I'M Pregnant!!!! tanda hamil

alhamdulillah...

rezeki orang kawen... tak datang period 2hb aritu membuatkan saya terfikir adakah saya mengandung?
seterusnya.....setelah cukup 7 hari lewat saya pun buat pregnancy test. beli kat Watson yang harga RM6 tu jer...
2 line di situ menandakan positif... :)
Masa tu cek sorang2 jer.. cik abang takde g  memikat..semangat dia nak tahu result apadia bila cakap dah cek.. hehe.. wat surprise... tapi last2 bagitahu jugak...
balik jer sengih2... hepi nak jadi papa dah... tapi masa tu masih awal... baru seminggu delay period... so.. taknaklah mengharap sangat kan...

Dekat 2weeks delay barulah g klinik kesihatan ibu dan anak untuk cek dna buat buku. 
Buat ujian pregnancy dulu.. debor jugak masa ni takot tetiba negatif..hehe

Yess!!!! Alhamdulillah... Confirm positif... i'm pregnant!!!

Tapi tak boleh buat buku merah lagi sebab masih terlalu awal.. usia kandungan baru 5 weeks... nanti dah cukup 2 bulan baru datang semula buat buku... 1hb 12 nanti...

Tanda2 yang saya alami...??

urm... setakat ni saya cuma kerap pening dan demam2 jer... loya2 tu takdela... pastu tak selera nak makan apa yang saya masak sendiri.. memang saya tak lalu lansung.. nak makan kat kedai jer...takpun yang mak masak.. mujurlah duduk dekat dengan mak... hihi

semoga saya dan baby akan dikurniakan kesihatan yang berpanjangan sepanjang hamil ini..
tak sabar nak tunggu kamu keluar sayang....


7 comments:

  1. tahniah lin..
    happy jgk dgr news ni :)

    ReplyDelete
  2. congrats.hehe.sama mcm sy,tak lalu nak mkn yg sendiri punya masak time pregnant.hehe.btw,tcare ye.

    ReplyDelete
  3. tahniah ye!!!
    moga sihat sepanjang pregnant in shaa Allah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...