DIY Barut dan bedung baby sulung

Pada mulanya niat di hati nak beli jer dan tempah kat orang.
Pastu entahlah macam mana terdetik nak beli kain flannel sendiri untuk buat bedung dan barut.
Beli 4 meter kain flannel plain dan 2 meter kain flannel yang bercorak (lain2 corak)

Harga RM6.50/Meter untuk yang putih dan RM7.00/Meter untuk yang bercorak. Beli kat kedai kain kat Pekan jer... kedai india... Malas nak g bandar Kuantan.

Saya siap beli tali untuk barut tu sekali. Segulung baru RM2

sori takdan nak snap gambar kain2 yang dibeli tu.

Ada satu jer gambar masa tengah gunting. Itu adik ipar saya. Bukan saya.


Ni barut lebihan daripada buat bedung.

Tak ingat dapat berapa helai kesemuanya. Sekarang ni saya hantar upah jahit tepi dan jahit tali. Bukan taknak buat sendiri tapinya mesin jahit kat rumah tu tak berapa nak okey. Nanti tension pulak...chewah..alasan...
Nanti saya dah ambil, saya update semula yer.

1 comment:

  1. mcm dpt idea je nak buat sendiri jugak la nanti hehehe.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...