Kerjaya sebagai Application Support Engineer Hospital

Peace!!! saya di tempat kerja. Company saya ni hanya menumpang di Unit IT Hospital Pekan. Dahla sebelh dengan Bilik Forensik. So, kalau tengok ramai2 orang berkumpul kat luar tu kebiasaannya ada yang meninggal. Mayat dibawa ke bilik forensik untuk dibedah siasat.


Ini suasana ni Ward 3A. Ward perempuan ni. Di lorong tengah. Kerja saya selain sebagai helpdesk sistem hospital, bila ada staff nurse baru ker doktor baru ker, ahli farmasi baru ke..pendek kata ada staff baru hospital yang menggunakan sistem, maka, kami perlu create login sistem untuk mereka. Bila dah create tu, kena ajarla pulak kan sistem tu macam mana.

Hiasan yang diorang buat di dinding. Ada annauncement dll. Biasanya setiap ward akan ada 2 PC di kaunter. Bilik sister dan doktor pun maisng-masing ada 1 PC.

Time ni kawan saya sedang buat training untuk staff nurse (SN) baru. Masa tu ada 6 orang SN baru yang perlu diajar menggunakan sistem.

Tada.... tiada kaitan pun ni. Cuma nak kata buku ni cantik. BIT HQ bagi. Saya sayang BIT... hehehe.. bukan bodke yer....

1 comment:

  1. tnya org kerja hospital..x takut ke mayat..ha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...