Pendapat pasal group whatsup dan henfon canggih

Zaman sekarang zaman teknologi. Masing2 ada henfon yang canggih.
Bila dah ada henfon tu pendek kata masa untuk bersama family agak kurang.. Apa taknya tangan 24jam nak pegang henfon jer. Layan whatsup group yang macam2 tu.

Macam saya, memanglah ada group whatsup ofis, kawan sekolah, saudara belah saya, saudara belah suami.
Tapi, saya bukan jenis yang chat. Suka memerhati jer. Bukan sombong tapi saya rasa lagi banyak perkara lain yang lebih penting...hehe

Lagipun kan usahawan on9... lebih bermakna kalau saya promote bisnes kat social media..
Kadang2 sembang dalam whatsup tu agak merapu... saya malas nak menyelitkan diri..

Saya bukan anti social tapi menyatakan pendapat saya pasal whatsup group ni. Saya lebih suka yang ada info. Nak menyembang2 tu lagi best kalau berdepan kot. Yang dah berkahwin jangan lupa diri pulak... nanti boleh mencetuskan pergaduhan dan salah faham pada pasangan.

Kalau kat rumah pun nak berkepit dengan henfon jer apa cerita kan...sepatutnya meluangkan masa dengan pasangan dan anak2. Inilah yang terjadi zaman sekarang. Tambah2 kalau jenis yang kaki game tu. 

So, beringatlah semua...Jangan sampai gadjet mempengaruhi kehidupan harian anda.

1 comment:

  1. btul2 tu..husband kaki game ... bile nk stop susah.. then nyonya buat xtau je.. biar die rse boring sendiri ngan kehidupan game die.. pastu lame tu.. baru die sedar bahawa die byk ketinggalan dunia nyata .. terutama anak hehehhehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...