Berbuka di padang MPK

Dah jadi kebiasaan kot... setipa kali bulan puasa mesti nak berbuka kat padang walaupun sehari :)
Kalau tak pergi sekali macam tak best jer rasa..

Kebetulan adik yang kat Tampin balik nak bebuka puasa dengan ma abah..jadi, dia ajakla kitorang pergi sana...Tak sempat nak masak pun sebab ma buat kuih untuk jual kat bazar Ramadhan. 
Dalam pukul 4 petang bertolak dari rumah. Sampai Kuantan terus ke Cowboy beli barang2 keperluan.
Dalam jam 6 petang camtu gerak ke padang tapi terus jammed! Nak cari parking punyalah sekian tau.
Pusing dari Jalan Bkt Ubi melalui taman kerang pastu ke Wisma masuk kat Shahzan Inn tu amik masa sejam lebey tau! Padahal dalam 15 min tak sampai pusingan tu. Akhirnya abah dapat parking kat dalam kawasan bangunan apa ntah. Tak pasti pulak. Memang penuh kawasan padang aritu. Ruang sempit jer untuk jalan antara family.










3 comments:

  1. MPK tu majlis perbandaran kuantan ea?
    Mmg ramai berbuka puasa kat sini ke?

    ReplyDelete
  2. bestnya...
    tahun ni x dpt berbuka di padang mpk seperti tahun2 yg lalu.. apa pun selamat hari raya aidilfitri.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...