Selepas kahwin...

Alhamdulillah.. syukur padaNya...
Hampir 18 hari sah menjadi isteri kepada encik yellow :) 
Banyak perkara yang berubah.. dari segi persediaan fizikal mahupun mental..
Jika sebelum kahwin saya hanya perlu memikirkan tentang saya sahaja.. Tapi bila dah kahwin ni macam2 saya kena pertimbangkan... soal family saya..juga soal family dia...
Dulu takyah mintak kebenaran siapa2 pun nak g sana sini tapi kini dah ada laki ni segalanya kena inform pada dia... Sebelum kahwin pun memangla ada bagitahu jugak nak g mana2 tapi lepas dah jadi bini dia ni lagi kena inform... kalo tak karang boleh mencetuskna pergaduhan...hehe.. muncung sedepa...

Jika dulu pasal pakaian ikut dan jer nak pakai macam mana pun...tapi saya ni bukanlah katgeori yang berfesyen snagat.. bukan kategori seksi meksi... tapi sekarang...apa jua pakaian kena ada Quality Check! Huhu... kalo dia kata okey, saya akan teruskan pakai... sebagai isteri, mestilah saya respect dia kan... isteri solehah...

Pastu soal makan... saya akan mengutamakan dia... kalau dulu sebelum kawin fikir tekak sendiri jer.. tapi dah ada laki ni kenalah jugak amik kira soal tekak dia.. selalu tanya dia nak air ke tak... lagipun dia macam malu2 lagi bila kat rumah saya... kat rumah dia xpela dia raja..hehe.. boley suruh saya itu ini...

Lagi apa yer... banyak perkara yang berubah... apa2 hal saya perlu tanya dia dulu.. mintak kebenaran dia dulu... okey jer bagi saya... bukan susah pun kan...Lagipun dia ibarat protector untuk saya!!! saya rasa selamat bila berdamping dengan dia...Best ada suami... haha... kalaulah tahu macam ni perasaannya, dah lama rasa nak kahwin tu...gatal...

Apapun...jodoh kita adalah yang terbaik buat kita kan... itu yg selalu incik hubby saya bagitahu... ingat apa yang kita nak sebelum kahwin... dah kahwin, nikmatilah segala keindahan itu...tak semua orang mempunyai nasib yang sama kan..

saya bersyukur dijohkan dengan incik hubby sekarang sebabnya kami dah lama bercinta...dah macam2 dugaan yang kami lalui... alhamdulillah... ada jodoh antara kami...

Macam sesi luahan rasa pulak...
sikit jer tu...

apa yang penting, tolak ansur dan saling memaafkan adalah azimat penting dalam sebuah rumahtangga yang bahagia... gaduh kecik2... masalah kewangan... cemburu... adatlah... dalam rumahtangga...hehe....

chayuk2!!! tak sabar nak jadi ibu pulak.... nak twin....amin....







3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...