Shaklee : ESP dan Cinch Cafe Latte dan GLA


ESP dan Cinch Coffee Latte

Khasiat ESP yang mmg sangat superb! Ini adaah yang kali ketiga saya order. Perubahan ketara yang saya alami adalah dari segi tenaga dan kulit menjadi lebih lembut. Betul tau...ESP dan Cinch ni mengandungi protein yang sangat tinggi. Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. First time try cinch ni. Ambil yang perisa cafe latte. Fungsi sama macam ESP tetapi kandungan protein lebih tinggi! Saya minum setiap pagi dengan mencampurkan 1 sudu ESP dan 1 1/2 sudu cinch. Kulit lebih gebu dengan ESP.


Serbuk Cinch Cafe Latte. ESP pun macam ni jugak.


GLA Complex. Yang ni saya nak cuba makan sebab nak hilangkan senggugut. Tapi belum makan lagi setakat hari ini.


Set yang baru beli. Nak harga istimewa bolehlah order dengan saya yer :)

Saya dah mula jatuh hati dengan set shaklee sebabnya teruja dengan pengalaman orang yang telah mengamalkannya. Tapi saya baru jer dalam 3 bulan try. Cuma bulan ni baru betul2 ikut aturan dan jadualnya.



Read more ...

Kalau suara sedap, lagu apa pun best!! Hafiz - Matahari


Lirik Matahari 
Matahari tak cukup indah
Pada pagi yang suram ini
Malam ku resah kerana
Malam mungkin kelam
Bumi gundah cinta punah
Bintang bintang tumpang berduka
Meratapi nasib
Kenapa hari ini

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula mimpi kami
Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula cinta kami
Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu
Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus melayari hidup kami
Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus m

Read more ...

Cosmoderm Lagi... Vitamin E pulak

Pasal COSMODERM

Cosmoderm mula ditubuhkan pada tahun 2002 dan telah berkembang maju pada tahun-tahun yang berikutnya. Mendapat sijil Halal pada tahun 2005 dan sehingga kini Cosmoderm masih teguh untuk memberi yang terbaik kepada pengguna. Kami amat bersyukur dengan anugerah yang diberikan maha esa.. Doa kami, agar kami diberikan kekuatan untuk menuruskan dan menerajui selaras misi dan visi Cosmoderm. 

Cara Pembelian

Anda boleh beli Cosmoderm dengan pelbagai cara seperti cash deposit, Internet banking termasuk menggunakan visa kad anda. Jika anda mengalami masalah untuk pembayaran, boleh buat secara offline dengan hanya click " Bank Deposit " untuk cara pembayaran... Boleh buat pembayaran ke atas acc Vanity Cosmeceutical Sdn Bhd :

CIMB
Acc Holder: Vanity Cosmeceutical Sdn Bhd
ACC No. BARU : 8002310742

MAYBANK
Acc Holder: Vanity Cosmeceutical Sdn Bhd
5622-2731-9178

Bank Islam
Acc Holder: Vanity Cosmeceutical Sdn Bhd
1206-5010-0437-86



Kelebihan Vitamin E

Skin Type :  Dry to combination towards Dry, Premature Skin, Scars

Dah lama order produk ni. Tetapi, dek masalah dalaman semalam baru dapat. Takpela.. janji barang sampai ke tangan. Untuk kali ni saya order yang set Vitamin E punya.



Toner Vitamin E, Krim vitamin E, pencuci muka vitamin E



Read more ...

Pisang nangka muda sedap digoreng

Ini pisang nangka muda namanya. Sebab belum masak lagi. Bergetah... Tapi saya suka! Kupas2 dan kerat serong2...Hanya lumurkan dengan garam dan kunyit. Tak perlu guna tepung pun... Tapi ikut sukala kan...Kalau rasa nak bancuh dengan tepung pun boleh jer.


Sedang digoreng. Pisang goreng ni kekuningan.

Dah siap digoreng. Sepinggan pisang goreng nangka muda. 3 biji pisang ni.

Saya suka cicah dengan gula merah. Minum pula dengan air kopi panas.

Sedap dimakan!!! Tryla goreng pisang nangka yang muda.



Read more ...

Lebatnya bunga mempelam

Pokok ni kena tebang sebab lindung rumah. Tapi lebat jugak bunganya. Mempelam air. Yang kecik2 tu.. Sedapnya makan colek pelam muda! 

Baru besar ni putik buah pelam. Halus besar ibu jari. Tapi dah sedap amik makan. hehe... Tak dan nak besar. Terliur...

Yang ni pokok depan rumah. Ada 5 pokok sepatutnya tetapi telah ditebang dan tinggal 2 pokok sahaja. Ma tak larat nak sapu daun bila musim luruh. Mempelam ni yang jenis besar tu. Kalau time menjadi buahnya memamg tak abis nak makanla... Bila orang lalu jer mesti terliur.

Yang ni pun kat depan rumah. Belah kiri jalan masuk umah. Yang atas tadi belah kanan.
Harap2nya tahun ni buah mempelam elok jer. Sokmonya tak dan nak simpan masak kuning tu sebabnya nanti buruk. Kiranya time muda tu kekuningan sikit 2tu dah boleh makan. kalau tak buruk jawabnya. Berulat..
Kata orang tua sebab makan colek.. ntahla....hihi

Read more ...

Rumah baru Under renovation

www.linazlina.com bakal berwajah baru. Order dengan seorang blogger. Nanti bila dah siap saya akan bercerita dengan lebih lanjut yer...

kredit : google

Tak sabar nak dapat rumah baru ni :)

Read more ...

Jawapan Moredeal

Rentetan kisah semalam yang saya tak puas hati dengan Moredeal


Itulah yang moredeal balas. Huhu..
saya tunggu jerla... dah x excited nak dapat purse tu....
xmau dah order.... serik...

Read more ...

Moredeal buat saya bengang

First time order barang kat moredeal.my ni.. KOrean style wallet...
Sebelum ni pernah beli kat livingsocial, kt nile kt kedai online lain... semuanya ok jer...


Saya order barang dan buat payment pada 12 January. Bajet dalam seminggu dapatlah kot barang tu kan.



Tapi still xdapat. So, saya pun send email bertanyakan hal tu. So jawapan yang diberi adalah deal tu belum end lagi. Ok. fine! Saya terima... saya tak perasan pasal tu. 

Kalau nak diikutkan 21 hb ni cukuplah sebulan kan. Tapi lagi 2 hari nak sampai tarikh. Barang masih belum sampai...
Sedey giler...
Taknak dah order barang kat mydeal




Read more ...

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Sticky post sehingga 18hb Februari.

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah.Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah:
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :
AHR Boutique, WA beauty E'Shoppe, Syiela d'beauty, Zinnia Z A Zinnia, Puteri Jelita Shoppe,
Annia's Health & Beauty Shoppe, Dedeqdewishes Boutique,
Nurul Yui Collection, Nini Bizshop, Reddelima.com



Tersangatlah rugi pada sesiapa yang tidak join GA Shida ni. Hadiah sangatlah banyak tau! Bermacam2... Insya Allah.. ada rezeki. Kalau dapat hadiah satu bonos untuk kita. Di samping itu, dapat jugaklah berkenalan dengan blogger2 lain di serata Malaysia. Menambahkan kenalan serta secara tidak lansung dapat meningkatkan trafik blog!!! Syarat yang cukup mudah untuk diikuti. Apa tunggu lagi??? 

KLIK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN...



Read more ...

Saguhati saja Contest Mister Potato


Hanya dengan satu penyertaan. Boleyla... Hadiah kena pick up sndiri kat ofis di Kuantan. Entah bila nak pergi...

Peraduan Mister Potato hanya di Mydin.

Small winning for this 2014.

Read more ...

Mencari etok di Sungai Pahang

Hari Ahad yang lepas, kitorang (Famili Ngoh dan Paklong Jengka) membuat aktiviti yang sangat berbaloi iaitu ke Sungai Pahang untuk mencari etok. First time ni saya g cari etok tau. Sebenarnya ini adalah hari yang ketiga aktiviti ini berjalan. Musim orang mencari etok sebenanrnya.. 

Lokasi : Kg.Pulau Rumput , Pekan, Pahang
Kampung adik ipar ni. Sebab tu dia tahu. Jom layan gambar2.


Si kecik Nisa amoi yang sangat teruja! Sampai je kat sungai dia akan berkata.. "eeee..seronoknya!!!"
Hari sebelum tu dia dah pergi. Memang berendam dalam air buat macam2 gaya. Siap kuak lentang lagi tau!

Masa pergi tu ada lagi famili lain yang turut sama mencari etok. Ingatkan petang2 jer orang akan datang. Rupanya pagi pun ada jugak... tapi kalau petang memnag lagi bertambah meriahla...penuh kat pantai tu!

Sungai Pahang. Tohor.. sampai pasir timbul. Sebab tu boleh cari etok. Paras air sungai tu takat lutut je dalamnya.

Famili saya di sana. Tak puas hati selagi tak penuh peti ikan tu.hehe

Budak2 memang seronok angat main dalam air. Orang tua pun.

Antara hasil yang dapat semalam. 

Dah siap masak. Rebus masak air jer. Isila bawang dan lada bagi sedap! 

Dan lagi..hasil semalam..

Sungai PAHANG yang mendamaikan. 

Etok ni rupanya ala2 kerang. Tapi kecik sikitla. Kulit licin tak macam kerang yang mneggerutu dan agak berpasir. Nak cari etok ni senang jer. Nampak jer timbul kat pasir. Takpun kita korek sket mesti ada. Nak senang bawa raga jarang nak tapis pasir. Contohnya, kipas yang tak pakai tu, raga motor yang lama tu. Cepat sikit nak dapat habuan.
Seronok sekali sekala meluangkan masa membuat aktiviti macam ni. Tak terasa masa berlalu dengan begitu pantas. Kitorang mencari etok tu dekat 3 jam baru naik ke darat tau! 

Read more ...

Bertunang? Akad Nikah? baju murah di sini

Sesuai untuk sesiapa yang nak bertunang atau bernikah. Save budget!!!!

Murah sangat dah ni. Nak tempah konpem mahal kan.. tak dapat harga macam ni...

Jom usha page ni... HazaOnlineShop

Material : Chiffon crepe
Full lining..Flowy..Gojessss!!!!


















cantik2 kan belaka. Pre order dibuka untuk tempahan. Dapat 25hb Mac nnti.. 
Booking RM100

Cepat order kalau nak...laris tau! Murah sangat. Offer RM260 !!!
Ini bukan entri berbayar yer.. saja nak sharing dengan bakal2 pengantin online shop yang murah.. :) hehe


















Read more ...

Review Perfume Gred AAA Sephora Dubai



Daisy Marc Jacob & Gucci Rush 2

Packaging Daisy Marc Jacob tu cantik kan. Kotaknya...75ml

Kesimpulan : 

Perfume Gred AAA Sephora Dubai ni mempunyai bau yang sama dengan yang original tetapi kurang sikit baunya. Mungkin disebabkan kurang pati. Ketahanan pun agak kurang kalau nak dibandingkan dengan yang saya beli kat Kuantan Parade. Yang original tu...tak tahan lama sangatla... Setengah hari dah hilang baunya. Kalau yang saya beli kat KP tu sampai esok pun bau lagi tau. Kuat kan baunya...Saya review based on Gucci Rush 2 sebab saya memang minat perfume tu sejak dulu lagi tak pernah beli bau lain.

Read more ...

Teruja dengan tema ini

kredit : 

Peach + Mint Color

cantik kan...
Idea dalam kepala... jeng jeng jeng...

Semoga dipermudahkan segalanya...

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...