Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida


Sebenarnya ini adalah satu segmen di mana saya harus menceritakan pengalaman saya selama ini berkaitan nuffnang..Jangan bosan yer... entri kali ni agak panjang sikit dari kebiasaan..hehe

Okeyla.. untuk permulaan cerita..
Masa mula2 blogging dulu hujung 2009 la.. saya terfikir macammanalah blogger buat duit dengan blog.. owh.. rupa2nya salah satu cara adalah melalui NUFFNANG ni..
Jadi, saya pun daftar seterusnya tempeklah banner/iklan NUFFNNAG kat blog.. saya belajar nak jadikan NUFFNANG tu statik maksudnya floating jela iklan tu walaupun kita scroll ke bawah atau ke atas..

Jika dulu saya sentiasa ternanti2kan iklan nuffnang tu berjoget2 kat blog.. kalau takde agak sedihla jugak sebabnya orang kata kalau trafik kita ok barulah iklan nuffnang tu keluar... masa tu baru2la belajar berblog ni...Lepas tu tip yang saya dapat kata kalau nak iklan nuffnang tu ada, kena rajin update blog! jadi, saya cuba praktikkan... masa 2010 tu saya tak dapat apa2 kempen lagi tau dari nuffnang.. Buffered earning maksud saya...Saya meluahkan perasaan nak iklan dari nuffnang

Kisah lain...nuffnang pernah merajuk dengan saya sebab status Gliterrati telah ditarik sebab berpaling tadah masa tu dengan memasukkan iklan youthsays! Status jadi ordinary...
Nuffnang ni agak manja ! nak sorang2 jer kat blog tau... jangan ada yang lain

Selepas 5 bulan saya fokus pada blog...akhirnya pada 3 nov 2010 saya berjaya mendapat 1 BE drpd nuffnang.. gembira sakanlah kan... siapa yang taknak kan... sejak dari hari tu saya sentiasa dapat BE... Masa tu terasa nuffnang sangat menyayangi saya... orang baru kata kan... kenalah jaga kot...

Alhmadulillah.. dengan daya usaha dan kerajinan saya berblogging masa tu akhirnya saya dapat merasa hasil titik peluh saya yang pertama pada 28 Jan 2011 !!! Saya cash out kan jumlah nuffnang yang terkumpul sebanyak RM200.59 SAHAJA untuk pertama kalinya... semangat untuk terus menulis blog memang berkobar2la masa tu :) seronokla kan.. sambil2 menulis cerita dapat jugak duit...

Dan sehingga kini, saya telah buat pengeluaran daripada nuffnang sebanyak 11 kali dah.. walaupun jumlah sedikit sahaja namun berbaloi2la bagi saya.. Angka kadang2 tak cecah 3 digit pun.. tapi..bersyukurlah... dapat jugak merasa...

Pengalaman yang saya tak lupakan adalah menang contest anjuran Nuffnang... bersama Nippon Paint.. Rezeki Top 50 Entri kreatif.. Hadiahnya Blobby Plush Toy Nuffnang.. Siyes sangat cute tau! First time saya pergi office Nuffnang ni... Sebab kena collect sendiri..  

Rasanya cukuplah setakat ini cerita saya bersama nuffnang. Sehingga kini, saya setia dengan nuffnang ni... Cuma saya tak berkesempatan nak join event yang dianjurkan sebab jauh bagi saya... susah sikit nak keluar...Apapun i love nuffnang!!!

Panjang kan cerita saya... semangat bercerita ni..hehe..

Jemput semua untuk sama2 memeriahkan segmen ni yer... klik jer banner kat atas tu untuk ke blog penganjur...Ada rezeki menang... yang penting kita cuba dan usaha kan...

Segmen tamat pada 28 Jun 2014 (Sabtu)

Terima kasih.



10 comments:


  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking senarai perserta dari Segmen I Love Nuffnang by Dunia Sebenar Shida.. Semoga berjaya, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  2. wahh pnjg juga ceritanya kak lin ni..Nuffnang mmg cmtu kak tak blh org mnduakn dia nnt mula tukar status..ssh juga nk maintain status nuffnang ni sbenarnya..kdg2 kita tmbah blog pn akan jd mslah..utk pertama kali rm200++ byk lah tu kak :) keep it up!! kak..lepas ni makin syg lah ye dgn nuffnang hehee :)

    thanks join segmen ni kak :) gudluck! saya BW ye :)
    ~ www.duniashida.com

    ReplyDelete
  3. salam kenal..dtng melawat kamu dari segmen yg sama...
    http://nurrahabdullah.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete
  4. salam. wahhh menarik ceritanya hehhe untung la 11 x cashout :))

    p.s dari segmen yang sama..all the best :)

    ReplyDelete
  5. Salam ramadhan..
    singgah dri segmen sama

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadan..Banyak itu..11 kali. Hehe..nuffnang ini saja cari pasal dengan kita kan, kalau dia cari pasal tapi bagi CPUV tak apa pula. hee.

    p/s: Saya singgah dari segmen yang sama. Saya follow juga. Semoga berjaya ya. ^__^
    http://www.ainizakaria.my/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar_3525.html

    ReplyDelete
  7. singgah dari segmen yang sama..
    http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html
    good luck :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum..
    Blogwalking dari segmen yg sama
    Segmen I Love Nuffnang Forever! Cintaku berbling-bling!!
    Beznye dpt sertai contest nuffnang tu..next time klo ada anjuran mcm tu nk join jugak la
    11x cashout..byk tu..alhamdulillah..tahniah
    Selamat menjalani ibadah puasa
    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    ReplyDelete
  9. Wow dah cashout 11 kali? Banyak tu kak Lin adore gila ah camni. Hebatnya Nad baru 2x. Banyak lagi nak kena belajar ni :) Hehe jemput baca entry Nad

    http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete
  10. salam ramadhan..singgah dari segmen yang sama..nuff memang suka merajuk tarik balik status glitterati kan..huhu

    http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-i-love-nuffnang-by-dunia-sebenar.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...