Review Filem Balistik


OST BALISTIK - Balistik Cinta

Sebuah filem aksi produksi Rosyam Nor(RK Screen) & arahan Silver.Teraju utama - Adi Putra, Rosyam Nor & Jack Lim. Dibantu oleh Gan Mei Yan & Rita Rudaini


Mengisahkan pasal Saga (Rosyam Nor) yang jadi pembunuh upahan. Ada anak Rykarl namanya. Dia jaga anak dia seorang diri dari kecil sampailah umur 6 tahun. Isteri dia Rita Rudaini muncul untuk tuntut anak dia tu Rykarl. Rita masa ni kahwin dengan Nizam (Adi Putra) dah. Nizam ni anggota polis yang ditugaskan untuk menangani kes Saga ni. Kiranya Saga ni orang yang dikehendaki oleh pihak polis la.

Banyak aksi dalam cerita ni. Memang tak bosanla kan. Kejap2 lawan..kejap2 tembak. Last sekali Rykarl ni kena culik dengan ketua gangster. Masa part ni, Rita tembak si Saga sampai mati.

Pastunya, dah nak last tu ada flashback rupanya si Saga ni adalah bekas anggota polis jugak rupanya. Dia dah plan macam2 before. Guna peluru kapur jela untuk tembak mangsa tu. 

Tapi, tak rugi beli tiket wayang sebab cerita ni memang best!

Tengok kat pawagam best... dgn sound yang kuat serta skrin yang besar.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...