Nasi tangas, kedai RM2 dan ayam

Sabtu 
Tanpa dirancang, saya dengan incik hubby ikut ma aboh ke Bahau...Tujuannya nak amik ayam hutan dan ayam kampung sebab kena sita.. haiwan ternakan tu yang makcik dan pakcik saya punya.. ada orang report maybe dengkila kot...majlis daerah pun bagi masa untuk clearkan semua haiwan tersebut...
So,aboh pun amikla beberapa ekor ibu ayam dan anak ayam... Perjalanan selama 2 jam dari Bahau ke Chini... Ayam2 tersebut diseletipkan kepak serta kakinya..dimasukkan ke dalam kotak yang dibuat lubang...dengan itu bermulalah sesi menyiapkan reban buat ayam2 yang diambil tu... My dad memang sangat semangat kalau bab2 tukang ni...incik hubby tolong meringankan beban...

Reban ni belakang umah parent saya...

okla kan... menantu ada...senang sikit keje aboh...

reban yang dah siap tak amik gambar pulak...

Ahad
Buat reban tu hari ahad la...hehe...sebab dok kat Bahau sepanjang Sabtu...
Petang tu selepas lunch keluar dating. G Pekan dan Kuantan...
G Pekan jumpa dengan member incik hubby...lepas tu tengok wayang kat Megamall cerita Nasi tangas..menakutkan...huhu.. asyik terkejut jer...sian incik hubby kena cekau sokmo time saya terkejut...sori incik hubby...pasni saya tak pegang awak da...hihi...


Tayangan jam 8.30pm


Sebelum bermula tayangan, makan dulu kat kedai dekat pawagam tu. Tengok jam masa tu dah pukul 8.13pm...kedai ni harganya murah jer tau... 
Nasi ayam RM 4.50
Mi sup RM 3.80

Incik hubby yang mata stim sokmo..huhu

Me...dah lama tak bergambar..last masa kahwin aritu jer

Oh lupa pulak... sebelum g tengok wayang kami shopping barang dapur kat kedai RM2.. Memamg syok sangatla kan... dapat macam2 barang... Abeh RM60 kat situ..


Ada 3 plastik besar..pastu baldi, bakul sampah 2x serta pasu bunga 4x
Puas hati... tak sabar nak memenuhkan rumah... :)



1 comment:

  1. eda tag sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/first-segmen-jom-tambah-kawan-by-lieya.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...