Rezeki cincin silver 925 original





Rezeki anak... alhamdulillah... bisnes cincin silver yang saya buat ni mendapat perhatian penggemar2 cincin silver. Feedback yang diberikan jugak amat memberansangkan.. Rata2 berpuas hati dengan kualiti dan design yang mereka beli. Selain cincin, saya juga sedang giat untuk mempromosikan bisnes baju kurung/dress/baju melayu/jubah yang memang saya dah buat dari tahun lepas lagi... Harap2 ada rezeki di situ.. amin ya rabbal alamin...
Dalam debaran menantikan kehadiran anak sulung kami... hihi

Berminat jugak??
Hehe.. meh wassap saya 0129398584

Read more ...

Cukup 36 minggu hamil

Semalam check up 36 minggu. Scan sekali...
Alhamdulillha.. baby dalam keadaan posisi yang sepatutnya. Berat baby pun dah 2.8kg sekarang. Tiada masalah apa2. 
Tapi, ibu dia pulak yang bermasalah..
Masalah air kencing kotor..huhu
Dah jadi makin kotor.

Ini semua sebab tak makan ubat yang doktor bagila ni... Kata doktor kalau makan tak ikut prosedur pun kuman akan jadi makin banyak. Nak nangis rasa. Patutla sakit kat bawah abdomen tu.

HB dah naik... alhamdulillah...

Sedang mennati kehadiran baby sulung yang saya pun tak tahu apakah jantinanya.. Scan memang tak nampak...



Read more ...

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan


EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Read more ...

Rezeki awal Jun dari Takaful Malaysia


Alhamdulillah... dapat jugak.. rezeki anak...

Tiap tahun memang Takaful akan bagi cek ni. cuma nilai akan berkurangan sebab nilai kereta akan susut...

Appun nilainya yang penting siapa nak bagi duit free ni kan...



Read more ...

DAH SAMPAI BARANG IDAMAN

Akhirnya sampai jugak barang yang saya order last week...
Memang snagat memerlukan tambahan kalau travel. Al maklumlah bateri enset ni memang cepat giler akan kong. Kalau on data lagila cepat.. takdan tengahari dah habis bateri.
Saya dahla bisnes woman kan... mana leh hp takde bateri.. huhu


inilah bendanya... suker.... ekslusif kan cable tu...

Powerbank memudahkan kerja dan urusan saya di luar. Ada yang berminat?
hehe


Read more ...

Sihat dan lansing dengan Set NR


Bukan iklan berbayar yer.
Saja nak share pasal set NR ni...

saya baca testi semuanya berkesan untuk menurunkan berat badan selepas bersalin. Member2 saya pun pakai. So, kalau orang terdekat pun berkesan, kira percayala kan.

JOm kita kenal apa yang ada dalam set NR ni. Seperti yang kita sedia maklum, set NR ni ada 6 item kesemuanya :

1. Tablet Phyto Natal (90 tablet)
 
Phyto Natal di dalam Set Bersalin NR berfungsi untuk menurunkan berat badan yang berlebihan. Ia juga bertindak menguatkan tubuh di samping melawaskan pembuangan air besar

2. Akar herbanika (10 uncang)
Akar herbanika di dalam Set Bersalin NR  bertindak menambah khasiat pemakanan dan menyegarkan anggota badan ibu yang baru bersalin. 
1 pek Akar Herbanika di rendam dalam 1 teko air panas yang mendidih dapat digunakan semula untuk tempoh 3 hari.Air ini juga boleh dicampur dengan madu untuk menambah keharuman, rasa dan khasiatnya.


3. Herbanika lulur (100gm)

Set Bersalin NR lengkap dengan lulur yang bertindak menyental daki dan kulit yang kehitaman dan kasar semasa mengandung.
Anggaran penggunaanya antara 1-2 sudu besar penuh.Lulur ini di gunakan satu kali seminggu dan boleh di gunakan semalam 1 bulan.

4. Herbanika barut (60gm)
Krim barut di dalam Set Bersalin NR  ini disapu disekeliling perut dan pinggang untuk meleper dan memperkemaskan perut yang menggeleber selepas bersalin.

Ia juga menguatkan semula otot-otot perut dan pinggul yang kendur ketika menampung bayi di dalam kandungan.Gunakan herbanika barut Set Bersalin NR  ini 2 kali sehari sebelum memakai bengkung

5. Minyak herbanika (100ml)
Minyak herbanika disediakan di dalam Set Bersalin NR  untuk membantu menguatkan otot perut dan buah dada, mengurangkan kesan regangan atau pecah-pecah di kulit semasa mengandung.
Ia juga melancarkan peredaran darah disamping memastikan badan ibu yang baru bersalin sentiasa hangat.

6. Uncang cuci (10 pek uncang)
Luka jahitan elok di cuci dengan Uncang Cuci NR .Ia bertindak seperti antiseptik untuk mengelakkan kuman yang boleh menyebabkan jangkitan.
Ia juga di buat mandian yang berfungsi menyegar dan menghilangkan bau badan semasa berpantang.Pek 10 uncang ini tahan untuk penggunaan selama 1 bulan.

Menarik kan??? saya memang bercadang untuk menggunakan set NR ni masa berpantang nanti. Macam best jer... nantikan testimonial dari saya pulak yer....

Selain tu, sesiapa yang berminat untuk membeli set NR dengan saya pun boleh. Sebab saya agen produk kecantikan dan set bersalin. Macam2 saya jual...Itu next entry yer...






Read more ...

Cerita tentang 8 bulan kehamilan

Alhamdulillah...

Saya berjaya mengharungi fasa-fasa kehamilan sehingga ke minggu 35 dah sekarang. Usia kandungan saya dah 8 bulan lebih... seminggu lagi cukuplah 9 bulan kandungan.
Best moment bila baby selalu bergeran berpusing2... Baby saya ni malam2 amatlah aktif. Aktif bila lapar. Tendang2 kuat gitu... protes ibu tak bagi makan lagi. hehe...
Suka bercakap dengan baby bila bangun tidur... kejutkan dia sekali... Buat aktiviti bersama2...bestttt....

Tapi, memnag tak larat sangat dha nak jalan jauh2... nak berdiri lama2... macam sesak nafas pun ada. Normal bila dah 8 bulan lebih... baby dah besar...
Harap2 baby sihat2 jer yer nak...

Dalam menghitung nak dapat baby, bulan Ramadhan pun tak lama dah nak menjengah kita.
Bulan yang penuh kerahmatan...

Doakan saya yer sahabat..juga baby saya...
Read more ...

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

klik banner untuk join

Tempoh Giveaway berlansung selama 3 Minggu 3 hari

2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm)




Read more ...

Beli powerbank Pineng lagi

Akhirnya...saya memejamkan mata jugak membeli powerbank yang lain.
Pernah beli masa awal2 kemunculan powerbank. Mahal lagi masa tu..
Beli kat thefaizibrahim. Memang berbaloi2... original Pineng.

Tapi adik saya mintak tukar pulak. Saya bagila yang saya tu kat dia dan guna yang 10k Mah. Tak best saya rasa masa tu sebabnya yang saya punya 11,200mAH...

Beli kat Lazada yang 20k Mah namun ada kisah disebaliknya... Tak dan nak cerita kat blog ni lagi...
Dahlah salah penghantaran pastu powerbank yang ciplak pulak tu! Memang tak puas hati lansung! Guna tak sampai seminggu pun... Serik dha nak beli kat Lazada barang macam tu.

Akhirnya saya beli dengan ThefaizIbrahim jugak powerbank. Ikutkan survey harga mahal sikit rm5 pastu ada kos penghantaran tetapi sebab malas nak merenyah order jerla online. Lebih senang dan mudah kan. Tunggu jerla barang sampai kat pintu rumah.... Mahal sikit takpe janji kualiti dan dipercayai.

Kali ni saya beli yang 10k mah jer sebab yang ni ringan nak dibandingkan dengan 20k mah tu. Lagipun color dia superb mengancam!!! Tak sabar nak tunggu powerbank.... hehe
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...