Special Giveaway 2013 by Misz Nadea

Sticky post until 30 September 2013


KLik banner ke blog penganjur

Hadiah Random

EYELINER x1
ZIPPER CHAM x1
FELT CRAFT PLUSHIES x1
ANAK TUDUNG HALF x2
SHAWL x2
TUDUNG BAWAL x3
BLOGLIST 6 BULAN x3
SPECIAL DOODLE x4
SPECIAL BOOKMARK x5
COVER PHOTO FB x1
HEADER BLOG x4
TOPUP RM10 x4
TOPUP RM5 x12

Jom beramai-ramai meriahkan GA Nadea..

Moga2 ada rezeki di GA ni.. dah lama tak join ni.

syarat dan segalanya sila klik banner di atas tu yer. Kawan2...

Read more ...

Order Produk Cosmoderm Lagi


Akhirnya...

Dek keberkesanannya, saya pun ringan tangan untuk order lagi produk yang telah membantu memulihkan kulit muka saya yang berjerawat.
Yakin dengan produk Malaysia yang halal dan bebas kimia.Total kesemuanya RM66.20 TERMASUK POSTAGE.

Entri berkenaan Cosmoderm yang telah membantu saya : 

Produk yang saya order :


Product Name:Tea Tree Oil Facial Cleanser with Vitamin E
Category:Halal Beauty & Personal Care - Body & Skin Care
Brief Description:
• Gentle yet effective deep cleansing that does not deplete skin’s natural moisture.
• Feels refreshed and renewed instantly.
• Membersih secara mendalam tanpa menghilangkan kelembapan kulit. 
• Rasa lebih segar dan nyaman.

Product Description
Product Name:Tea Tree Oil Day / Night Moisturiser with Vitamin E
Category:Halal Beauty & Personal Care - Body & Skin Care
Brief Description:
• Helps prevent premature aging with its anti-aging active ingredient which stimulates cell renewal, promotes biosynthesis of collagen and provides moisturizing action to the skin.
• Treatment moisturizer that protects against harmful sun’s rays.
• Menghalang kulit dari kesan penuaan awal dengan bahan-bahan aktif anti-penuaan yang boleh membaiki sel, menggalakan proses pembaharuan kolagen dan membantu melembabkan kulit.
• Pelembab yang merawat sambil melindungi dari sinar matahari yang boleh merosakkan kulit.

Product Name:02 Vitamin E Perfect Sunscreen + Flawless Foundation 02 (Natural Pink)
Category:Halal Beauty & Personal Care - Halal Cosmetics
Brief Description:
Have 10 benefits :
  • Reduce appearance of fine lines
  • Neutralize free radicals
  • Increase skin elasticity
  • Lightens pigmentation
  • Even out skin tone
  • Skin lightening
  • Seal moisturise
  • SPF 35 PA+++
  • Lightens scar
Mempunyai 10 manfaat
  • Memudarkan parut
  • Mengurangkan garis halus
  • Memudarkan jeragat
  • Menyembuhkan parut
  • Mengunci kelembapan
  • Meneutralkan radikal bebas
  • Meratakan tona kulit
  • Menganjalkan kulit
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Memberi perlindungan dari sinaran UVA dan UVB dengan SPF35 PA+++




Read more ...

Tip memilih warna Perfect Sunscreen Foundation Cosmoderm

Tips utk memilih warna Perfect Sunscreen + Flawless Foundation...

Terdapat 5 warna pilihan.. 

01- Nude tanpa warna sesuai utk mereka yg tidak inginkan efek foundation dan lelaki yg ingin menjaga kulit dr sinar UV yg merbahaya.. 
02- Natural Pink utk mereka yg mempunyai kulit putih merah atau putih cina.. 
03- Natural Beige utk mereka yg mempunya kulit putih kuning atau kuning langsat.. 
04- Medium Beige utk si pemilik kulit Melayu biasa.. 
05- Tawny Beige utk si hitam manis atau sawo matang.


kredit : https://online.guardian.com.my/

Read more ...

TUTORIAL VEIL NIKAH

Impian nak buat sendiri jer semua untuk majlis nikah dan bersanding nanti.
So, dalam proses nk usha blog yang buat tutorial pasal veil ni. Aritu dah tengok pasal bunga carnation tu. Guna crepe paper...cantik!!!









 tetiba minat tengok yang kaler ni. Very nice... look so gojes!

kredit : zahra veil

Kalau korang ada lagi blog cdgn boleylah komen bgtahu. Atau yang boleh tempah semurah2nya ker..haha... ada yang nak amik tempahan ker..








Read more ...

Slimfirm Lotion untuk kurus - Menang Wang tunai RM 1000

Ini bukan iklan penganjur yer...bukan juga iklan penjual.. tak dapat apapun.hehe

Saja nak bagi info baru tahu hasil google search tadi.


Masalah besar dalam hidup disebabkan selulit mengeleber sana sini di seluruh tubuh..



Segan menghadap cermin?
Tidak suka berfoto?
Tiada keyakinan diri?
Susah cari pakaian yang cantik dan sesuai?

Bertindak sekarang! Slimfirm lotion mampu menyelesaikan masalah besar anda!

Azam baru!
Dapat pakai dress cantik dengan potongan badan menarik!

Jangan lokek untuk mencuba!
Azam pasti tercapai dengan Slimfirm Lotion!


Di samping pakai boleh menang hadiah wang tunai!!!



PROJECT SL2014 : 

MENCARI BINTANG SLIMFIRM LOTION 2014


Sila klik untuk lebih detail pasal projek ni yer






Read more ...

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak




Giveaway Saya Sayang Malaysia


Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia

1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Di sini lahirnya sebuah cinta. 
Aman damai serta harmoni.
Tiada peperangan, tiada sengketa
Malaysiaku indah negara yang berseni.
Penuh kedaulatan undang2 makmur dan sejahtera.

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..
Read more ...

Buffered Earning lagi dan Alexa Rank yang teruk


Alhamdulillah. Dapat lagi buffered earning. :)
bermaksud ada 13 BE yang sedang menari di blog saya yang personal dan contest.
Moga earning bertambah2 lagi.
Kelmarin baru jer dapat BE da 2 ketul ---> entri BE Nuffnang
Terima kasih NUFFNANG



Sangat teruk. Alexa bertambah sebab sebelum ni ada mood yang tidak menulis entri lansung beberapa bulan. makin jatuh... Sedang berusaha untuk menaikkan kembali agar takdelah sampai juta kat global rank tu.
Kat malaysia pulak takdelah sampai belas ribu.

korang punya alexa macammana?

Read more ...

Alhamdulillah... BE Nuffnang Bertambah lagi


Alhmdulillah...

Buffered earning saya dah bertambah kembali...rezeki...paling latest dapat semalam 3 BE sekaligus.
Biarpun sikit je earning tapinya okeyla kan... lama2 meninggila...

Read more ...

WW - Baju Nikah Putih



kredit : fb Nasriah Thuy

Nanti nikah nak wat baju macam ni...

Read more ...

Kerja Di Rumah - Jobdirumah

Terdapat banyak pekerjaan yang boleh didapati melalui internet.Kelayakan minimum untuk mendapatkan pekerjaan ini adalah pengetahuan asas komputer dan akses internet. Keupayaan untuk mengikuti arahan adalah penting untuk melakukan kerja yang tepat dan cepat.

Kerja dari rumah sesuai untuk ibu-ibu, yang perlu meluangkan masa untuk anak-anak mereka, orang-orang yang telah bersara, orang kurang upaya, pelajar kolej dan orang-orang yang tidak mahu tekanan politik pejabat. Oleh kerana pekerjaan ini tidak memerlukan kemahiran dan pengalaman khas, mana-mana orang yang mempunyai kelayakan pendidikan minimum boleh memohon. Juga tiada had umur untuk pekerjaan ini.

Pekerjaan di rumah juga menyediakan pilihan yang fleksibel seperti separuh masa atau sepenuh masa. Oleh kerana kerja ini secara amnya tidak mempunyai apa-apa obligasi, pekerja di rumah boleh menikmati persekitaran kerja yang bebas tekanan dan boleh mendapatkan wang untuk meningkatkan kedudukan kewangan. Apa - apa kerja yang di lakukan mengunakan komputer dan dalam bentuk softcopy boleh di buat dari rumah dan di hantar ke mana sahaja seluruh pelusuk dunia melalui internet.

Melalui kemudahan internet lajur lebar yang semakin pantas kita tidak perlu lagi hadir ke tempat kerja & di jangka dalam tempoh 5 - 10 tahun akan datang trend ini akan terus mendapat sambutan dan di guna pakai oleh syarikat - syarikat di seluruh dunia.

Sebagai contoh kerja menyediakan memasukan maklumat ke dalam pengkalan data, mengumpulkan maklumat, laporan, artikel, proposal, pengiklanan, penterjemahan, mereka bentuk grafik, pembangunan laman web dan lain -  lain

.
Read more ...

Kulit lebih gebu dan cantik dengan set SHAKLEE

Assalamualaikum...

Pagi yang indah di hari Isnin.
Rasa lebih bahagia. Hihi... sebabnya kulit muka saya dah okey :)
parut jerawat dah hilang. Terima kasih Cosmoderm

Kali ni saya sedang mencari satu produk yang berikan kesemua kelebihan termasuklah untuk kesihatan dalaman sehinggalah menjadikan kulit lebih cantik dan berseri...

tapinya harga macam agak mahal... tak mampu rasanya. Lain kalila kot try.

Sekarang ni saya sedang berminat dengan set produk shaklee. Tujuan utama nk cari produk untuk kurus. Maklumlah...berat tengah naik melampau2 sekarang ni. Risau yang amat!!!

Pastu terjumpalah yang pasal ESP ni. Nama panjangnya Energizing Soy Protein. 1 Ttin tu boleh tahan sehingga 2 bulan. Harga pun baru RM 100++ jer

Antara kelebihan ESP ni adalah :

- Tanaga yang berpanjangan. So, rasa lapar tu kurang dan nafsu nak makan berkurangan. last2 lehla kurus.
- Kulit menjadi lebih sihat dan cantik sebab kandungan dalamnya tu sangatlah lengkap.
- Boleh memperbaiki sel dan tisu serta memulihkan kepejalan otot
- Rendah lemak dan kolesterol.

ESP ni dalam bentuk serbuk tau. Kena bancuh dengan air suam jer jangan air panas!
Pastu, ESP boleh diminum dengan pelbagai resepi. COntohnya :


  1. ESP+MILO
  2. ESP+HORLICKS
  3. ESP+TWISTER ORANGE
  4. ESP+NESVITA
  5. ESP+FRESH MILK+KURMA
  6. ESP+PERFORMANCE DRINK/CICNH SHAKE
Tak sabar nak mencubanya dan bagi review selepas sebulan.

Saya pilih ESP berbanding produk yang lain sebabnya yang ni dalam bentuk minuman. Kalau alfafa ke letichin ke takut tak lepas nak masuk jer. Saya ni kalau bab telan pil memang surrender!!!




Read more ...

Motivasi Pagi Isnin






Read more ...

Trainer Bicycle Milkadeal

Tadi blogwalking tetiba ternampak promosi baiskal ni ha. Nak kuruskan badan ni...hua...berat dah naik sesangat... rasa2 barangnya elok tak sebab harga basikal ni sangat murah..

Home Exercise Trainer Bicycle with Fitness Monitor for RM269 from Inu Universal with 1 Month Warranty

Harga : RM 269 
Harga Asal :  RM 599
Diskaun : 55%


Ok tak rasanya ni?


DESCRIPTION


Exercise Bike
Get healthy without ever leaving the comforts of your own home. Watch TV while you cycle away or bask in the glory of an air conditioned home while you work out. It's healthy, convenient, easy, and you don't have to pay yourself monthly gym fees.
So get a bike for your home and cycle away!
  • Console display: Time, Distance, Speed, Calories
  • Weight: 10kg
  • Colour: Blue
  • 1 month Warranty for Manufacturer Defects
photophotophotophotophotophotophoto

Read more ...

Kisah Nuffnang Dan Buffered Earning


ALHAMDULILLAH...

Semalam Nuffnang baik hati bagi BE untuk kedua blog saya ni. 
Olay JAS Bundle... Nak tahu apakah yang menarik di situ, carilah banner Jas Bundle tu kat blog saya di side tepi tak pun di bawah entri yer...

Kisah yang lama nak ceritakan tapi baru hari ni berpeluang. Dapat BE Transitition Optical tapi tak pernah dapat earning apapun. Bayangkanlah.. sejak 10 Jun 2013. Tapi, stil zero! huhu

Tak sabar nak tunggu check Nuffnang sampai hjg bulan ni. :)

Jangan lupa JOIN GA ni... ----> Special Giveaway


Read more ...

Bunga Crepe Carnation yang cantik

Semangat sedang berkobar2 ni.
Hujung bulan ni mesti realisasikan jugak! Azam bermula saat ini. Banyak projek DIY yang perlu disiapkan.
Saya nak buat projek bunga crepe ni dulu bentuk carnation. Sedang usha2 cari inspirasi gabungan colour yang menawan hati. TUtorial nak buat pun banyak. Lagipun saya tengok langkah nak menghasilkan pun agak senang dan mudah!

1. http://purple7152.blogspot.com/2012/03/diy-bunga-tisu-hiasan-hantaran.html

  Tak boley nak copy gambar. Owner xbagi..

2. http://mynamehidayah.blogspot.com/2012/12/tempahan-hantaran-bunga-crepe-paper.html
















Read more ...

Kita Hanyalah Insan Yang Kerdil


(18SG) TOLONG AMBIL PGAJARAN DR PERISTIWA INI..JGN NAK SPEKULASI PERKONGSIAN INI. MOHON DOAKAN ARWAH2 YG TERLIBAT. LAGI SEKALI..AMBIL PGAJARAN.
--------------------------------------------
Via - Kami Kecam NGO PRO-UMNO

-----------------------------
Tolong Jangan sesekali CABAR ALLAH !!

Berita : Sep 18 Wed 11:31
Sumber - SANI MOHD NOOH 

Ini suatu kisah benar~ (kejadian di tmpt saya- johor. Tmpt & nama2 terlibat x perlulah ditulis di sini).

Penangan mencabar Allah !

Sepasang couple, dinasihat oleh kluarga & kwn2 agar jgn suka buat maksiat... Semua nasihat hanya dibalas dgn kata2 perli oleh mrk berdua..

Nak jd cerita smlm.. Terluncur kata2 dari mrk brdua, "Kalau Tuhan berani , meh kita jumpa... Tgk sapa lg kuat ! " Sambil ketawa. Kedua2nya gelak...

Kira2 jam 11.30 mlm (tanggal 16 sept 2013), mrk brdua berkenderaankn motosikal memecut laju di highway tepi kg kami. Tiba2 brdentum bunyi accident. Kedua2 pasangn itu terpelusok didpti terpelosok ke bwh lori 16 tayar.

Menurut saksi, mrk cuba memotong tp ada kereta brgerak perlahan d dpn, lalu terbabas ke lori semula, x dpt dielak lg..

Apa yg trjd kpd mrk ?

Kedua2nya digelek hancur oleh lori yg sarat dgn muatannya itu....

Menurut saksi , tidak ada satu bhgn dari bdn kedua2 yg tidak hancur. Yg dpt dicam hanya 4 batang tulang (kaki) yg dagingnya telah tiada lgsung, bagai dikikis habis...

Bomba yg mengutip mayat2 itu hanya dpt mengutip sisa2 itu dgn penyodok shj. Oleh krn mayat2, mati berasingn, maka dpt la diasingkn jgk antara keduanya..

Di hospital, kedua2 mayat dimandikan dlm tapis, bagai membasuh daging cincang ( daging tetel ?), tiada jln lain.

Mayat itu kmdian dikafan bagai mengulung 'kueh popia' & dikerandakn. Kpd keluarga msg2 dipesan spya jgn dibuka lg keranda itu..

Maka siang td (17 sept 2013), telah ditanam hamba2 Allah yg sombong itu... Hamba2 yg begitu berani mencabar Allah !

Apakah nasib mrk mlm ini wahai kawan2 ku !?

*Wahai saudara2 ku, wahai hamba2 Allah, ambillah pelajaran & pengajaran dari kejadian ini...

--------------------------------------------



Read more ...

ebook Rahsia Kurus 2 bulan

8 Peraturan yang perlu dipatuhi untuk mengurangkan berat badan

Peraturan # 1 – Memanupulasi pengambilan kalori

Untuk menurunkan berat badan anda perlu memanupulasikan pengambilan jumlah kalori
seharian dalam setiap hidangan kerana kalori adalah seperti “petrol” kepada badan anda
dan untuk menurunkan berat badan anda perlu memanupulasikan “petrol” yang diterima
oleh badan anda.

Peraturan # 2 – Makan 4 hidangan kecil setiap hari

Untuk menurunkan berat badan dengan efektif, anda sepatutnya mula mengambil 4
hidangan sehari dalam kuantiti yang sedikit.
Setiap hidangan hendaklah di jarak selama 2 ½ jam. Cara ini boleh membakar lemak kerana badan anda akan menumpukan perhatian untuk membakar kalori dalam setiap hidangan yang diambil bukannya kalori yang anda ambil seharian. Oleh sebab itu, jika anda makan telalu banyak pada satu hidangan, badan anda akan menyimpan lebih banyak lemak
walaupun jumlah kalori yang diambil setiap hari kurang dari yang di perlukan. Anda perlu makan 4 hidangan sehari dan perlu mengaturkannya secara sekata supaya badan anda dapat menerima kalori dalam jumlah yang sedikit.
Peraturan # 3- Sediakan makanan anda dirumah

Semasa anda mengamalkan diet, cuba sediakan makanan anda dirumah, dan jika perlu
anda bolehlah membawanya ke tempat kerja. Ia adalah lebih baik dari makan di kedai atau restoren, kerana jumlah hidangan yang disediakan di restoren biasanya melebihi dari apa yang badan anda perlukan dan anda akan cuba menghabiskannya kerana anda perlu membayar makanan tersebut. Kebanyakkan makanan yang disediakan di restoren atau kedai tidak baik untuk diet. Restoran hanya fikir untuk mendapat keuntungan, mereka tidak pernah fikir apa yang baik untuk anda.

Peraturan # 4- Pusingan menu anda

Anda sudah tahu yang anda perlu makan 4 hidangan sehari dan anda telah mengetahui
jenis makan yang mengandungi protein dan karbohidrat. Sekarang untuk anda menurunkan
berat badan, anda hanya perlu mengatur pusingan menu harian anda mengikut jadual di
bawah:-

Hari #1 – Makan 3 hidangan berkarbohidrat, 1 hidangan campuran karbohidrat dan protein.
Hari #2 – Makan 3 hidangan berkarbohidrat, 1 hidangan berprotein.
Hari #3 – Makan 2 hidangan berkarbohidrat, 2 hidangan berprotein.
Hari #4 – Makan 1 hidangan berkarbohidrat, 3 hidangan berprotein.
Hari #5 – Makan 1 hidangan campuran karbohidrat/protien, 3 hidangan protein

Hari #6 – Makan 1 hidangan karbohidrat, 3 hidangan berprotein
Hari #7 – Makan 2 hidangan berkarbohidrat, 2 hidangan berprotien.
Hari #8 – Makan 3 hidangan berkarbohidrat, 1 hidangan berprotien.
Hari #9 – makan 3 hidangan berkarbohidrat, 1 hidangan campuran karbo/protien
Hari #10 – Ulang hidangan pada hari pertama.

Peraturan #5 – Mengambil makan secara sederhana.

Untuk mengurangkan berat badan yang maksimum, anda seharusnnya makan dalam
kuantiti yang sekurang yang mungkin. Ini bermakna anda mesti elakkan mengambil makan
yang yang menggunakan perisa yang lebih, sos yang lebih dan sebagainya kerana makanan
sebegini boleh membuat anda menjadi gemuk. Perisa makanan biasanya mengandungi
karbohidrat yang tinggi dimana senang ditukar kepada tisu lemak oleh badan anda.

Peraturan #6 – Tahu bila perlu berhenti makan

Untuk menurunkan berat badan, anda perlu tahu bila anda sepatutnya berhenti makan. Saya
tidak bemaksud berhenti mengambil makanan, tetapi berhenti bila anda makan. Bila anda
sepatutnya berhenti makan?. Senang sahaja, berhenti makan bila anda separuh kenyang,
bila anda sedikit lapar. Anda tidak perlu menahan lapar atau terasa lapar selepas makan.
Sekadar anda tidak kenyang dan tidak lapar sahaja. Ingat peraturan #2. Peraturan ni tidak

akan membuat anda terasa lapar.

Peraturan #7 - Minum banyak air kosong

Untuk memaksimumkan penurunan berat badan, anda sepatutnya minum air kosong
sebanya 8 hingga 10 gelas sehari dan seharusnya aturkannya secara sekata dan anda tidak
seharusnya minum dengan banyak pada setiap masa. Minum 2 gelas air kosong pada satu
masa sudah mencukupi.
Meminum air kosong adalah sangat baik untuk menurunkan berat badan. Jika anda tidak
boleh minum 8 gelas sehari, 6 gelas sehari sudah cukup untuk menurunkan berat badan
anda. Kuantiti Setiap gelas seharusnya 8oz.

Peraturan #8 – Berjalan kaki

Anda tidak perlu melakukan “intense exercise” seperti jogging kerana senaman seperti itu
tidak banyak membantu dalam menghilangkan lemak di badan anda. Tetapi anda perlu
melakukan 2 sesi berjalan setiap hari. Setiap sesi perlulah mengambil masa selama 30
minit. Jika anda terlalu sibuk, anda boleh melakukannya selama 40 minit, 1 sesi sehari. Anda perlu berjalan dengan pantas tetapi tidak terlalu pantas, cukup sekadar tahap anda berasa selesa. Anda sepatutnya merasakan denyut jantung anda bergerak pantas tetapi tidak
membuatkan anda sukar bernafas. Anda perlu lakukan senaman berjalan ini 7 hari
seminggu. Anda tidak seharusnya memandang rendah dengan senaman bejalan ini, kerana
anda mungkin akan nampak keputusannya dalam beberapa minggu atau mungkin lebih,
tetapi, senaman berjalan ini amat bagus untuk meningkatkan kadar metabolisma badan anda.

sumber : ebook rahsia kurus 2 bulan
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...