Rezeki Nak Kahwin :)

Alhamdulillah..

Rezeki raya.. rezeki nak kahwin.. :)
Menang voucher emas RM100 daripada MY DIAMOND...Boleyla kan tambah2 beli barang kemas.. hehe...betul la orang kata.. nak kahwin ni insya Allah ada rezeki..

Terima kasih pada pihak penganjur sebab buat GA yang best ni...

Eureka Seven...TQ yer



Read more ...

Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk


Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]

HADIAH-HADIAH AWESOME :-
TOPUP RM 5 - 6 PEMENANG
TOPUP RM 10 - 2 PEMENANG
PASHMINA - 3 PEMENANG
**Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta**

Tarikh Tamat :- 01.08.2014
Read more ...

Segmen Topup Raya by Dunia Zumal


Tarikh tutup Raya Kedua
Tarikh umum pemenang Raya Kelima 
(dipilih berdasar random.org)

Hadiah
1) Topup RM 10 x 1 pemenang
2) Topup RM 5 x 4 pemenang

Read more ...

Berbuka di padang MPK

Dah jadi kebiasaan kot... setipa kali bulan puasa mesti nak berbuka kat padang walaupun sehari :)
Kalau tak pergi sekali macam tak best jer rasa..

Kebetulan adik yang kat Tampin balik nak bebuka puasa dengan ma abah..jadi, dia ajakla kitorang pergi sana...Tak sempat nak masak pun sebab ma buat kuih untuk jual kat bazar Ramadhan. 
Dalam pukul 4 petang bertolak dari rumah. Sampai Kuantan terus ke Cowboy beli barang2 keperluan.
Dalam jam 6 petang camtu gerak ke padang tapi terus jammed! Nak cari parking punyalah sekian tau.
Pusing dari Jalan Bkt Ubi melalui taman kerang pastu ke Wisma masuk kat Shahzan Inn tu amik masa sejam lebey tau! Padahal dalam 15 min tak sampai pusingan tu. Akhirnya abah dapat parking kat dalam kawasan bangunan apa ntah. Tak pasti pulak. Memang penuh kawasan padang aritu. Ruang sempit jer untuk jalan antara family.










Read more ...

"BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA

Sticky post ni....


BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA


Rara Farhana menjemput anda semua untuk join Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana! Pelbagai hadiah yang awesome lagi best menanti anda! Jom kita ramai-ramai join bagi memeriahkan lagi giveaway ini. Tekan banner di atas untuk joinnnn :D

TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 20 JULY 2014

Birthday Wish To Rara Farhana:

Wishing u a day soft as silk…..
white as milk…..
sweet as honey&full of money.
may all ur dreams come true….
HAPPY BIRTH DAY

Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana ini ditaja khas oleh Anisyamir Leejo, ANa Ahmad, Fatin Umira, Ismah, Keyranazleen, Sya Nissa dan Syaz. Terima kasih kepada semua penaja. Semoga dimurahkan rezeki anda semua :) 

Senarai Hadiah Gempak2!

1.  Cash RM100 x 1
2.  Cash RM50 x 1
3.  Cash RM30 x 1
4.  Tribal Blouse x 1
5.  Perla Coffee RM55 x 1 
6.  K-Colly Sweet17 x 1 
7.  Custommade T-shirt Geek x 1 
8.  Tribal Peplum x 1 
9.  Printed Wideshawl x 1 
10.  Blogger Card x 5 
11.  2pcs Shisheido Mask x 1 
12.  Mini Notebook x 1 
13.  Topup RM5 x 9 
Read more ...

Album Pixajoy yang best

Very good!! servis sangat tiptop...Dalam masa 3 hari dah dapat album ni. Memang saya sangat teruja tau..
Album tunang... Beli masa ada deal aritu kat livingsocial... Daripada harga RM69 cuma bayar RM10 sahaja! Pastu kos pos RM8 bila dah complete order...
Untuk yang takde kemahiran mengedit pun jangan risaula... sebab pixajoy memang sediakan software untuk edit gambar2 kita tu. Pixajoy Editor...
Singgah ke Pixajoy website untuk tengok semua...


Tak boley nak rotate... hehe.. terbalik kot... kotak/bekas album tu..


Antara kandungan page dalam tu...


Puas hati sangat2... suker2...hehe

Ada satu lagi album nak kena buat ni... tunggu mood nak mendesign dan mengedit tu sampai...



Read more ...

Selepas cuti lama

Macam biasa.. setiap hari Jumaat saya balik kampung..
Cuti Sabtu dan Ahad kan...
Isnin saya ambil cuti saja2..Masa apply tu tak perasan pun yang Hari Selasa tu cuti NUzul Quran..
Bertambah lagi cuti saya... Jadi 4 hari..
Hari ini start kerja semula... Oh lemau! Liat sangat nak bangun pagi...

Entri pendek untuk sajian sahabat...
Mood cuti masih belum pudar...

Mood raya pun takde..
yang sekarang mood nak kahwen :)
Gatalnyer rasa...
Rezeki jangan ditolak kata orang kan... Apakah kisah di sebalik rezeki ni... hehe... Rahsia...

Read more ...

Cabaran Duit Raya Aidilfitri 2014 DENAIHATI

Cabaran Duit Raya 2014

Korang nak duit raya tak?

Peluang ni tau...

Untuk yang masih samar2 lagi, klik jer banner kat atas tu untuk ke blog penganjur..

Ada caranya nak duit raya tu..
Hanya komen jer kat entri dengan komen yang bersesuaian.
Pemenang akan dipilih setiap minggu..

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, klik banner kat atas ataupun kat side bar blog ni yer...
Read more ...

JOM BUAT ALBUM DI PIXAJOY




Semalam saya telah order photobook dari Pixajoy ni... Beli kat livingsocial voucher RM10.. Harga asal RM69 tau... Saja nak mencuba...


Untuk pengetahuan, pixajoy ni adalah sebuah syarikat di mana kita boleh buat printing segala jenis album yang kita nak.. kita boleh design sendiri album kita tu. Nak kulit macam mana... dan macam2 lagi la..
Ada software yang disediakan untuk kita buat semua tu.. bila dah siap kita print dan hantar ke server diorang. Nanti diorang akan pos la kat kita album tu :)
Saya tak sabar nak dapat album tu.. nanti bila dah dapat saya buat review semula yer...

Kalau korang nak buat album, cepatlah daftar kat pixajoy tu. Banyak website yang buat deal dengan harga yang berbaloi2 untuk album. 

Ada banner kat atas tu untuk terus ke website pixajoy.
Takpun kat side tepi blog ni... ada jugak...
Read more ...

ALLAH KAN ADA...

Dugaan bertunang...
Paling utama sudah pastilah hal duit..
Dengan komitemn yang banyak.. di zaman ekonomi yang serba tinggi taraf hidup ni...

Dalam menempuh liku2 hari ini, saya berdepan dengan beberapa masalah yang kadang2 mmebuatkan saya sangat stress! Namun, saya sentiasa ingatkan diri agar muhasabah selalu..
Yakin dengan janji Allah...
Setiap masalah ada jalan keluar...
Setiap masalah adalah ujian kepada hambanya..


Semoga saya dapat menempuh semua ini dengan sabar dan jayanya..
Amin ya rabbal alamin


Read more ...

It's July Giveaway


Klik banner untuk join!

Banyak hadiah disediakan. Mencari pemenang masing-masing. Kalau nak jadi salah seorang daripadanya, mehh pakat join giveaway ni!

Antara hadiah yang disediakan ialah:

Cash RM50 x1
Foot Care 4 in 1 set x1
Pretzel Cookies 50 pcs x1
Pretzel Cookies 30 pcs x1
Blouse & skirt x1
Shawl Capsule Cut x3
Luhan Tshirt x1
Shawl x1
Bedak Tanaka x1

Tarikh tamat: 20 Julai 2014, Jam 2159

Anda mungkin orang yang bertuah itu! 

Mehh join :D

Read more ...

WOrdless Wednesday : Bersyukurlah selalu


Muhasabah diri selalu

Read more ...

Baru dapat ranking dalam Malaysia


alhamdulillah... hasil usaha update entri selalu kot yang boleh jadi macam ni.
Kalau tak dalam Malaysia takde ranking...

Kena rajin lagi ni..

Read more ...

GIVEAWAY SIREH LOVELY CARES 2014


nk join jugak klik banner yer

manalah tahu ada rezeki

TARIKH TUTUP:

19 JULAI 2014 @ 11.59 PM

HADIAH :

3 X Sireh Lovely Cares
2 X Topup RM5
-hadiah akan ditambah mengikut penyertaan-

Read more ...

Giveaway teka wajah eda by blogger euruka seven


Teka : No. 4
Kalau salah tu sori yer... agak2 jer...

KOrang nak teka klik banner ok...


Read more ...

Ramadan Giveaway by WeLoveSusuIbu (Pengedar Shaklee Paling Popular)



Cara Join:
1-Follow blog http://welovesusuibu.blogspot.com
2-Letakkan pada bloglist anda
3-Letak tajuk entry 'Ramadan Giveaway by WeLoveSusuIbu (Pengedar Shaklee Paling Popular)'
4-Copy banner di atas, dan 'backlink' ke entry ini
5-Tinggalkan 'link' entry giveaway pada bahagian komen di bawah untuk dilawati

Apa Hadiah-hadiahnya?
1-Tempat Pertama: Voucher Tunai Zalora RM150
2-Tempat Kedua: Duit Raya RM40
3-Tempat Ketiga: Duit Raya RM20

Semua peserta akan terima 'Follow' dan dimasukkan ke dalam bloglist http://welovesusuibu.blogspot.com

Tarikh Giveaway:
29 Jun hingga 18 Julai 2014

Pemenang-pemenang akan diumumkan pada 21 Julai 2014
Read more ...

Giveaway Cash RM100 by Emas Putih

As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]




Read more ...

Berkenan sangat ni...

Bukan mengidam yer... 
tapi berkenan... dengan harapan suatu masa nanti boleh dapatkan...Kalaulah duit tu boleh petik jer atas pokok.. saya sanggup panjat! hehe

Ni nak buat baju raya tahun ni.. nampak macma gadis kampung kan...
Tengok kat pasar borong Pekan setiap hari Sabtu tu..
Harga dalam RM80 jer sepasang..
Ada tak yang sudi nak belanja saya?
Hehe...Sedekah di bulan Ramadhan

Ini pulak cincin silver... Cantik2 design dia kan... saya sangat suka.. Harga pun amatlah murah.. sepasang set couple ni range harga dalam RM300 ++ jer tau

Yang ni pulak idaman hati nak buat beg hantaran saya... oh encik tunang.. tunaikanlah permintaan saya ini..
Gojes kan beg ni? cantik giler...

Read more ...

Saat Diuji Haruslah Bersabar

Ini entri sedih... hihi
Hari jumaat pertama di bulan Ramadhan..
Bila hidup dah selalu senang...
Bila hidup dah selalu dapat apa yang dihajati..

Sesekali diuji sebegini...
Kadang2 rasa macam tak rela... tak pasrah...
Astaghfirullahal Azim...

Ujian yang datang daripada Allah membawa dua tujuan iaitu rahmat dan kebinasaan. 

Ianya memberikan rahmat apabila manusia berjaya mengharunginya dengan keimanan dan kesabaran serta lulus pada amal dan perbuatannya sesuai dengan apa yang Allah kehendaki. 

Ujian seperti ini meningkatkan/meninggikan kedudukan seseorang di sisi Allah SWT serta menghapuskan dosanya dan memberikan peluang kepadanya untuk mendapatkan syurga Allah SWT.

Sabda nabi Salallahualaihiwassalam,
إذا أحب الله قوما ابتلاهم
Maksudnya : “Apabila Allah mencintai sesuatu kaum maka Dia akan menguji mereka.” (riwayat Tirmidzi)




Read more ...

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My


Kalau dapat RM300 tu saya nak agihkan macam perkara di bawah :

1. RM100 - Duit raya untuk anak2 buah
2. RM100 - Bayar kuih raya
3. RM100 - Bawak parent g jalan masa Hari Raya

Ayuh kawan2! meh kita bersama2 mencuba nasib...
manalah tahu ada rezeki untuk kita :)


Read more ...

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY


Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan  Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014 (Rabu) hingga 20 Julai 2014 (Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Read more ...

Reseki dari duniashida.com


Dapat bookmark dan kad raya jer...

Takpela.. takde rezeki nak dapat baucer zalora...

terima kasih kepada penganjur...


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...