DIY : Bunga Tisu Carnation



Bunga carnation daripada crepe paper.

Percubaan pertama.

Bolehla buat untuk seterusnya supaya lagi cantik.

Read more ...

Menu Ringkas Tapi Sedap

Inilah dia.
Mudah untuk masak menu ni.

1. Panaskan air dalam kuali/periuk berpadanan dengan berapa bungkus yang korang nak makan.
2. Masukkan bawang putih, bawang merah, lada kecil serta maggi ke dalam periuk tersebut setelah mendidih. Masukkan sayur sawi atau kubis jika mahu.
3. Masukkan perencah maggi ke dalam maggi. Tambahkan telur jika mahu. Jangan kacau supaya telur tak pecah. Nak sedap lagi, masukkan ketam :) atapun udang.
4. Siap!!!



Read more ...

Menu Harian Di Hospital


Mihun sup RM 3.50

Inilah dia menu sarapan saya selalunya bila kerja. Kerja kat hospital. Bukan untuk pesakit yer menu di atas ni.
Kadang2 dah tak tahu nak makan apa...
Inilah yang saya selalu order. 

Boleylah.. takdelah jemu sangat nak makan nasi lemak jer.

Read more ...

Sedapnya nasi dagang Kg.Ubai

Jom tatap gambar2 dulu.

Pagi Isnin ni nak jamu mata korang dengan menu yang glemer di Pekan, Pahang.
Lokasi terletak di tepi jalan Jalan Pekan- Kuantan.


Ini kedai yang paling tepi sekali. Ada lagi 2-3 buah kedai lagi.

Pandangan dari hadapan.

Inilah nasi dagang Kg. Ubai

Semangat dia makan. Penuh pinggan.

Me! Snap first...



Read more ...

BERJAYA Dapat smartphone Ninetology percuma

Alhamdulillah..

Perkhabaran yang menggembirakan pada hari semalam.

MYeg hantar email memberitahu bahawa saya telah berjaya dapat telefon free bawah Pakej Komunikasi Belia tu. Bolehlah pakai no u mobile takpun Digi pulak pasni :)


Hampir 2 bulan jugakla permohonan saya ni. Tak sabar tunggu barang sampai. Pada sesiapa yang masih belum apply telefon ni, silalah berbuat demikian di laman web 


Syarat-syarat kelayakan:

1. Terbuka kepada warganegara Malaysia berumur 21 – 30 tahun sahaja.
2. Pendapatan bulanan kurang daripada RM3,000.
3. Setiap satu telefon pintar terhad kepada seorang individu sahaja.
4. Tidak disenaraihitamkan oleh mana-mana syarikat telekomunikasi.
5. Permohonan ini adalah berdasarkan "siapa cepat dia dapat" dan tertakluk kepada stok yang sedia ada. 

SKMM akan menjalankan process pemilihan untuk calon-calon yang layak.
Keputusan adalah MUKTAMAD dan tiada sebarang rayuan akan diterima.

Langkah-langkah:

Langkah 1: Lengkapkan borang secara online di sini.
Langkah 2: Borang yang telah dilengkapkan akan dihantar kepada MCMC untuk proses kelulusan
Langkah 3: Wakil daripada pihak MyEG akan menghubungi semua calon yang berjaya untuk proses penghantaran

Penghantaran/Pengambilan sendiri pakej telefon,MyEG akan melakukan perkara seperti berikut:

1. Melakukan pengesahan biometrik menggunakan IC anda.
2. Mengambil gambar IC (Depan & Belakang) untuk proses pendaftaran dengan Celcom (Atau anda hanya perlu menyediakan salinan IC)

Apa yang akan anda terima:

1. Percuma telefon pintar Ninetology.
2. Percuma RM15 Celcom masa berbual(pek permulaan dengan RM5 TAMBAH RM10 tambah nilai dalam seminggu)



Read more ...

KERJASAMA DENGAN ZALORA

Pagi ni bukak email dapat satu email zalora ni.
Mesti ramai yang pernah dapat dah kan?
Apa yang diorang akan bagi kat blogger erk?


Dah reply tapi masih belum ada balasan lagi.

Read more ...

Panduan Kempiskan Perut dan Kecilkan Peha

Kalau nak kempiskan perut dan kecilkan peha tu, apapun kita kena buang dulu lemak yang tersalut tu.
Kalau tak buang, buatlah senaman abs beribu kali pun tetap tak dapat juga seperti yang kita nak tu.
Jadi, utnuk membuang lemak tu, apa yang perlu kita lakukan adalah melakukan senaman kardio untuk membakar kalori!

Bila kita buat senaman kardio tu, lemak akan terbakarla. Ini yang saya paham berkaitan apa yang Kevin Zahri bagitahu dalam video ni -----> http://www.youtube.com/watch?v=CkQVo7n0LeU

Senaman abs untuk menguatkan otot di bahagian perut dan peha tu jer. Tapi lemak tetap ada.
Kena buat senaman kardio macam jogging ker atau aerobik ker...





Read more ...

Tip Sihat : Cara buat "Burpees"


credit : burpee

Hihi.. senaman.. senaman..senaman...

Mkalumlah seluar jean dah ketat! Lemak makin menebal...

At least dalam seminggu tu ada jugak buat...

Burpees adalah satu senaman kardio fitness yang mencabar. Melatih seluruh anggota badan tanpa peralatan.

Boleh mengencangkan peha. Nak kecikkan paha ni bab otot...

Berkesan kalau jadikan rutin harian. Dapat peha cantik! Buat senaman burpee ni all total workout tau. 

Jom tengok video ni untuk lebih nampak cara lakukan.

TQ Kevin Zahri!!!




Read more ...

Cabaran Affiliate JDR - Menang RM1500


Hottest Affiliate Program In Malaysia

Earn 50% commission on product sale every time you refer new customer to us.

Get Paid Daily

We pay our affiliate every working days. Monday to Friday, on time every time!

How It Works

Here Are A Few Important Points About How It Works:

  • You advertise your affiliate link in Facebook, Twitter, Email & blog.
  • Visitor click on your affiliate link.
  • Our system track visitor using cookies.
  • Visitor purchase our products.
  • System calculate commission & give credit to your account.

Start Now, It's Free!

You don't need any money to join our program. You can refer as many people as you want, and the more people you refer, the more commissions you can potentially make.
Once you register, you'll get access to all of our free marketing tools that will help you promote our products and get you started on making money!

JDR Affiliate Challenge

We are pleased to organize JDR Affiliate Challenge.

Prizes:

  • 1st Place: RM1500
  • 2nd Place: RM1000
  • 3th Place: RM500.00
  • 5 Consolation: RM100

Requirement:

Minimum of 20 sales starting from 01/10/2013 to 31/10/2013.

Winners Selection:

Affiliate that brings in the most sales consider winners.
Read more ...

Job Dirumah aka Agen Affiliate


Lama sangat tak becara pasal program internet ni.
Rupanya dah tukar nama. huhu

Jom mendaftar kepada yang masih belum lagi mendaftar.
free jer pun.
Pastu rajin2kan diri mempromote pasal ni kat semua orang.

Tiada kerja yang senang2 nak dapat duit. 
Apapun kena berusaha!!!

JOM DAFTAR SEGERA!
Read more ...

Senaman Kempiskan perut.


Jom senaman untuk mengempiskan perut.
Asyik2 senaman kan..
apa nak buat..
tuan punya blog sedang kemaruk nak workout skrg ni.
Taknak ebrgnatung sangat dengan produk.

Kuruskan badan dengan cara yang sihat.

Diet jer tak berapa nak mampu skrg,...
Read more ...

Tip Sihat : Senaman Kecilkan Lengan



Jom cuba senaman ni plak. Boleh kecilkan lengan yang macam gajah tu. hehe

Read more ...

Mengapa Patut Bersenam??

copy n paste from Kevin Zahri pny page ni


Read more ...

Barang dari Wazzapdeal dah sampai

Akhirnya...

Sampai jua barang yang ditunggu.




Inilah dia barang tu.

Entri beli tu di sini ---> Shopping di wazzapdeal

Kesimpulan dan pandangan :

Ok jer.. kemudahan yang memang saya nak sangat. Takdelah panas sangat laptop. Tak berapa suka sangat warna biru gitu. Yang penting kena hati2 guna sebab material plastik jer. Yang best boleh letak stationary kat laci dalam tu. Yang tak best bila laptop besar takleh guna mouse. Ruang cukup2 jer kalau size skrin laptop tu 14 inci.


Read more ...

Hapuskan Lemak Dengan Omega GUard Shaklee


Order Omega Guard Shaklee yang bertujuan untuk membakar lemak!
Semangat kan bab nak kuruskan bdan ni. Mau taknya..berat dah nek sangat ni ha.  Tak sanggup nak berfiri depan cermin tengok susuk tubuh yang berbenjol sana sini.

Sepertimana yang kita tahu omega ni adalah fish oil. Dalam fish oil tu ada OMEGA FATTY ACID yang ada DHA dan EPA.  Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon "leptin". Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi fish oil membantu pembakaran lemak termendap..

Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak?

  • fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.
  • Omega 3 berfungsi menghalang pembentukan lemak - maka menambahkan kadar metabolisma badan kita.
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.
  • pengambilan omega3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. bila thp insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. insulin rendah juga bntu kawal gula...maka gula/karbo tak jd lemak.

Read more ...

Semak Nombor Selular

Apakah kegunaannya?

Bagi membolehkan pengguna menentukan sama ada nombor selular yang hendak dipanggil berada dalam rangkaian yang sama (kerana pengguna tidak lagi dapat mengenalpasti penyedia perkhidmatan berdasarkan nombor pangkal iaitu 012/013/016/018). Untuk membuat semakan, sila klik di sini: Semak Nombor Selular.
Hasil semakan akan memaklumkan pengguna sama ada nombor yang hendak dipanggil adalah:
  • Panggilan On-Net (iaitu dalam rangkaian yang sama) atau
  • Panggilan Off-Net (dalam rangkaian yang berlainan)
dan oleh itu, mempunyai kadar/caj panggilan yang mungkin berbeza.
Selain menerusi Internet, kini anda juga boleh menentukan sama ada panggilan On-Net atau Off-Net menggunakan telefon bimbit anda menerusi perkhidmatan maklumat SMS seperti berikut:
Taip: check hantar ke 22099
Contoh: check 0192345678 hantar ke  22099
 
Taip check hantar ke 22011
Contoh: check 0122345678 hantar ke 22011
   
Taip check hantar ke 2000
Contoh: check 0162345678 hantar ke 2000
 
Taip check hantar ke 28011
Contoh: check 0182345678 hantar ke 28011
Semua SMS yang dihantar dan diterima untuk menyemak nombor mudah alih anda menerusi nombor-nombor di atas adalah percuma


sumber : http://mnpcheck.skmm.gov.my/Default.aspx
Read more ...

Order Tupperware Brand Lagi



Order 2 barang kat atas ni. Berbaloi2 harga.

Total semua RM 98

Tak puas hati lagi ni. Nak yg set colorful...

Last month beli yang set round tu.----> Order Tupperware Brand


Read more ...

VIDEO YANG BEST 7 MINIT SAHAJA


Sedang bersemangat buat senaman ni. Nak bakar kalori.
Terjumpa video yang senang nak ikut ni. Pastu tak lama sangatla.
Yang penting berpeluh dan dapat bakar kalori walaupun 100 kalori sahaja

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...