Proses buat laksa pahang

First time tengok orang buat laksa lemak ni.. org phg punya..masa ni tempahan 60kg laksa.. untuk jamuan raya..
Sekilo rm6 jer.. ada yg nk tempah? Kuah hrga lain pulak tau..


posted from Bloggeroid

Read more ...

Gandakan Duit Dengan Simpanan Serta Pelaburan Allianz

Baru jer dengar pasal saving+investmebt daripada syarikat Allianz.
Agak teruja :) Sebab before this, Allianz terkenal dengan insuran jer kan. Tapi syarikat ni memang kukuh di dunia tau.

Min untuk buat simpanan cumalah RM5k setahun.Kalau banyak duit tu laburlah lagi banyak. Dividen pun banyak.hehe
Tak perlu nak fikir2 dah nak bayar tiap bulan. 
Keuntungan dividen pulak lagi banyak daripada ASB Loan iaitu 12%-38% (Dividen terjamin)

Masyuk kan...

Pelan jangka panjang. Terutamanya bagi yang berbisnes dan nak kembangkan duit simpanan tu.

Paling best Pelan ni akan bagi 3 tabung :

1) Tabung simpanan
2) Tabung kecemasan (4x ganda daripada simpanan)
3) Tabung Pelaburan Top-up (tak wajib pun yang ni tapi kalau ada lagi okey sebab dividen 4%-6%)

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :

Azlina
012-9398584

(Nak jumpa kawasan Pekan/Muadzam Shah/Rompin)
Read more ...

Menang Baucer RM200 Rezeki Syawal

Hantar last minute, last day tau... ingatkan dah reject terus tapi rezeki masih berpihak kepada saya.
Alhamdulillah...
Baucer RM200 daripada pasaraya Nirwana Hypermarket. Cabutan Bertuah sebenarnya.


Hihi..terbalik pulak... xley nak rotate da..biarlah...
tempat ketujuh jer...


Hasil tebus baucer RM200. Untung sangat2 sebab ada diskaun 10%
Percaya tak semua barang kat atas tu saya guna baucer RM200 + cash RM3 jer

Barang yang saya tebus adalah :

Set periuk dan kuali non stick
sedozen mangkuk puding yang sangat comel
sedozen cawan yang ada kaki tu. corak pun cantik
2 set casserole bunga ros.

Saya beli sedozen bukan apa. senang untuk makan beradap nanti. Hehe.. coming soon.
Set periuk dan 1 set casserole tu bagi kt mak jer. Hadiah syawal..suka sangat mak saya...







Read more ...

Produk Cosmoderm berkesan hilangkan parut jerawat



Wajah saya yg telah dipulihkn oleh cosmoderm.. slps sebulan lebih saya setia bersamanya.. dr pg smpai ke ptg muka saya tu.. xberminyak sgt dan puas hati..
Parut jerawat dh semakin pudar.. tengok entri di bawah pasal Cosmoderm.

Alhamdulillah..
Terima ksh cosmoderm
posted from Bloggeroid




Read more ...

Cara Buat Duit Dengan Blog

Bila menulis pasal iklan ni, saya pasti ramai blogger di luar sana yang akan memikirkan perkara yang sama dengan saya iaitu duit..duit...duit...
Betul!!! Dalam pada kita berblog, menulis dengan rasa kasih dan sayang, bercerita itu dan ini secara tak lansung kita membawa trafik ke blog kita seterusnya boleh menjana pendapatan hasil daripada iklan yang kita tolong advertisekan di blog. Banyak syarikat yang menawarkan iklan seperti Nuffnang, Innity, Komli, Google ads dan lain-lain lagila yang saya pun tidak berapa tahu sangat.

Untuk pengetahuan semua, saya memang setia dengan Nuffnang sejak dari awal lagi. Bukan apa... blog ikan bilis macam saya ni trafik tak sampai 300uv pun sehari.. kalau rajin blogwalking okeyla kan. Pasal  event pulak setakat ni memang tak pernah dipanggil lagila. Just untuk join contest adala. Lagipun saya tidak berapa ada komitmen kalau untuk event memandangkan saya stay jauh daripada Kuala Lumpur. Kalau memang stay KL saya semangat jugaklah nk join event2 yang dianjurkan tu.

Setiap syarikat pengiklan biasanya akan mengenakan syarat nak jadi publisher iaitu tidak ada pengiklan lain di blog mereka supaya tidak bercanggah. Sebab tu la setia saya pada Nuffnang ni ha. Lagipun saya selalu dapat buffered earning. Tak pernah putus lagila setakat ni. Alhamdulillah.. walaupun amaun yang saya dapat tak mencecah 4 digi angka pun namun ianya adalah dinamakan rezeki kan. Terima seadanya sebab setakat itu usaha saya. Kalau saya nak lebih lagi kenalah berusaha mencari trafik sebanyak yang mungkin ke blog saya.

Berbalik kepada iklan tadi, terpulanglah pada owner blog itu sendiri nak guna iklan dari mana. Perlu ke blog kita letak iklan yang kadang2 menyerabutkan tu?? Mesti ada yang tertanya-tanya kan. Boleh ke sebenanrnya buat duit dengan iklan kat blog ni semata-mata?

Lagipun banyak lagi cara untuk kita mendapatkan income daripada blog ni.
Antaranya ialah :


Itu baru sikit. Ada banyak sangat cara yang kita perlu selongkar sebab dunia IT ini tanpa sempadan!! Ramai blogger yang jadi jutawan hanya dengan berblog ni. Buat duit dengan blog turut dikongsikan bersama oleh Denaihati. Terjah blog professional untuk mendapatkan ilmu. Join seminar yang dianjurkan jika berpeluang.

Kesimpulan di sini, banyak cara yang boleh dilakukan jika hendak mendapatkan income secara online. Banyak platform yang menawarkan duit atas angin orang kata. Cuma perlu rajin dan berusaha serta jangn pernah putus asa jer.

Pengalaman beblogging merupakan satu kenangan yang mencipta pelbagai keindahan serta kemanisan tau. Kalau tak percaya tanyalah blogger-blogger otai...

Read more ...

MENANGI RM250.00 Drpd Blogger Ejamothman

copy n paste drpd blog penganjur : ejamothman

RM50 Menangi RM250.00
RM50 x 5 Pemenang.
Salam sejahtera.
Kali ini saya lancarkan peraduan mudah untuk pelawat blog ini. Hadiah yang ditawarkan berjumlah RM250.00 yang mana 5 pemenang akan dipilih setelah tamat tempoh peraduan dengan setiap seorang akan menerima tunai RM50.00 sahaja. Pembayaran akan dibuat ke akaun pemenang (Maybank atau CIMB Bank sahaja).telah tersedia di dalam sistem PunchTab berikut:-
sila tekan sini untuk ke sistem Punch Tab
Peraduan ini berlangsung dari 29 Julai 2013 hingga 09 September 2013.
Pemenang akan diumumkan pada 11 September 2013. Setiap pemenang akan dihubungi melalui email dan maklumat akaun untuk pemberian hadiah hendaklah diberikan dalam tempoh 5 hari daripada tarikh pengumuman pemenang. Sekiranya email tidak berbalas pemenang dianggap terbatal kelayakkannya menuntut hadiah.
Sekian, terima kasih.
Read more ...

Menang set solek averine


Dpt msj dr mjlh cosmo.. xigt da averine tu apa.. belek2 semula baru thu..
Kena mntk tlg upah sesaper yg nk g amik adiah kt blue inc tu ni.. nk merasa pkai alat mekap mhal..
Alhamdulillah..rezeki syawal kedua.. yg pertama lum wat entri lg ni..hihi

posted from Bloggeroid

Read more ...

Kelantan yang best dan tak best

Kenduri mkn 40hari..
Seronok balik klntan ni.. dpt jln2 sna sini. Mknan mcm2 ada.. jual pkaian..
Bundle byk.. org ramah2..
Yg xbest mslh air agak terok.. menyampah sgt..huhu.. sy yg rajin basuh pinggan jd mls..
Ngantok sgguhla..bila dok sajer.. tpi bila dpt jln time tu la yg syoknya..huhu


posted from Bloggeroid

Read more ...

Review cosmoderm selepas sebulan

Selepas guna cosmoderm selama sebulan..
Tengok entri lepas2 yer.. xley nk link sbb gna fon jer.. nnt sy buat entri penuh yer.. parut jerawat tetap ada cuma fh pudarla sikit.. pastunya saya pakai bedak tanaka jugak as foundation.. best tau


posted from Bloggeroid

Read more ...

Adnan sempit 3 review

Kesimpulannya : tak rugi beli tiket tgk citer ni.. gelak jer dr awal hingga akhir..
Kalo tgk yg adnan sempit 1 n 2 msti xkn lpskn peluang tgk citer ni..
Adnan da kawen dgn si intan ladyana.. dlm citer ni nadia.. yana pun da kawen.. pastu belaka dah pregnant..
Slmt menonton.. best!!!

Slmt hari raya.. salam syawal kelima

posted from Bloggeroid

Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...