap pic..cepat2 jer amik.. sbb tu gegar.. hehe

    Iman cucuk 3 bulan.. sebenanrnya dah pergi klinik desa last week tapi nurse tak cucuk..stok ubat kat sana tak cukup... dia taknak bagi untuk yang baby luar kawasan. Iman kan anak Pekan.. bukan Chini Timur..

    So, Selasa baru ni pergi KKIA Pekan just untuk cucuk jer. Takyah timbang dan ukurlilit kepala. Berat 3 bulan = 5.4kg

    Iman demam hari cucuk tu. Sian Iman... pasni hari cucuk Iman kena amik cutila...
    Nak jaga dia...
    Read more ...

    Teruk betul penapis aircond

    Jumaat lepas, time tengahari kan rehat panjang... so, ambil peluang untuk buat apa yang sepatutnya. Antaranya servis aircond kereta.Pergi kat kedai uncle ni.. deret dengan Maybank Pekan. Member dah pergi situ. SO far uncle tu ok.. mean tak tipu2la...

    Servis aircond yang tak pernah saya buat rasanya sejak beli viva tu. Maksudnya dah dekat 8 tahun :)Memang tak sejukla kan air cond saya. hehe... pasang no 3 pun macam angin jer lebih.

    Uncle tu test2 dan mengeluarkan penapis aircond. Ha!!! Tengok tu... punyalah berhabuk.. padanlah tak sejuk lansung kan...


    Teruk kan...

    Uncle tu kata tak perlu tambah gas sebab ok lagi... Kos tukar penapis ni RM25...
    lepas tu barulah terasa sikit sejuknya tu...

    Entri yang ringkas sahaja sekarang sebab idea menulis tu ada cuma malas jer.


    Read more ...

    Tempah Bantal kekabu untuk Iman


    Order untuk Iman.

    Bantal karipap saiz besar dari newborn
    Bantal baby (Sesuai untuk setahun ke bawah)
    Bantal Kanak2.(Besar sikit dari bantal baby tu.)

    Total RM53

    Kesimpulan : sangat berpuas hati dengan jahitan yang kemas. Sarung boleh buka dan dibasuh kecuali bantal karipap tu.

    Siapa yang nak order bolehlah ke fb Nirhana Che Nan ni

    Boleh order set tilam kekabu, set bakul mahupun toto quilt...
    Yang penting banyak pilihan design fabrik... konpem puas hati punya...

    Read more ...

    FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


    klik banner untuk join
    FUYOOO !!! GIVEAWAY 
    by Mama Darwiish
    Hadiah  :
    1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
    1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
    1x Mini MP3
    1x Neesya Serum
    1x Cash RM50
    Tempoh :
    28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
    Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
    Syarat-syarat :
    1. Blogger yang beralamat di malaysia
    2. Wajib mempunyai akaun instagram
    3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
    4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
    5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
    6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini
    Pemilihan pemenang :
    1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
    2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
    3. Pemenang akan dihubungi melalui email

    Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/ Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino

    Like Page Penaja :
    Mama Darwiish
    SuperMom With SuperKids
    Blog Uncle Zuan
    MrsPuexDotBlogspotDotCom
    Gloxina17
    Acacia Beauty Care HQ
    Qyra Beauty Care

    Follow Instagram :
    Read more ...

    Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


    Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
    Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
    Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
    Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
    Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


    1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

    2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

    Follow Blog
    Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

    Follow Instagram
    Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

    Follow Twitter


    Follow Google+


    Masukkan Dalam Bloglist
    Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

    Fanpage

    Nurfuzie.com
    Along Maisuri
    Shad
    Ejulz
    Farprettybylh
    Kawaidesu Concept
    Sayidah Napisah
    Emy Amelia
    Carehappytips
    Jeragat LESS? Seronok
    Follow
    Cahaya Farah
    Irrayan

    3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

    Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

    Read more ...

    Hilangkan eyebag dalam masa 3 minit dengan Instantly Ageless


    Instantly Ageless

    website official : www.ageless.com

    Instantly Ageless merupakan krim mikro anti kedut yang bertindakbalas dengan pantas dan berkesan untuk mengurangkan tanda-tanda penuaan. Ianya berkesan mengurangkan kedutan, garis-garis halus, liang, dan keadaan bengkak di bawah mata dalam masa 1 HINGGA 3 MINIT SAHAJA!

    Instantly Ageless mampu bertahan 8-10 jam sekali pakai. Bayangkan anda boleh kelihatan sepuluh tahun lebih muda dalam masa kurang dari 3 minit! dengan harga yang murah!
    Dengan formula bebas minyak, ia mengandungi peptida yang dipanggil Argireline, ia boleh dipakai dengan atau tanpa makeup. Ianya sama seperti botox tetapi tanpa jarum. Gunakan bersama serum LUMINESCE untuk kesan jangkamasa yang panjang.

    Bahan bahan:
    Air (Aqua), Sodium Silicate, Magnesium Aluminum Silicate, Acetyl Hexapeptide-8 (Argireline), Phenoxyethanol, Ethylexylglycerin, Yellow 5 (Cl 19140), Red 40 (Cl16035).

    Instantly Ageless juga di sahkan Halal.



    Dan juga ianya telah mendapat kelulusan dari KKM



    Cara penggunaan Instantly Ageless:
    1. Cuci muka
    2. Moisturize dan biarkan ianya kering
    3. Sapukan foundation yang berasaskan cecair (foundation yang berasasakan air lagi bagus dari yang berasaskan minyak)
    4. Letakkan Instantly Ageless. Ingat, hanya tapkan sahaja dan biarkan ianya lembab.
    5. Tunggu sebaik baiknya 7-10 minit.
    6. selepas eybags/kedutan anda hilang, gunakan make-up yang selebihnya (make-up berasaskan serbuk dan kering digunakan pada lapisan terakhir)
    TESTIMONI





    Ada yang berminat untuk mencuba?

    Harga:

    1 sachet = RM13

    5 sachets = RM50
    1 box (50 sachets) = RM220 <-- color="#ff0000" font="" nbsp="">penjimatan hebat!


    harga TERMASUK PENGHANTARAN!

    boleh mesej or wasap 0129398584 (Lin) kalau nak mencuba yer...




    Read more ...

    Barang Zalora dan Lazada dah sampai



    Pineng cable data n charge

    Cable beli kat Lazada. Ada 2 barang tapi delivery half... Se lagi beli bengkung :)
    Tak sampai lagi...Sejak mycybersale aritu jari ni duk klik2 jer barang kat Lazada tu. 
    Masa mycybersale tu beli rak buku murah tapi sangat puas hati bila dah pasang.

    Dunia tanpa sempadan. Segalanya di hujung jari sahaja.

    Read more ...

    Tenang hati tengok Iman senyum

    Anak saham akhirat kita..
    Anaklah permata hati ibu dan ayah
    Anak pengukuh kaish sayang suami isteri.
    Anak penghibur suka dan duka.

    Anakku Iman....

    Bulat mata Iman. Geram tengok dia... 
    Ibu manalah yang tak sayang anak kan...
    Susah payah mengandungkan dia sehingga melahirkan dia.

    Iman dan pandai pegang barang. Capai barang. Perkembangan yang sempurna. Alhamdulillah...

    Read more ...

    Order kat Zalora guna voucher free


    Tara.. order purse/clutch ni kat Zalora

    Voucher free Zalora bagi sebab collaboration dengan diorang.
    Entri tip tudung tu yang saya buat khas untuk Zalora

    ALhamdulillah... shopping free.

    Al kisahnya tak baca pasal tnc voucher ni. Beria cari harga barang cukup2 rm100... Ada 4 item mula2 dalam chart tu tapi last2 tinggal satu jer. Sebabnya???

    Voucher valid harga asal bukan yang lepas diskaun..huhu...
    pastu ada shipping lagi kalau item bawah rm75

    Takpela...janji dapat barang free..haha


    Read more ...

    Review barang Nile.com.my

    Kalau semalam entri pasla Lazada, Sekarang nak review shopping barang kat nile.com.my pulak
    Shopping online memang best. Tambah2 biila klik yang ada sama naik join barang. Join barang ni boleh menjimatkan kos pos. Sharing2 jer kalau ada. takdelah rasa rugi sangat kan.
    Dah biasa membeli kat nile ni sebab barang dia cute2 dan cantik! Paling penting harganya murah :) Servis nile memang terbaik! Arini kita order, esoknya dah dapat barang tau!

    Kali ni saya dan ofis mate beli barang kat bawah ni :

    Ada sling bag color brown. Cantik...
    Code MBJ79342

    Toothbrush holder yang burung tu.
    Code CIX39488

    Tempat isi 'anak' hehe yang tinggi tu. berlipat. Agak besar saiznya
    Code CML66361 

    Kalau perasan ada necklace comel kat beg tu
    Code WABN71266


    Tara.. ni yang saya punya. Kotak storage! Saya memnag suka benda yang macam ni. Murah jer. RM14.90 untuk dua kotak tu. Hajat hati nak isi kain baju Iman dalam tu bila travel mena balik kampung :) 
    Code CML37857

    Kesimpulannya, shopping di nile ni memang sangat best. Harga murah sesangat. Pakaian pun murah tau. Dah ramai blogger yang beli. Saya buat review ni secara percuma jer tau. Bukan berbayar pun...hihi...
    nak sharing dengan korang website yang best...

    Read more ...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...