Pengalaman Minum Air Gula Masa Mengandung

Dek berat yang naik sampai 2.8 kg baru ni, akhirnya....
rasalah minum air gula yang best tu...Malam tu jam 12 tghmalam dah kena puasa sehingga selesai semuanya.

Seawal jam 8pg saya dah terpacak tunggu turn nk check dsb.
Macam biasalah... kena kencing dulu pastu amik darah...
Sakitlah jugak kena cucuk tu.
Pastu bermulalah episod yang tak semua orang merasainya.

Meh minum air gula. hehe... kena minum kat bilik penyusuan ibu. Masa tu ada 4 orang yang seangkatan dengan saya yang turut sama merasai pengalaman minum air gula tu.

Tapi kan takde pun nurse yang pantau... Huhu..kalolah tidak, saya dah buang separuh dalam sinki..hihi.. Nak tahu banyak mana kena minum?

sumber : google

Lebih kurang macam ni la gelas tu.. yang biasa tu. Tak snap gambar masa tu sebab hp pada encik asben. Dia kat luar jer... Saya minum berterusan.. seklai jer berhenti jap amik nafas. Pahtu rasa nak muntah balik sebab manis gilerla...uishhh...Mujur tak keluar smula jer. Alhamdulillah selesai sesi..tunggu 2 jam pulak nak amik darah sekali lagi untuk result. Masa tu lapar toksah katala... dengan peningnya.. mujurlah ada encik asben yang memahami dan rajin melayan kerenah bini yang macam2 ni. luv u la abg...

Tu jerla kisah minum air gula.. bersyukur dapat mengharungi minum air gula walaupun dalam keadaan ntahla nak cakap apa. So, kena dietla pasni.

Okeyla... minum air gula itu tak best tau..
So, diet n diet...

Kenapa kena minum air gula? sebab berat naik banyak sangat..so nk detect ada kencing manis ke tak..risiko anak besar kalo ada kencing manis ni...

macam cerita takde kesudahan..hehe...



2 comments:

  1. benci lah kalau kene minum air gula... rasanya mesti akan dtg ni kene minum lagi...nanges...

    ReplyDelete
  2. Salam Lin...bertabah la yer.Kak atie tak pernmah alami pengalaman minum air gula ni... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...