Sejak bergelar 'Mom 2 Be'

Betl kata orang yang dah merasai pengalaman mengandung ni.
Macam2 hal....
Ada yang tak boley bau ini la ..ada yang tabiat suka cium asap la... Teringin itu ini..
Alhamdulillah... kandungan saya dah berusia 9 minggu.. muda lagi.. kena jaga elok2... al maklumlah saya ni kategori ganas sikit..hehe

Macam entri lepas--- > Simptom trimester pertama saya : saya tak berapa nak lalu masakan sendiri.
Apa lagi yang ketara perubahan adalah pasal saya nak makan nasi goreng atau bihun goreng. Kalau sebelum mengandung saya mesti mintak mihun tomyam kalau tak tahu sangat nak makan apa. Tapi sekarang ni makanan yang berkuah memang saya takleh g.
Lagi? Telur dadar pun saya tak lalu makan. saya akan mintak telur mata jer kalau order.

Tekak ni pulak nk dapat makanan yang kena dengan selera macam payah sangat. Nasi goreng dah 4 tempat saya try tapi semua out of my taste! Saya nak makan nasi goreng yang panas2...kalau dah sejuk memang tak la kan.. 

Laksa kegemaran saya pun saya tak mampu nak habiskan walaupun sikit. Orang kata just merasa. Ikutkan saya ni hantu laksa :)

Hormon berubah bila mengandung kan. Macam2 hal... 
Mujurlah saya tak alami morning sickness yang teruk. Sekadar pening2 sikit jela. 

Bab kerja rumah pun jadi macam malas jer sekarang... liat jer nak buat. hurmmm.... macammanalah kalau ada 2 3 orang anak nanti... mesti terbiar rumah...Harap tak berterusan macam ni... 

2 comments:

  1. Haha.Mcm sy,tak lalu jgk nk mkn sendiri punya masakan..tp tiap2 hari asyik nk mkn nasi goreng dgn kuewtiaw goreng je..apa2 pn..jaga diri elok2 ye..

    ReplyDelete
  2. selamat mengharungi hari-hari indah ni :)
    bagi aida yg da beranak 3 ni, waktu melaluinya tu mcm serik!!!
    but bila tgk baby nanti ~ wonderful...
    and time ni confirm bleh manja dgn asben, kan? hi hi hi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...