Idea perniaagaan dari Usahawan.com

Perniagaan meruapakan salah satu cabang untuk menambah pendapatan pada masa kini. Konsep perniagaan juga sangatlah meluas tambahan lagi dengan adanya internet. Bisnes secara online memang menjadi trend pada zaman sekarang. 

Untuk sesiapa yang ada keinginan untuk berniaga tetapi masih buntu untuk berniaga apa, jom terjah laman web usahawan.com untuk mendapat idea bisnes. Mungkin salah satu darinya akan menarik minat anda sekaligus anda boleh mengeluarkan modal untuk peralatan tanpa perlu memikirkan di mana dan bagaimana untuk mendapatkannya.Bukan itu sahaja, tip dan teknik dalam bisnes juga banyak dikongsikan dalam laman web tersebut. Pendek kata, bagi yang zero pasal bisnes boleh menambahkan ilmu di sini.

Antara peluang perniagaan yang ditawarkan oleh usahawan.com terbahagi kepada 2 iaitu bidang percetakan dan juga makanan.

1. Peluang perniagaan printing


Button Badge butang merupakan model perniagaan yang murah tetapi menguntungkan. Anda boleh mensasarkan prospek seperti sekolah, persatuan, koperasi ataupun organisasi kerajaan
Perniagaan ini boleh dimulakan di mana-mana sahaja termasuk di rumah mahupun di pejabat. Pendek kata ia juga boleh dibawa ke mana-mana termasuk ke festival dan kiosk atau pun
 - pAKEJ PERNIAGAAN CENDERAHATI SILHOUETTE CAMEO CUTTING PLOTTER

Silhouette Cameo merupakan sejenis cutting plotter untuk kegunaan peribadi dan perniagaan. Ia dipasangkan ke terus ke PC anda dengan kabel USB mudah. Walaupun ia bukannya sejenis pencetak ia boleh memotong kertas, vinyl, sticker sehingga 12 “lebar dan 10 kaki panjang. Mesin ini juga mempunyai motor yang tidak berbunyi bising dan berupaya memotong kertas atau sticker yang siap bercetak.
    
- PAKEJ PERNIAGAAN CETAK MUG MUG PRESS
Anda juga tidak perlu menjadi seorang pakar grafik untuk memulakan perniagaan. Anda hanya perlu mencetak sebarang gambar atau design kesukaan dari printer anda, kemudian lekatkan pada mug dan masukkan pada mesin ini. Apabila mencapai masa, ia akan berbunyi dan hasilnya anda nilai sendiri.
Perniagaan ini boleh dimulakan sebagai pendapatan sampingan sahaja. Anda juga tidak perlu meninggalkan pekerjaan tetap untuk memulakan perniagaan semudah ini. Pendek kata, anda mampu menjana pendapatan tambahan tanpa memerlukan kos yang tinggi atau ruang yang besar!
- PAKEJ PERNIGAAN CETAK T-SHIRT
Anda bukan hanya boleh mencetak T-shirt sahaja, cetakan juga boleh dibuat pada beg, mousepad, jigsaw puzzle, tile, pillow dan pelbagai cenderahati yang lain
- PAKEJ PERNIAAGAAN FLASH STAMP
Perniagaan Flash Stamp atau biasanya kita kenali sebagai ‘Cop Perniagaan’ sememangnya mempunyai permintaan yang amat tinggi di pasaran tempatan. Ianya boleh dikatakan perniagaan sepanjang zaman yang melangkaui semua bidang dan golongan, serta memliliki pasarannya yang tersendiri. Kaedah membuatnya yang mudah, kos yang murah dan permintaan pasaran yang tinggi menjadikan Pakej ini satu kewajipan kepada usahawan Printing diluar sana.
Bayangkan hanya dengan modal yang minima beserta alatan Pakej Perniagaan Flash Stamp yang lengkap anda mampu mengaut keuntungan berlipat kali ganda.
- PAKEJ PERNIAGAAN INSTANT BUSSINESS KAD 
Automatic  Business Card Cutter merupakan sejenis mesin automatik yang membolehkan pengguna memotongkad perniagaan menjadi 10 kad perniagaaan berasingan. Dengan Auto Business Card Cutter ini anda boleh menghasilkan kad perniagaan dengan cepat dan mudah mengikut permintaan semasa. Mesin yang kami tawarkan adalah sesuai untuk kedai percetakan yang kecil atau sederhana, kedai fotostat dan sesuai bagi kegunaan korporat.  Ia  boleh memotong 100gsm hingga 350gsm kertas, namun ia tidak boleh memotong kad PVC dan kad plastik lain
- PAKEJ PERNIAAGAAN PVC ID CARD, KAD MATRIKS DLL
Perniagaan PVC ID Card menjanjikan keuntungan yang besar kerana selain daripada PVC ID Card ia boleh dipadankan dengan perniagaan lain seperti button badge, t-shirt dan sebagainya. Apa yang penting dalam perniagaan ini adalah pelanggan. Cari pelanggan yang kerap memerlukan ID Card korporat, sekolah, VIP atau kad diskaun dan lain-lain.
Pakej yang ditawarkan ini merangkumi mesin laminator bersaiz A3, ID Card Square Cutter yang standard, hole puncher, lanyard, card holder, 50 set White PVC ID Card Paper, template grafik & latihan percuma.
Untuk memulakan perniagaan PVC ID Card, anda  juga perlu mempunyai satu set komputer dan pencetak yang menggunakan pigment ink. Memandangkan ID Card seharusnya tahan lama, dakwat pigment digunakan supaya imej atau cetakan tidak akan pudar dengan mudah. Dakwat ini bukan jenis yang berasaskan air maka kalau pun PVC ID Card tersebut basah, ia tidak akan menjejaskan kualiti cetakan.
- PAKEJ PERNIAAGAAN STICKER CUTTING PLOTTER
Zaman sekarang, tiada kereta yang tidak ditampal dengan sticker. Sejak pengeluaran dari kilang lagi kenderaan sudah ditempel dengan pelbagai jenis sticker. Bukan kilang sahaja yang menempelkan  sticker dengan nama pengilang, tetapi ejen penjual atau pengedar juga akan meletakkan sticker di bahagian belakang kenderaan. Sticker bukan sekadar untuk menambah seri, tetapi juga menunjukkan  identiti jenis kenderaan serta sebagai kaedah promosi.
- PAKEJ PERNIAGAAN T-SHIRT DAN CENDERAHATI
Mesin cetak serbaguna ini merupakan satu-satunya penyelesaian berkos rendah bagi anda yang ingin memulakan perniagaan cetakan T-shirt dan pelbagai jenis cenderahati samada secara separuh masa atau sepenuh masa. Dengan bantuan 8 in 1 Combo Heat Press Machine ini, urusan mencetak boleh dilakukan ketika berada di rumah, pejabat, kiosk, ekspo, kolej dan sebagainya. Pendek kata, anda tidak memerlukan ruang yang besar atau tempat yang khusus untuk melakukannya. Jaminan diberi bahawa 8 in 1 Combo Heat Press Machine ini adalah yang terbaik. Kerana ia mampu memberi kawalan digital untuk masa dan suhu serta mempunyai tekanan yang boleh dilaras
2. Peluang perniagaan makanan
Banyak pakej yang ditawarkan oleh usahawan.com berkaitan dengan bisnes makanan. Kesemuanya mempunyai potensi pasaran masing-masing. Anda boleh memilih pakej yang anda sukai dengan modal yang berpatutan. Klik gambar untuk info selanjutnya.








Berminat ? Jika sudah membuat pilihan pakej yang anda mahu, maka bolehlah membuat pesanan ke lokasi cawangan yang berdekatan anda. 
Pejabat Urusan Seremban
No 7-G, Jalan Coco Drive 3, 
Taman Bandar Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan

Hotline: 1-300-888-114
H/P: 013-6063393

Cawangan Shah Alam
No 8-48 G, Blok 8, Ground Floor, 
Jalan Pahat H, 15/H Dataran Otomobil, 
Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor

Tel: 03-55235089
H/P: 012-2414471

Cawangan Johor Bahru
No 41-01, Jalan Pendidikan 3, 
Taman Universiti, 81300 Skudai, 
Johor

Tel: 07-5204034
H/P: 012-6738994

Cawangan Seberang Jaya
No 6, Jalan Todak 5, 
Pusat Bandar Seberang Jaya, 
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tel : 04 – 3838291
H/P : 019-6714844

UNTUK INFO DAN SEBARANG PERTANYAAN BOLEHLAH TERUS MELAYARI LAMAN WEB USAHAWAN.COM .






4 comments:

  1. Banyak sungguh cabang perniagaan yang boleh dijana pendapatan kan....

    ReplyDelete
  2. macam2 dah bisnes skrg ni, kena cubalah kan

    ReplyDelete
  3. menarik sgt ni.
    kalau la ada modal dan masa mesti aida join mana-mana ni.
    mau terjah la jap :)

    ReplyDelete
  4. saya nak join ... boleh tau modal x..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...